Skocz do zawartości
yamaha

Jakiego Laptopa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pieknie wszystkich uzytkowników forum mam kaybordy gram na roznych uroczystościach

do tego chce kupić laptopa i podłączyć przez interfejz midi i oto moje pytanie. Czy to musi byc laptop wysokiej klasy -[ na którego mnie nie stać ] czy może to być do ceny 2500 zł . Nigdy nie mialem laptopa i wcale sie na tym nie znam. Czytałem cos o przegrzewaniu laptopow o co chodzi [ czy laptop ma ograniczony czas pracy czy to chodzi o producenta ] mój laptop na graniu

musi grać ok.12h. Może coś poradzicie z góry dzieki życze wszystkim powodzenia :oops: :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy takie rozwiązanie się sprawdzi...

Polecam lekturę tego wątku... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=183797&hl=midi

Jest tam opisane to i owo...

Standardowo lapki nie mają portu midi..., są przejściówki USB - lecz niewiadomo czy to zadziała...

Jeżeli chodzi o samego laptopa - według mnie nie musi byc to maszyna za niewiadomo jaka kasę. 2,5 - 3 tyś powinno wystarczyć...

Aha - przegrzewanie lapsów - nie wiem gdzie to wyczytałeś ale to chyba jest bajka.

Wskazówka - jak będziesz decydował się na zakup lapsa ODRADZAM ACERA - ostatnio pojawił się na forum nowy wątek o tych lapsach - pękają obudowy w okolicach zawiasów ( http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=182057 ). Polecam natomiast w tym przedziale cenowym ASUSY i HP'ki ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem pracy na baterii chyba nie musisz sie pzrejmowac - skoro masz tam keyboardy to pewnie i prad bedzie - podlaczysz lapka do gniazdka i moze chodzic 24/7 ;)

Co do interfejsu Midi - bedzie problem. Sprobuj oprocz lapka rozejrzec sie za zewnetrzna karta dzwiekowa z takim zlaczem, ew. wspomniane przez focus85 przejsciowki USB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi