Skocz do zawartości
seba1983

Geforce 7900

Rekomendowane odpowiedzi

Czekam ,czekam..... i do czekać się nie moge na ten bios <_<

Sorry :( Składam dziś gazetę, ale BIOS podeślę - po prostu po dwóch tygodniach (mieliśmy przerwę ze względun a święta) musiałem dużo materiału zebrać i to mnie kosztowało masę czasu. Ale BIOS podrzucę - postaram się dziś. Najwyżej się przypomnij na maila, wiesz jakiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę się powtórzyć...

Mnie już szlag trafia z o/c 7900gs. Raz ATI Tool pokazuje arty, raz nie. I taka to z nim zabawa. Odkręciłem kartę. Doszedłem do wniosku, że przydałby się jakiś nawiew na grafę. W pokoju mam bardzo ciepło, wentylów wyciągających nie mam, muszę teraz jakieś kupić etc. BTW buda to Modecom Step 207. Co proponujecie?

EDIT

Jaki wentyl na nawiew wybrać cena/wydajność? Najlepiej coś 120mm...

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę się powtórzyć...

Nie rozumiem troche pytania. Jakie wentylatory proponujemy? :P Jezeli o to chodziło to do działu Chłodzenie konwencjonalne -> co kupić. BTW, imho sprawdzanie ati toolem artów jest niezbyt wiarygodne, bo on wali artami kiedy chce i jak chce. Ja zawsze testuje na grach i jak nie ma to zostawiam. Przeciez nie gram w ati toola czy 3dmarki (które i tak puszzczam, choć sa o wiele mniej skuteczne w wykrywaniu artefaktów).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie ati tool nie syfi dopiero przy taktach 609 rdzeń 1604 pamięć a jak wyżej cokolwiek ruszę zaczyna sypać deltami , ale wykładam w sumie na ati toola bo w innych programach ,grach nic takiego się nie dzieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja chcial bym sie dowiedziec czy istnieja jakies vmody do 7900 gs ale dla wersji galaxy. Jak podbic napiecie w tej konkretnej karcie? Z gory thx za pomoc bo bardzo zalezy mi by wicisnac wiecej. Prosze zarowno fizyczne jak i bios, wogole mozna w tej karcie podbic napiecie biosem?

Edytowane przez Pietrro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Focus nie mógł to ja wrzuce...

BIOS od PALIT 7900GS 512MB

standardowy: 450/660 geometric delta "20" STOCK

modyfikowany: 500/700 geometric delta "0" MODYFIKOWANY

Prośba do posiadaczy innych niż Palit 7900GS.

Prześlijcie mi swoje stockowe BIOSy na maila: klami85@o2.pl

Napiszcie jakiej firmy karta i jakie ma pamięci (firma itd)

Porównam timingi i może znajde jakieś lepsze

Edytowane przez klami85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Sciągłem chłodzenie ze swojego GTO i jeśli wszystko dobrze odczytałem to na pamięciach są następujące oznaczenia:

SAMSUNG 613

K4J52324OC - BJ11

EF8475GBU

Wygląda na to że są to pamiątki 1.1ns ale może się mylę. Jeśli są 1.1 to czemu lecą tak słabo, ledwo 1500MHz :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ani to ani to ;]

Po 1 primo bios nie podnosi napięcia na karcie ;)

Po 2 masz 1.1ns, bynajmniej tak wynika z oznaczeń.

Po 3 memki mają za mało prądu, tj napięcie jest za niskie > potrzebujesz vmoda ;P <

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Focus nie mógł to ja wrzuce...

BIOS od PALIT 7900GS 512MB

standardowy: 450/660 geometric delta "20" STOCK

modyfikowany: 500/700 geometric delta "0" MODYFIKOWANY

Prośba do posiadaczy innych niż Palit 7900GS.

Prześlijcie mi swoje stockowe BIOSy na maila: klami85@o2.pl

Napiszcie jakiej firmy karta i jakie ma pamięci (firma itd)

Porównam timingi i może znajde jakieś lepsze

Już wiem dlaczego Focus nie wysyłał tego biosu , bo ten bios także ma "palitowe" timingi , czyli znacznie obluzowane.

O to zmodyfikowane biosy palita(refencyjne timingi):

256mb

512mb

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niby tak bo maja być uszkodzone , ale mi bardziej chodzi o to co sie stanie jak je zaznacze w RT i spróbuje odblokować .

Z tego co wiem to obcięte są laserem wiec nawet gdyby były sprawne to nie ma do nich dostępu. Ja oczywiście byłem ciekawski i załączyłem sobie - zrobiłem restart i zajrzałem do Riva Tuner - naturalnie zgodnie z przewidywaniem nic się nie zmieniło :wink: Cały zabieg zrobiłem po tym jak zobaczyłem w sieci screen pokazujący 24pp, 8vp na 7900GS ale podejrzewam, że albo był to jakiś przedprodukcyjny sample albo koleś zrobił to w Photoshopie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wiem dlaczego Focus nie wysyłał tego biosu , bo ten bios także ma "palitowe" timingi , czyli znacznie obluzowane.

O to zmodyfikowane biosy palita(refencyjne timingi):

256mb

512mb

takie pytanko mam co mi da ten bios jak wrzuce go swojej karcie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Sciągłem chłodzenie ze swojego GTO i jeśli wszystko dobrze odczytałem to na pamięciach są następujące oznaczenia:

SAMSUNG 613

K4J52324OC - BJ11

EF8475GBU

Wygląda na to że są to pamiątki 1.1ns ale może się mylę. Jeśli są 1.1 to czemu lecą tak słabo, ledwo 1500MHz :mur:

Zgadza sie, masz pamieci o czasie dostepu 1,1ns. Co do O/C to tak jak zostało powiedziane, prawdopodobnie potrzebujesz dowoltowania karty, czyli V-Moda. Jeśli nie wiesz za bardzo jak to zrobic mimo linkiem do opisu, pogadaj z yoto, ja mam GTO z jego modami, ktore sa rewelką :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi