KitKat Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 (edytowane) Dzisiaj zainstalowałem F.E.A.R 2 i gra nie powiem... Ładnie trzyma w napięciu. ;) Też Was tak trzymało? Mieliście momenty, w których was ciarki przeleciały? :D Wrzuciłem sobie nawet tapetkę z Almą na pulpit. Niefajnie na mnie patrzy. :D Edytowane 12 Marca 2009 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Właśnie problem w tym ze ja nie miałem mimo ze łatwo mnie było zawsze przestraszyć. Takie D3 to nawet chciałem wyłączyć na początku a teraz jakoś tak nijako. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Mnie też łatwo przestraszyć. Doom 3 właśnie właśnie niezbyt mnie ruszało. Chyba, że po ciemku przy zamkniętych drzwiach, to czasem jak mnie grubas zaszedł od tyłu to było trochę bardziej przerażająco. :D Ale ogółem w D3 brnąłem przed siebie, a tu jednak cały czas trzyma w napięciu. Tak przy okazji. Jaka gra - horror jest według Ciebie najbardziej przerażająca? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryndza Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Pograłem godzinkę w FEAR 2 i kiszka... Zero klimatu, całość nijaka. Niby przyjemna grafika, dobra optymalizacja, ale to nie ten stary, dobry FEAR. Szkoda kasy moim zdaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Nie grałem w F.E.A.R 1 to nie wiem. Akcja jest nawet, nawet w dwójce moim zdaniem, ale podoba mi się to, że trzyma w napięciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Tak przy okazji. Jaka gra - horror jest według Ciebie najbardziej przerażająca? :> Clive Barker's Undying Dead Space Call of Cthulu: Dark Corners of the Earth F.E.A.R. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 W żaden z tych tytułów nie grałem. Trzeba będzie sobie sprawić, mimo, że już kupno wszystkich przewidywałem dawno. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Za dużo tego straszenia. Pamiętam jak w 1. twórcy gry (podczas wywiadu) opowiadali, że korzystali z opinii osób trzecich żeby sprawdzić czy "momenty" są jeszcze straszne, czy już przesadzone - zbyt częste, lub zbyt oczywiste. Chodziło o subtelne budowanie napięcia i generalnie im się to udało. Tutaj o subtelności można zapomnieć. Jest walenie obuchem zamiast łaskotania piórkiem. Solidna robota, ale gdzieś duch jedynki się zapodział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 (edytowane) Końcówka 3 misji jest dobra. Co prawda bardzo mnie to nie zaskoczyło, ale ten lekarz - potwór był dobry, jak mi wyskoczył. :D Siekaninka z nimi też była mocna. Trafili w mój słaby punkt. Nie lubię szpitalnych klimatów, zwłaszcza w horrorach. ;) Ile jest poziomów w F.E.A.R 2? Ktoś z Was może miał problemy z wychodzeniem gry do Windows przy wzywaniu windy? Dwa razy zdarzyło mi się, a jestem na początku czwartej misji, że po przyciśnięciu przycisku do wezwania windy, albo naciskając przycisk, żeby jechała na dane piętro, to zabawa kończy się na pulpicie, przyodzianym w tapetkę Almy, którą sobie wczoraj wrzuciłem. :lol2: Edytowane 13 Marca 2009 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 7 poziomów, pod koniec widać naleciałości z half life'a [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Poważnie taka krótka?! Ile Wam zajęło przejście? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Poważnie taka krótka?! Ile Wam zajęło przejście?Wyrobiłem się w jakieś 3-4 wieczorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 W sumie nie jest źle, że taka krótka. Strasznie liniowa. Chyba tylko elementy misji na zewnątrz są inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Dwie sesje po jakieś 5-6h spokojnego grania na medium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 (edytowane) 5 misja nieźle mnie zaskakuje. ^^ Oczy szeroko otwarte, czujne na obecność Almy, która co chwilę gdzieś się pojawia, a tu nagle z góry wyskakuje abominacja, z kraty w podłodze druga, a puls wskakuje chyba na 200. :) F.E.A.R 2 ma 7 misji? Ja 14 naliczyłem w oknie "Nagrody". Jak w końcu jest? // EDIT: Już wiem. Nie dogadaliśmy się. :D Jest 7 interwałów i 14 misji. :) Wcale nie jest w mojej opinii taka bardzo krótka. ;P Edytowane 15 Marca 2009 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Gra wciaga, ale na poczatku mialem pare technicznychj problemow. Po zaladowaniu misji, mialem co chwile objaw "drzenia" monitora. Wyglaldalo to tak, jakby karta caly czas sie przelaczala z trybu 2D na 3D... Mam ja tak podlrecona, ze z GPU 425 skacze na 870. Sprobowalem na defaultowych ustawieniach - i gra chodzi juz plynnie, ale... trzyma ustawienia karty na 2D! (Ustawienie profilowe na karcie to gaming (2D 770/1000 i 3D 800/1000). Roznica raptem 30MHz. Biorac pod uwage dobra optymalizacje - nie jest to wiekszym problemem, jednak bardzo dziwnie to wyglada... Ze niby gra nie lapie trybu 3D, czy co? :rolleyes: Czy spotkal sie ktos z taka anomalia? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatal2two Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Wie ktoś może czy można pobrać patcha z jakiejś stronki.Wiem że się ściąga przez steama.Ale nie mam chwilowo neta a chciałbym pograć bez pasków. Proszę o odp,z góry dzienx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 O jakie paski chodzi ? Ta gra ma pełny support dla panoram. Jak o inne paski chodzi to napisz o jakie ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 może chodzi o paski/kreski/siatkę czy jak to nazwać przy lampach i oknach? Jeśli tak to wyłącz w sterownikach filtr anizotropowy a włącz go w grze, mi to pomogło zresztą chyba już w temacie o tym ktoś wspominał :) ps gram na medium czy ta gra nie jest za łatwa w tym trybie? masa naboi, apteczek, kamizelek a przeciwnicy też jakoś szybko w miare padają, no może nie wszyscy bo teraz mam jakiś gości co padają po 2 rakietach dopiero no i mechy w nie trzeba też nieco władować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 ps gram na medium czy ta gra nie jest za łatwa w tym trybie? masa naboi, apteczek, kamizelek a przeciwnicy też jakoś szybko w miare padają, no może nie wszyscy bo teraz mam jakiś gości co padają po 2 rakietach dopiero no i mechy w nie trzeba też nieco władowaćNa hard będzie tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Patch lekko utrudnia grę na hard. Ja sobie gram na medium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Na poprzedniej stronie widziałem że nadal piszecie o problemie zwalniania. Jestem włąśnie po dołożeniu 2G Ramu i mimo że siedze na xp i widzi troche ponad 3 tylko to w grze jest zauważalna poprawa. Częstotliwość spowolnień zmalała o jakieś 80%. Są nadal ale już bardzo rzadko a nie jak to miało miejsce na 2 G ramu. Więc może ta gra potrzebuje mase pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 (edytowane) Ja mam 4 GB RAMu i Vistę 64-bit. Spowolnienia są tylko podczas zapisywania gry. Jest wtedy ścinka na początku na ok. 0,5 sec i za chwilę trochę krótsza druga. Tak to nie zauważyłem, chociaż dziwna jest animacja chodzenia po drabinie, która sprawia wrażenie niepłynnej. ;) F.E.A.R 2 ukończone! :) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "O końcówce gry..." Nie uważacie, że fabuła aż się prosi o kontynuację? Moim zdaniem na F.E.A.R 2 historia się nie zakończy. Nie mamy konkretnego dowodu na śmierć Almy(Czyt. odejście jej ducha z tego świata, bo fizycznie to ona umarła). Edytowane 19 Marca 2009 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vojti Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Pilnie potrzebuje serial key do F.e.a.r. 2. Dzieki z gory!!!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Fragment zasad tego działu: "Zabrania się udostępniania cracków, seriali, nielegalnych kopii gier oraz pytania o informacje umożliwiające ich zdobycie!" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vojti Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Oczywiscie masz racje.Jezeli mozesz przesli na GG 13393254.Dzieki!!!!!!! :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) Nie wierze w to co piszesz... Prawie 5 lat na forum i nie znać jednej z podstawowych zasad tego forum... Edytowane 21 Marca 2009 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) Vojti -> bez komenarza... Co do gry to zdecydowanie jedna z lepszych w jakie ostatnio grałem :) jestem jakoś w połowie. Ale trzeba przyznać racje że z subtelnych klimatycznych scenek paranormalnych z jedynki zrobili straszaki... swoją drogą dodatki do jedynki są warte zachodu ? edit -> gra wczoraj ukończona. Ogólna ocena dobra. Przesadzili tylko z ilością napierdzielanki i straszenia w niektórych miejscach - aż nudne się robiło :| Edytowane 23 Marca 2009 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Gra zaliczona , z czystym sumieniem moge polecic F.E.A.R 2 ot bardzo dobra srednia klasa jesli nie ciut wyzej . b.t.w ciekawe ile przyjdzie nam czekac na kontynuacje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 bardzo dobra średnia klasa :D ... innymi słowy przeciętniak ;p oby długo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...