Skocz do zawartości
baton

Najtańsze Podzespoły Wprost Od Dystrybutora - Co Sądzicie O Tym?

Rekomendowane odpowiedzi

post 1

Witam.

Przymierzam się do modernizacji swojego kompa. Chciałem nabyć procesor, płytę główną i grafikę. Szukałem tanich, ale jednocześnie pewnych ofert. oferty z allegro raczej mnie nie interesują, bo co druga oferta to jakiś wałek, albo coś nie tak, problemy z egzekwowaniem gwarancji , itp. Wolę zapłacić trochę więcej, ale mieć pewność.

W sieci znalazłem taką ofertę: http://www.pcserwis.home.pl/news.htm

Co o tym sądzicie? można tu znaleźć link do serwisu internetowego hurtowni Action. Byłem niedawno u nich ( w Action - straszny wygwizdów), wziałem sobie ich drukowaną ofertę hurtową i porównałem ceny. One są porównywalne, a czasmi NIŻSZE , niż te umieszczone w papierowej ofercie!!! To na czym zarabia firma pośrednicząca w zakupie? Na upuście od obrotów?

Podobno zamówiony towar wysyłany jest do odbiorcy wprost z magazynów Action za pośrednictwem kuriera. Płatność przy odbiorze, ale dla nowych klientów wymagają wpłacenia przedpłaty zabezpieczającej na ich konto bankowe w wysokości 5% wartości sprzętu. Cały czas zastanwawiam się , czy to nie jest wałek? Dzisiaj mam otrzymać własne subkonto z moim loginem i hasłem umożliwiającym zakupy. Ceny mi odpowiadają, gwarancja na towar udziela Action, więc chyba raczej nie ma ryzyka, że firma dająca gwarancję nagle upadnie i nie będzie gdzie jej realizować, dostawa do domu kurierem w 24 godziny, duży wybór róznorodnego sprzętu, czy to nie jest zbyt piekne, aby było możliwe?

post 2

Właśnie otrzymałem własny login i hasło do serwisu internetowego Actiona. w mailu napisali mi o 3 dniach oczekiwania, a czekałem ok 12 godzin.

Mam ochote zamówić jakąś część, aby sprawdzić jak to działa.

Edited by Sikor

Edytowane przez baton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

nie joke tylko ceny netto panowie. Ceny nie sa wcale takie atrakcyjne po doliczeniu VAT-u..

Fakt :mur: Taki radeon 9550 od gigabyta kosztuje prawie 210 po doliczeniu vatu :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

tylko ze ty masz bez vatu kupujesz netto wiec luz

Bardzo możliwe że masz racje (za młody jestem żeby to wiedzieć :lol2: ) ale jeżeli masz racje to nawet ładnie sie to układa ;] Może zakupie jakąś grafe albo dyski ;] Tylko jak z tą rejstracją, jakiś nip i nazwa firmy-trzeba to wpisywać??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak mysle (obym mial racje)>> napisalem do nich czy te ceny wyliczone wraz z kurieiem to sa ostateczne koszty czy musze np. doliczyc podatek zobaczymy co odpowiedza

tylko ALL dane osobowe ,zreszta masz podane na stronce co trzeba podac +telef. kontaktowy jak jestes niepelnoletni to powiedz tacie, mamie niech poda dane np. bedzie na nich

Edytowane przez XiAo_20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównałem ceny w cenniku@partner.action.pl i cenniku hurtowym Actionu.

Dla przykładu:

MSI GeForce 7800GT 256MB DDR3/256bit TV/DV/VI PCI-E - 979,36 PLN to z partnera a z cennika dla hurtowni 950,00 PLN (netto)...

Oczywiście na tańszych częściach jest mniejsza różnica. Już chyba wiadomo, na czym zarabiają.

Edit: Netto, czy brutto? Złóżcie zamówienie na koncie detal i później >> Zamówienia jest cena netto i brutto.

Edytowane przez flatline

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

To jak ktoś złoży zamówienie/kupi niech da znać jak z tą ceną, czy taka jaka jest napisana (netto) czy doliczają coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HURTOWE CENY DLA KAŻDEGO ??? dla detalicznych odbiorcow

poprostu tu kupujesz jak hurtownik oni tam sobie troche doliczaja ale tak czy siak i tak sie bardzo oplaca niekupisz taniej nowego sprzetu

w sklepie

No to cena detaliczna czy hurtowa? Nie ma czegoś takiego jak detaliczna cena hurtowa czy cena hurtowa dla odbiorców detalicznych.

Korzystając z przykładu MSI 7800GT

http://skapiec.pl/site/cat/14/comp/63198 - najtańsza oferta to 1199 z VAT, po doliczeniu VAT-u do 979,36 => ~1195... Jak dla mnie róznica minimalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chciałbym Cię zasmucić, ani byc złośliwym, ale istnieje coś takiego jak podatek od towarów i usług. Akurat na sprzęt komputerowy wynosi on 22%. Ceny netto nie zawierają tego podatku. Więc jeśli nie masz firmy i nie możesz sobie tego podatku odliczyć do każdej ceny musisz VAT doliczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sie reklamuja w koncu an stronce wiec >>tak musi byc place cene netto i koniec inaczej nieoplacalne i wprowadzaja w blad

d::

cyt. z oferty sklepu http://www.pcserwis.home.pl/news.htm

Tak, teraz to możliwe. Nasza firma udostępnia dostęp do internetowego systemu dealerskiego jednego z czołowych na polskim rynku dystrybutorów branży komputerowej - Action S.A. System ten umożliwia dokonywanie zakupów oraz wysyłkę zamówionych towarów bezpośrednio z magazynów dystrybutora do klienta detalicznego. Ogromną zaletą takiego rozwiązania jest szybkość dostawy (w większości przypadków do 24h od zatwierdzenia zamówienia) oraz ceny towarów. Dzięki maksymalnemu skróceniu łańcucha dostawców cena oferowanych produktów ustalona jest na poziomie hurtowym dostępnym tylko dla większych odbiorców. Można to sprawdzić, logując się do tego systemu na stronie:

Edytowane przez XiAo_20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sie reklamuja w koncu an stronce wiec >>tak musi byc place cene netto i koniec inaczej nieoplacalne i wprowadzaja w blad

d::

cyt. z oferty sklepu http://www.pcserwis.home.pl/news.htm

Tak, teraz to możliwe. Nasza firma udostępnia dostęp do internetowego systemu dealerskiego jednego z czołowych na polskim rynku dystrybutorów branży komputerowej - Action S.A. System ten umożliwia dokonywanie zakupów oraz wysyłkę zamówionych towarów bezpośrednio z magazynów dystrybutora do klienta detalicznego. Ogromną zaletą takiego rozwiązania jest szybkość dostawy (w większości przypadków do 24h od zatwierdzenia zamówienia) oraz ceny towarów. Dzięki maksymalnemu skróceniu łańcucha dostawców cena oferowanych produktów ustalona jest na poziomie hurtowym dostępnym tylko dla większych odbiorców. Można to sprawdzić, logując się do tego systemu na stronie:

No i gdzie jest napisane, że płacisz cene netto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

HURTOWE CENY DLA KAŻDEGO ???

https://partner.action.pl/login.php? ,

podając jako identyfikator: 255

login: detal

hasło: detal

Konto to umożliwia TYLKO przeglądanie, wszelkie zamówienia wysłanego z tego konta będą anulowane.

Składanie zamówień możliwe jest tylko po przyznaniu indywidualnego konta dla każdego klienta.

Przyznanie konta możliwe jest po wstępnej weryfikacji klienta dokonywanej przez dział handlowy naszej firmy. W celu przyznania konta nalęzy przesłać na nasz adres mailowy: poczta@pcserwis.pl następujące dane:

1. imię i nazwisko osoby zamawiającej,

2. adres: ulica z numerem,

kod pocztowy,

miasto

3. telefon stacjonarny zarejestrowany pod w.w. adresem,

4. imię i nazwisko osoby na którą jest zarejestrowany w.w. telefon,

5. telefon kontaktowy,

6. adres e-mail,

7. proponowany login,

8. proponowane hasło.

Weryfikacja i przyznanie nowego konta trwa maksymalnie 3 dni robocze. Po przyznaniu konta można dokonywać zakupów.

Informacje o zasadach doknywania zakupów, regulaminie, dostawach, gwarancjach itp. można znaleźć TUTAJ

Czyli muszą sprzedać po cenie netto. Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczta@pcserwis.pl

spytajcie sie ,zobaczymy co wam powiedza --czy cena wraz z kurierem to cena koncowa do zaplaty przy odbiorze paczki proste

powiem wam jedno to spisek ks.Rydzyka i mu placisz podatek od towaru joke

Edytowane przez XiAo_20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może pośrednik, jako płatnik vat, bierze na siebie podatek i potem go sobie odlicza? Jeśli napisałem jakąś bzdurę, to wybaczcie, nie znam się :-P A ceny rzeczywiście interesujące...

Edit

Źródełko wyschło, zanim sie na dobre pojawiło ;)

http://www.pcserwis.home.pl/zasady.html

Edytowane przez Assassin_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sory ale 6800GS MSI za 607 (z VaT by było 740) - ja w to niewierze, z takimi cenami to by sprzedawali podzespoly w tysiacach sztuk dziennie ;| ...ale gdyby...hmmm... 6800GS Palit (:)) 512MB stoi za 660+22%VAT = 805 zl i to jest cena uczciwa za taka karte, jezeli okażą sie poważna firma to wziołbym to :)

Mysle ze bez VATU jednak tam sie kupic nic nieda bo Fiskus by zrobił im nalot swoimi B-52 ra dwa ;] ...obym sie tylko mylił :)

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL , o2.pl normalnie :lol: I w roli glownej jak zwykle czolowe postacie sceny tweakowej :lol :lol:

Hurtownie zawsze podaja ceny netto :kijem:

Do tych cen sobie doliczcie Vat i juz wtedy nie sa tak atrakcyjne jak wam sie wydaje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, no nie wytrzymam. TO JEST CENA NETTO!! KUR.. NETTO! Tak jak waga netto dżemu jest wagą bez słoika tak cena netto jest bez VAT-u. A że każdy "normalny" obywatel VAT musi zapłacić więc nie ma czym się podniecać. Ktoś napisał sobie "ceny hurtowe" co z tego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe to pocholerke pisza ze ceny hurtowe dla detalicznych odbiorcow jaka sciema, bezsens po doliczeniu 22% podatku to ich ceny sa smieszne

fajnie bylo i sie skonczylo >>do przewidzenia

niema to jak reklama na poczatkowej stronie >>sklepik mysli a juz mialo byc GTO 2 hehe

Edytowane przez XiAo_20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mialo byc tak fajnie a tu mamy tak +22% + przedplata jeszcze obowiazkowa nastepne koszty(w banku)

baton przez ciebie se zrobilem nadzieje >>>niema bata my zamawiamy ty placisz wat , wszyscy chyba sie zgadzaja

tak samo bylo z oplotami(od helukabel) mialo byc fajno a potem doliczamy +22% i cena niewypal

Edytowane przez XiAo_20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Ci tak bardzo zalezy to zadzwon do Ministra Finansów i spytaj sie dlaczego w USA nie ma VATU a u nas jest ;) jak go nakrecisz żeby cos z tym zrobił to stawiam butle. A wogóle pomysł na to że da sie kupic sprzęt jako detalista po cenach hurtowych (-vat) jest tak samo realny jak wygrana naszej reprezentacji na Mistrzostwach - tylko ze w tym drugim wypadku mozna sie łudzic że może sie uda, a w pierwszym nie ma bata - Płać&Płacz ;)

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mialo byc tak fajnie a tu mamy tak +22% + przedplata jeszcze obowiazkowa nastepne koszty(w banku)

baton przez ciebie se zrobilem nadzieje >>>niema bata my zamawiamy ty placisz wat , wszyscy chyba sie zgadzaja

tak samo bylo z oplotami(od helukabel) mialo byc fajno a potem doliczamy +22% i cena niewypal

Trochę chyba przesadzasz. Ceny nie są zabójczo niskie, ale są naprawdę niskie, trudno znaleźć tańszą sklepową ofertę. Chyba jestem zdecydowany na zrobienie zakupów właśnie tutaj Co do przedpłaty, to tłumaczyli mi w ten sposób, że wiele osób zamawia towar za pobraniem, a potem go nie odbiera, co powoduje duże straty na kosztach wysyłek. Dla mnie zrobienie przedpłaty nie jest problemem, mam konto w mBanku, przelew kosztuje 50gr. Dla mnie ważne jest , kto jest gwarantem, ważne, że to nie jakaś firma-krzak handlująca na Allegro, ale duzy dystrybutor.

Jeżeli masz jakieś wątpliwości, po prostu zrób tak jak , zadzwoń lub napisz maila, a dowiesz się wszystkiego.

Mnie chodziło, o to, czy ktoś już kupował w ten sposób, jak wygląda to od strony klienta, bo od strony sprzedawcy wyglada naprawdę miodzio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napalilem sie na tego GTO 2 poleccie jakas firme jak juz piszemy tu

a co do kupienia sprzetu bez vatu to wcale tak zle niejest >>>lewizna takze jest w polish trzeba szukac tak jak ostatnio DFI z tira hehe

Edytowane przez XiAo_20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi