Skocz do zawartości
ath

F.e.a.r. 2: Project Origin

Rekomendowane odpowiedzi

Biedna?? Z tym , że kiedy ten fear był ma rynku ?? W tamtych czasach jak grałem w FEAR to miałem X1800 GTO i zapewniam Cię , ze to była jedna z topowych kart ;). Na tamte czasy - soft shadows i inne cukierki robiły wrażenie. Chodziło to naprawdę dobrze już nie wspominając o AI!!!! Osobiści czekam na dwójkę z utęsknieniem tak samo jak na MAFIE2 :P.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom gierka była całkiem dobra i ia trzeba sie było nameczyc na hardzie z tymi cwaniakami.,co sie kitrali gdzie mogli zachodzili od tyłu.nie to co teraz , wsio na rambo tniesz jak leci bo włażo pod lufe sami.a grafika nie jest najwarzniejsza.

Edytowane przez elfuego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podstawowy F.E.A.R. robił wrażenie wtedy grałem na GF 6800 i o soft shadows można było zapomnieć, a AI niedoścignione do dzisiaj po prostu majstersztyk. Dlatego w 2 spodziewam się tego, że będzie przynajmniej tak dobra jak 1 bo dodatki to jedyne co można o nich powiedzieć to to że są. Mi się właśnie takie gore podoba dość gier z cukierkową brutalnością ma być od 18 i ma ociekać krwią :evil:

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się właśnie takie gore podoba dość gier z cukierkową brutalnością ma być od 18 i ma ociekać krwią :evil:

Ale właśnie te hektolitry i "kropelkowatość" posoki wygląda strasznie kiczowato - jakby na siłę chcieli zrobić z gry slashera :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod jakim względem ?

ze bedziesz chciał grać w nowego Feara na 7300gt a tymbardziej 6100...

chyba ze lubisz slideshow :rolleyes:

moim zdaniem 7300gt nie podoła , nawet na niskich detalach...a co dopiero 6100.

ale to tylko moje zdanie i nie chciałem Cie urazić, zobaczymy jak wyjdzie gra.

Edytowane przez Blue

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze bedziesz chciał grać w nowego Feara na 7300gt a tymbardziej 6100...

chyba ze lubisz slideshow :rolleyes:

moim zdaniem 7300gt nie podoła , nawet na niskich detalach...a co dopiero 6100.

ale to tylko moje zdanie i nie chciałem Cie urazić, zobaczymy jak wyjdzie gra.

Na 7300 to fear śmigał (bez SS) wiec i Fear 2 też powinien (patrząc na jakość grafiki). Ja w Fear'a mp grałem i na 5900xt i dało sie grać ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałeś w FEAR1 ? ;]. Wygląda ciutek gorzej jak FEAR (gdzie są dynamiczne cienie ? bot nie rzucał zadnego cienia). Koleś gra na easy albo dla konsol AI bedzie biedne ;].

nie wiem czy było ale zapowiedz jak bedzie MP w FEAR 2 wyglądał:

http://www.gamespot.com/pc/action/fear2/ne...p;mode=previews

esencja:

- bedzie XP ;]

- bedzie coś na kształt pre-klas jak w codzie

- bedzie jednek kompletnie nowy tryb (a inne troche pozmieniane) - gdzie sie ma 1 życie na runde (coś ala CS)

- życie bedzie sie regenerowało jak w codach ale wolnie.

Czekam na demko MP - od tego bedzie zależeć czy Fear2 kupie ;).

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym , ze ten wybuch to jedyne graficzne "cos' co moze sie podobac bo grafa w FEARZE jest biedna , az piszczy.

ha ha ha. To chyba ja dopiero dzisiaj uruchomiles bo w 2005 roku , kiedy miala premiere, deklasowala inne FPS-y wykonaniem. Zwlaszcza szczeka opadala po odpaleniu slow motion. Wiele tytulow moze schowac sie ze swoimi biednymi efektami zniszczen po oddaniu serii z jakiejs broni, w FEAR czuc bylo power pukawek kiedy ogladalo sie latajace odlamki scian, iskry i kurz, oraz fachowe wglebienia ktore nie byly jednokolorowa bitmapa w ksztalcie okregu imitujaca wglebienie po kuli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, to i dziś wygląda nieźle, ale właśnie - tylko nieźle. Od tytułu tego pokroju oczekiwać można wszystkiego co najlepsze, a zapowiada się graficznie dość przeciętnie. Poza tym z tego co się orientuję cena w PL niska nie będzie - coś koło 119 zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do mojego 73GT :P

FEAR, 1024x768 wszystko nam max i wygładzenie krawędzi. Nie było "framedrop'ów". Ja mam takie szczęście, że mam CRT :P Żadna rozdzielczość mi nie groźna :P COD5 miejscami przechodziłem w 640x480... tragedii nie było.

Cena ?

Moim zdaniem, patrząc na aktualną sytuację, cena jest w normie. Dobra gra, swoje kosztuje :P

Grafika?

Zweryfikujemy, gdy pogramy.

No i oczywiście, przed odpaleniem "dwójki" przypomnę sobie "jedynkę".

Edytowane przez Stachuuu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie grafa i fizyka podoba. Widać mały postęp w stosunku do FEAR 1 ale nie widać takich eyecandy co by zabiły FPSy. 119zł to imo za dużo jak za tą gre. Czemu ja COD4 kupiłem kilkanaście dni po premierze za 70 zł... Dobra gra ma swoją dobrą cenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję że ten fear nie okaże się nudny po paru godzinach tak jak poprzednie części. Gdy grałem to zawsze na początku było WOW a po paru godz już mi się grać nie chciało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można już preordera zakupić:

http://www.gram.pl/sk6_9gzlGO0_F_E_A_R_2.h...gram_baner_maly

Imo cena słaba... Normalnie bedzie po 130 zł... Cholernie mnie denerwuje ze wirtualnej kasy nie mogę na to wydać... To po co ona jest ? Eh. Za 70 brałbym w ciemno ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ha ha ha. To chyba ja dopiero dzisiaj uruchomiles bo w 2005 roku , kiedy miala premiere, deklasowala inne FPS-y wykonaniem. Zwlaszcza szczeka opadala po odpaleniu slow motion. Wiele tytulow moze schowac sie ze swoimi biednymi efektami zniszczen po oddaniu serii z jakiejs broni, w FEAR czuc bylo power pukawek kiedy ogladalo sie latajace odlamki scian, iskry i kurz, oraz fachowe wglebienia ktore nie byly jednokolorowa bitmapa w ksztalcie okregu imitujaca wglebienie po kuli.

Calkowicie sie nie zgadzam. FEAR w momencie premiery mial marna grafike i paranoiczne wymagania. Przeciez HL2 byl wczesniej i duzo innych gier ze znacznie lepsza grafika. Osobiscie do dzis nie rozumem popularnosci tego tytulu - przecietny FFP z przecietna fabula. Co do FEAR2 natomiast to wyglada bardzo interesujaco.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Calkowicie sie nie zgadzam. FEAR w momencie premiery mial marna grafike i paranoiczne wymagania. Przeciez HL2 byl wczesniej i duzo innych gier ze znacznie lepsza grafika. Osobiscie do dzis nie rozumem popularnosci tego tytulu - przecietny FFP z przecietna fabula.

"To idź Pan do lekarza od oczu" - jakby powiedział Stanisław Paluch :wink:

A poważnie i szczerze...F.E.A.R. w chwili premiery prezentował się bardzo dobrze. Grafika miała swoją charakterystyczną ciężką tonację, co nie znaczy, że była słaba. Ogólnie gra uderzała dobrym klimatem i świetnym AI (przeciwnicy do dziś prezentują najwyższy poziom w tym zakresie).

A co do drugiej części to faktycznie zapowiada się fajnie, ale dość przewidywalnie i bez fajerwerków. A szkoda...a może i dobrze :wink:

Edytowane przez Jake79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybacz , ale wczesniej gralem w Far Cry , HL2 oraz Dooma 3 , ktore to graficzniej podobaly mi sie znacznie bardziej.

Fear to po prostu FPP z nad wyraz dobry, AI bo o fabule tego nie powiem. Grafika? Tak , zwlaszcza w biurowcach , gdzie kazde pomieszczenie to kilka krzesel , biurko , laptop albo pc. Wygladalo to oblesnie. Dachy? Ta..wentylatory to bitmapy , genialne w swojej prostoscie , przypominaja mi sie wentylatory z Dooma 3...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

F.E.A.R. 2: Project Origin Developer Q&A

FEAR 2 Nailgun Gameplay

FEAR 2 Rocket Launcher Gameplay movie

Imo wygląda dobrze. Wiadomo ze grają na AI off i god mode 1 ;].

Ma być jeszcze lepsze AI (no jestem tego ciekaw).

Będą nowi wrogowie.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi