yamaha Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Witam pieknie wszystkich uzytkowników forum mam kaybordy gram na roznych uroczystościach do tego chce kupić laptopa i podłączyć przez interfejz midi i oto moje pytanie. Czy to musi byc laptop wysokiej klasy -[ na którego mnie nie stać ] czy może to być do ceny 2500 zł . Nigdy nie mialem laptopa i wcale sie na tym nie znam. Czytałem cos o przegrzewaniu laptopow o co chodzi [ czy laptop ma ograniczony czas pracy czy to chodzi o producenta ] mój laptop na graniu musi grać ok.12h. Może coś poradzicie z góry dzieki życze wszystkim powodzenia :oops: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus85 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Nie wiem czy takie rozwiązanie się sprawdzi... Polecam lekturę tego wątku... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=183797&hl=midi Jest tam opisane to i owo... Standardowo lapki nie mają portu midi..., są przejściówki USB - lecz niewiadomo czy to zadziała... Jeżeli chodzi o samego laptopa - według mnie nie musi byc to maszyna za niewiadomo jaka kasę. 2,5 - 3 tyś powinno wystarczyć... Aha - przegrzewanie lapsów - nie wiem gdzie to wyczytałeś ale to chyba jest bajka. Wskazówka - jak będziesz decydował się na zakup lapsa ODRADZAM ACERA - ostatnio pojawił się na forum nowy wątek o tych lapsach - pękają obudowy w okolicach zawiasów ( http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=182057 ). Polecam natomiast w tym przedziale cenowym ASUSY i HP'ki ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamaha Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 witam pięknie ocencie czy może być, bo ja sie wogóle na tym nie znam może ktoś ma tego laptopa i wie więcej [ ja go chce wykorzestac do grania na imprezach] z góry dzieki pozdrawiam LAPTOP.doc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Czasem pracy na baterii chyba nie musisz sie pzrejmowac - skoro masz tam keyboardy to pewnie i prad bedzie - podlaczysz lapka do gniazdka i moze chodzic 24/7 ;) Co do interfejsu Midi - bedzie problem. Sprobuj oprocz lapka rozejrzec sie za zewnetrzna karta dzwiekowa z takim zlaczem, ew. wspomniane przez focus85 przejsciowki USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 12h na aku=mission impossible ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...