Skocz do zawartości
ath

F.e.a.r. 2: Project Origin

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zainstalowałem F.E.A.R 2 i gra nie powiem... Ładnie trzyma w napięciu. ;)

Też Was tak trzymało? Mieliście momenty, w których was ciarki przeleciały? :D

Wrzuciłem sobie nawet tapetkę z Almą na pulpit. Niefajnie na mnie patrzy. :D

Edytowane przez KitKat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też łatwo przestraszyć. Doom 3 właśnie właśnie niezbyt mnie ruszało. Chyba, że po ciemku przy zamkniętych drzwiach, to czasem jak mnie grubas zaszedł od tyłu to było trochę bardziej przerażająco. :D Ale ogółem w D3 brnąłem przed siebie, a tu jednak cały czas trzyma w napięciu.

Tak przy okazji. Jaka gra - horror jest według Ciebie najbardziej przerażająca? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za dużo tego straszenia. Pamiętam jak w 1. twórcy gry (podczas wywiadu) opowiadali, że korzystali z opinii osób trzecich żeby sprawdzić czy "momenty" są jeszcze straszne, czy już przesadzone - zbyt częste, lub zbyt oczywiste. Chodziło o subtelne budowanie napięcia i generalnie im się to udało. Tutaj o subtelności można zapomnieć. Jest walenie obuchem zamiast łaskotania piórkiem. Solidna robota, ale gdzieś duch jedynki się zapodział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Końcówka 3 misji jest dobra. Co prawda bardzo mnie to nie zaskoczyło, ale ten lekarz - potwór był dobry, jak mi wyskoczył. :D Siekaninka z nimi też była mocna. Trafili w mój słaby punkt. Nie lubię szpitalnych klimatów, zwłaszcza w horrorach. ;)

Ile jest poziomów w F.E.A.R 2?

Ktoś z Was może miał problemy z wychodzeniem gry do Windows przy wzywaniu windy? Dwa razy zdarzyło mi się, a jestem na początku czwartej misji, że po przyciśnięciu przycisku do wezwania windy, albo naciskając przycisk, żeby jechała na dane piętro, to zabawa kończy się na pulpicie, przyodzianym w tapetkę Almy, którą sobie wczoraj wrzuciłem. :lol2:

Edytowane przez KitKat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 misja nieźle mnie zaskakuje. ^^

Oczy szeroko otwarte, czujne na obecność Almy, która co chwilę gdzieś się pojawia, a tu nagle z góry wyskakuje abominacja, z kraty w podłodze druga, a puls wskakuje chyba na 200. :)

F.E.A.R 2 ma 7 misji? Ja 14 naliczyłem w oknie "Nagrody". Jak w końcu jest?

// EDIT: Już wiem. Nie dogadaliśmy się. :D Jest 7 interwałów i 14 misji. :) Wcale nie jest w mojej opinii taka bardzo krótka. ;P

Edytowane przez KitKat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra wciaga, ale na poczatku mialem pare technicznychj problemow. Po zaladowaniu misji, mialem co chwile objaw "drzenia" monitora. Wyglaldalo to tak, jakby karta caly czas sie przelaczala z trybu 2D na 3D... Mam ja tak podlrecona, ze z GPU 425 skacze na 870. Sprobowalem na defaultowych ustawieniach - i gra chodzi juz plynnie, ale... trzyma ustawienia karty na 2D! (Ustawienie profilowe na karcie to gaming (2D 770/1000 i 3D 800/1000). Roznica raptem 30MHz. Biorac pod uwage dobra optymalizacje - nie jest to wiekszym problemem, jednak bardzo dziwnie to wyglada... Ze niby gra nie lapie trybu 3D, czy co? :rolleyes:

Czy spotkal sie ktos z taka anomalia? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może chodzi o paski/kreski/siatkę czy jak to nazwać przy lampach i oknach? Jeśli tak to wyłącz w sterownikach filtr anizotropowy a włącz go w grze, mi to pomogło zresztą chyba już w temacie o tym ktoś wspominał :)

ps gram na medium czy ta gra nie jest za łatwa w tym trybie? masa naboi, apteczek, kamizelek a przeciwnicy też jakoś szybko w miare padają, no może nie wszyscy bo teraz mam jakiś gości co padają po 2 rakietach dopiero no i mechy w nie trzeba też nieco władować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps gram na medium czy ta gra nie jest za łatwa w tym trybie? masa naboi, apteczek, kamizelek a przeciwnicy też jakoś szybko w miare padają, no może nie wszyscy bo teraz mam jakiś gości co padają po 2 rakietach dopiero no i mechy w nie trzeba też nieco władować

Na hard będzie tak samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na poprzedniej stronie widziałem że nadal piszecie o problemie zwalniania.

Jestem włąśnie po dołożeniu 2G Ramu i mimo że siedze na xp i widzi troche ponad 3 tylko to w grze jest zauważalna poprawa.

Częstotliwość spowolnień zmalała o jakieś 80%. Są nadal ale już bardzo rzadko a nie jak to miało miejsce na 2 G ramu. Więc może ta gra potrzebuje mase pamięci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 4 GB RAMu i Vistę 64-bit. Spowolnienia są tylko podczas zapisywania gry. Jest wtedy ścinka na początku na ok. 0,5 sec i za chwilę trochę krótsza druga. Tak to nie zauważyłem, chociaż dziwna jest animacja chodzenia po drabinie, która sprawia wrażenie niepłynnej. ;)

F.E.A.R 2 ukończone! :)

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "O końcówce gry..."
Nie uważacie, że fabuła aż się prosi o kontynuację? Moim zdaniem na F.E.A.R 2 historia się nie zakończy. Nie mamy konkretnego dowodu na śmierć Almy(Czyt. odejście jej ducha z tego świata, bo fizycznie to ona umarła).
Edytowane przez KitKat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fragment zasad tego działu:

"Zabrania się udostępniania cracków, seriali, nielegalnych kopii gier oraz pytania o informacje umożliwiające ich zdobycie!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vojti -> bez komenarza...

Co do gry to zdecydowanie jedna z lepszych w jakie ostatnio grałem :) jestem jakoś w połowie. Ale trzeba przyznać racje że z subtelnych klimatycznych scenek paranormalnych z jedynki zrobili straszaki...

swoją drogą dodatki do jedynki są warte zachodu ?

edit -> gra wczoraj ukończona. Ogólna ocena dobra. Przesadzili tylko z ilością napierdzielanki i straszenia w niektórych miejscach - aż nudne się robiło :|

Edytowane przez Nerevar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi