pitbike Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Witam! Mam komputer w standardzie microATX. Od jakiegos czasu zaczal sie robic halasliwy, wzialem sie za niego i juz na procku kreci sie ARCTIC COOLING Super Silent 4 Ultra TC L, roznica miedzy jakims standardowym cooler masterem byla znaczaca:). wentyle w budzie to AC Fan Pro Tc, o i zostal jeszcze tylko zasialcz, ktory teraz jest najglosniejszy. W zwiazku z tym chialbym jemu tez odjac troche decybeli. Moje pytanie jest nastepujace: Czy znacje jakies sposoby na wyciszenie tego zasilacza: http://www.fsp-group.com.tw/english/1_prod...id=33&proid=375 jak juz pisalem to jest mATX i kreci sie w nim wiatrak 60mm, no i nie mam konkretnego pomyslu. Zastanawialem sie nad wymiana wentyla, ale znalesc cicha 60 chyba bedzie trudne, mam tez taki plan zeby zrobic z tylu obudowy cos na wzor Silverstone PSU Acoustic Cover. Mam gabke wygluszajaca, tylko nie wiem z czegoz robic ten korpus. Mysliscie ze karton lub tektura bedzie dobrym rozwiazaniem? :) Myslalem tez zeby zamontowac na zewnatrz zasilacza przjesciowke z 60mm na 80mm i dac tam jakiegos Arctica, Prosilbym was o jakies konkretne rady na wyciszenie tego zasialcza. To jest mniej wieciej zobrazowany pomysl z przejsciowka. cos takiego zda egzamin? na przejsciowke chce zalozyc to http://www.4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=970 Z gory dzieki!! Pozdrawiam Edytowane 5 Marca 2006 przez pitbike Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) ja bym polecił zrobić dziure od spodu włorzyć wentyl AC 80x80 a tamten odłoczyć ewentualnie dodać jeszcze w miejsce tej 60 jakąś 80 jakoś prowizorycznie Edytowane 23 Lutego 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Najszybciej i najprosciej- daj przejsciowke z 60 na 80 i jakis cichy wentyl 80. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARBIO1 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 akasa amber 60 + redukcja zasilania na 7 volt.Szybko cicho i bez większych przeróbek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...