adamlop Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Czekam ,czekam..... i do czekać się nie moge na ten bios <_< Szybciej bedzie jak napiszesz do niego na egieldzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Czekam ,czekam..... i do czekać się nie moge na ten bios <_<Sorry :( Składam dziś gazetę, ale BIOS podeślę - po prostu po dwóch tygodniach (mieliśmy przerwę ze względun a święta) musiałem dużo materiału zebrać i to mnie kosztowało masę czasu. Ale BIOS podrzucę - postaram się dziś. Najwyżej się przypomnij na maila, wiesz jakiego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 OK Czy jest sens smarowania pastą CLP GPU ?? Karta jak w podpisie :D Na co uważać przy zdejmowaniu zalmana ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 1. Czy jest sens smarowania pastą CLP GPU ?? 2. Na co uważać przy zdejmowaniu zalmana ??? Ad.1 Zawsze może być chłodniej ;) Ad.2 Żeby nie ukruszyć rdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Muszę się powtórzyć... Mnie już szlag trafia z o/c 7900gs. Raz ATI Tool pokazuje arty, raz nie. I taka to z nim zabawa. Odkręciłem kartę. Doszedłem do wniosku, że przydałby się jakiś nawiew na grafę. W pokoju mam bardzo ciepło, wentylów wyciągających nie mam, muszę teraz jakieś kupić etc. BTW buda to Modecom Step 207. Co proponujecie? EDIT Jaki wentyl na nawiew wybrać cena/wydajność? Najlepiej coś 120mm... Edytowane 3 Stycznia 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Muszę się powtórzyć... Nie rozumiem troche pytania. Jakie wentylatory proponujemy? :P Jezeli o to chodziło to do działu Chłodzenie konwencjonalne -> co kupić. BTW, imho sprawdzanie ati toolem artów jest niezbyt wiarygodne, bo on wali artami kiedy chce i jak chce. Ja zawsze testuje na grach i jak nie ma to zostawiam. Przeciez nie gram w ati toola czy 3dmarki (które i tak puszzczam, choć sa o wiele mniej skuteczne w wykrywaniu artefaktów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Z tym się nie zgodzę - jak nie ma artów w ATI Toolu (ok. 5h) to już ich na pewno nie będzie w grach. Taki Stress Prime dla GPU :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Z tym się nie zgodzę - jak nie ma artów w ATI Toolu (ok. 5h) to już ich na pewno nie będzie w grach. Taki Stress Prime dla GPU :wink: Problem w tym, że ATi Tool lubi sobie "pośmiecić" przy def taktowaniach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Ale to tylko przy def taktach memek. Jeśli chodzi o GPU to nie śmieci na def ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Problem w tym, że ATi Tool lubi sobie "pośmiecić" przy def taktowaniach ;) Mówię Ci uczciwie, że nigdy nie miałem takiej sytuacji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 ATT potrafi i na karcie na def syfic, mialem tak na 7300gt i mam tak samo na 7900gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Da rade chłodzic 7900[gs] fabrycznym chlodzeniem pasywnie w 2d? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 To inaczej co się stanie jak w RIVIE odblokuje pp lub vp w 7900GS . Jak będzie uszkodzone pp i vp to karta odpali czy jak ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Nie odblokujesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Nie odblokujesz... No niby tak bo maja być uszkodzone , ale mi bardziej chodzi o to co sie stanie jak je zaznacze w RT i spróbuje odblokować . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 u mnie ati tool nie syfi dopiero przy taktach 609 rdzeń 1604 pamięć a jak wyżej cokolwiek ruszę zaczyna sypać deltami , ale wykładam w sumie na ati toola bo w innych programach ,grach nic takiego się nie dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) A ja chcial bym sie dowiedziec czy istnieja jakies vmody do 7900 gs ale dla wersji galaxy. Jak podbic napiecie w tej konkretnej karcie? Z gory thx za pomoc bo bardzo zalezy mi by wicisnac wiecej. Prosze zarowno fizyczne jak i bios, wogole mozna w tej karcie podbic napiecie biosem? Edytowane 4 Stycznia 2007 przez Pietrro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Focus nie mógł to ja wrzuce... BIOS od PALIT 7900GS 512MB standardowy: 450/660 geometric delta "20" STOCK modyfikowany: 500/700 geometric delta "0" MODYFIKOWANY Prośba do posiadaczy innych niż Palit 7900GS. Prześlijcie mi swoje stockowe BIOSy na maila: klami85@o2.pl Napiszcie jakiej firmy karta i jakie ma pamięci (firma itd) Porównam timingi i może znajde jakieś lepsze Edytowane 4 Stycznia 2007 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Witam! Sciągłem chłodzenie ze swojego GTO i jeśli wszystko dobrze odczytałem to na pamięciach są następujące oznaczenia: SAMSUNG 613 K4J52324OC - BJ11 EF8475GBU Wygląda na to że są to pamiątki 1.1ns ale może się mylę. Jeśli są 1.1 to czemu lecą tak słabo, ledwo 1500MHz :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Prądu im może brakować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Masz na myśli np wgranie innego biosu?? Czy za słaby zasilacz?? A jak wynika z tych oznaczeń 1.1 czy 1.4 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Ani to ani to ;] Po 1 primo bios nie podnosi napięcia na karcie ;) Po 2 masz 1.1ns, bynajmniej tak wynika z oznaczeń. Po 3 memki mają za mało prądu, tj napięcie jest za niskie > potrzebujesz vmoda ;P < Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Można powiedzieć, że trafił mi się "trefny" egzemplarz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Focus nie mógł to ja wrzuce... BIOS od PALIT 7900GS 512MB standardowy: 450/660 geometric delta "20" STOCK modyfikowany: 500/700 geometric delta "0" MODYFIKOWANY Prośba do posiadaczy innych niż Palit 7900GS. Prześlijcie mi swoje stockowe BIOSy na maila: klami85@o2.pl Napiszcie jakiej firmy karta i jakie ma pamięci (firma itd) Porównam timingi i może znajde jakieś lepsze Już wiem dlaczego Focus nie wysyłał tego biosu , bo ten bios także ma "palitowe" timingi , czyli znacznie obluzowane. O to zmodyfikowane biosy palita(refencyjne timingi): 256mb 512mb Edytowane 4 Stycznia 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 No niby tak bo maja być uszkodzone , ale mi bardziej chodzi o to co sie stanie jak je zaznacze w RT i spróbuje odblokować . Z tego co wiem to obcięte są laserem wiec nawet gdyby były sprawne to nie ma do nich dostępu. Ja oczywiście byłem ciekawski i załączyłem sobie - zrobiłem restart i zajrzałem do Riva Tuner - naturalnie zgodnie z przewidywaniem nic się nie zmieniło :wink: Cały zabieg zrobiłem po tym jak zobaczyłem w sieci screen pokazujący 24pp, 8vp na 7900GS ale podejrzewam, że albo był to jakiś przedprodukcyjny sample albo koleś zrobił to w Photoshopie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Już wiem dlaczego Focus nie wysyłał tego biosu , bo ten bios także ma "palitowe" timingi , czyli znacznie obluzowane. O to zmodyfikowane biosy palita(refencyjne timingi): 256mb 512mb takie pytanko mam co mi da ten bios jak wrzuce go swojej karcie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 takie pytanko mam co mi da ten bios jak wrzuce go swojej karcie ?? Oc się pogorszy , ale za to wydajność wzrośnie pomimo niższych taktów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Ma ktoś taki schemacik do takiego V-Moda?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Ma ktoś taki schemacik do takiego V-Moda?? http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=117617 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Witam! Sciągłem chłodzenie ze swojego GTO i jeśli wszystko dobrze odczytałem to na pamięciach są następujące oznaczenia: SAMSUNG 613 K4J52324OC - BJ11 EF8475GBU Wygląda na to że są to pamiątki 1.1ns ale może się mylę. Jeśli są 1.1 to czemu lecą tak słabo, ledwo 1500MHz :mur: Zgadza sie, masz pamieci o czasie dostepu 1,1ns. Co do O/C to tak jak zostało powiedziane, prawdopodobnie potrzebujesz dowoltowania karty, czyli V-Moda. Jeśli nie wiesz za bardzo jak to zrobic mimo linkiem do opisu, pogadaj z yoto, ja mam GTO z jego modami, ktore sa rewelką :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...