Skocz do zawartości
ath

F.e.a.r. 2: Project Origin

Rekomendowane odpowiedzi

Hahah chyba trochę przesadzili z ilością krwi, przecież to wygląda zabawnie :lol2:

... no chyba że przeciwnik połkną granat

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm mi tam fear sie średnio podobał. Nie był zły ale też nie był bardzo dobry. Tylko miejscami straszył no a użycie większość broni ssało (shotgun to już katastrofa...). W ogole nie miałem funa z ich używania (no może poza penetratorem i plasma gunem). Tutaj wygląda to troche lepiej. Fajnie, że fabuła bedzie sie zaczynała po F.e.a.r'e a nie po dodatkach do niego których nawet nie tknąłem ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra wiadomość dla wszystkich oczekujących kontynuacji F.E.A.R.-a, horrorowego FPSa autorstwa studia Monolith Productions. Otóż wydawca Project Origin, firma Warner Bros Interactive poinformowała, że pojawi się demo gry. Niestety nie podała żadnych dodatkowych informacji na temat jego zawartości, nie wiemy też kiedy powinniśmy się go spodziewać. Przypomnijmy, że podobnie jak w przypadku pierwowzoru i jego dodatków dystrybucją w Polsce zajmie się firma CD Projekt, póki co data premiery pozostaje owiana tajemnicą.

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=42081

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W serwisie Joystiq możemy znaleźć informację, że studio deweloperskie Monolith Productions i jego obecny właściciel Warner Bros Interactive Entertainment odzyskali prawa do marki F.E.A.R., do tej pory trzymane w rękach firmy Sierra Entertainment, czyli wydawcy pierwszej odsłony gry i jej późniejszych dodatków. Tym samym Project Origin, określany mianem duchowego spadkobiercy wspomnianego FPSa, został przemianowany na F.E.A.R. 2: Project Origin. W końcu wyznaczono także datę premiery tej produkcji - gra powinna ukazać się 10 lutego przyszłego roku na komputerach PC oraz konsolach Xbox 360 i PS3.

Zapewne fakt, iż Warner Bros udało się odkupić prawa do nazwy związany jest z ostatnimi problemami Sierry. Jak pamiętamy Activision Blizzard uznało ją za przynoszącą niewielkie dochody cześć spółki i w efekcie wstrzymało prace nad większością przygotowywanych przez nią gier, między innymi Chronicles of Riddick: Assault on Dark Atena i World in Conflict: Soviet Assault. Obecnie jednej z najbardziej zasłużonych w branży firm grozi nawet całkowite zamknięcie.

sors - http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=42825

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Fabuła może zaczynać się nawet 20 lat przed tą z fear, a i tak będzie chodziło o "idź z A do B i zabij wszystkich"."

w tym zdaniu chodziło chyba autorowi, że gra będzię typową ("bezmyślną") strzelanką, a fabuła jest tu mało istotna, więc nie dziel (Stachuuu) jego wypowiedzi na dwie części, bo wtedy traci ona prawidłowy sens, a zyskuje inny -> typowe dziennikarsie posunięcie ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

Pogralem dzisiaj chwile i musze powiedziec ze nowa odslona nie zawodzi-bynajmniej w ciagu 15 min gry ;)

graficznie nie ma jakiegos przepychu ale i nie jest zle , nie wiem na czym smigala gra ale bylo szybko i plynnie.

etap w ktory gralem rozgrywal sie w zrujnowanym miescie i musze powiedziec ze bardzo mi sie podobal!, naprawde dobrze odwzorowali zniszczenia i mialo sie wrazenie ze przez miasto przeszedl jakis huragan albo wybuchlo sporo bomb.

Sama rozywka przypomina ta z poprzednich czesci ale moim zdaniem to jest na + i w tym temacie nie trzeba nic zmieniac.Wrogowie potrafili niezle zaskoczyc co oznacza ze tworcy gier podniesli jeszcze wyzej poprzeczkie jesli chodzi o ich IO.

15 min to zamalo aby cos wiecej napisac-jednak mam wrazenie ze ta gra zapewni to co powinna: fun fun i fun z grania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogralem dzisiaj chwile i musze powiedziec ze nowa odslona nie zawodzi-bynajmniej w ciagu 15 min gry ;)

graficznie nie ma jakiegos przepychu ale i nie jest zle , nie wiem na czym smigala gra ale bylo szybko i plynnie.

etap w ktory gralem rozgrywal sie w zrujnowanym miescie i musze powiedziec ze bardzo mi sie podobal!, naprawde dobrze odwzorowali zniszczenia i mialo sie wrazenie ze przez miasto przeszedl jakis huragan albo wybuchlo sporo bomb.

Sama rozywka przypomina ta z poprzednich czesci ale moim zdaniem to jest na + i w tym temacie nie trzeba nic zmieniac.Wrogowie potrafili niezle zaskoczyc co oznacza ze tworcy gier podniesli jeszcze wyzej poprzeczkie jesli chodzi o ich IO.

15 min to zamalo aby cos wiecej napisac-jednak mam wrazenie ze ta gra zapewni to co powinna: fun fun i fun z grania :)

:| :blink: a co to Fear2 wyszedł już na pieca ?

Premiera Luty 2009

Edytowane przez rmvbhd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jego wypowiedzi idzie wywnioskować że miał okazję gdzieś w nią chwilę pograć, jakieś targi czy coś ;-).

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na oficjalnej stronie FEAR2 mamy "nowe" trailery:

http://projectorigin.warnerbros.com/projec...country_code=en

Bardzo ciekawy art o AI w Fear i grach w ogole

http://fear.org.pl/forum/viewtopic.php?t=2957

Wysyp skrinów:

http://clanbase.ggl.com/news.php?nid=307264

Wygląda to jak ciut bardziej podrasowana wersja Fear1 wiec powinno chodzić jak burza na dzisiejszych kompach. Nie pozostaje nic innego jak wyczekiwanie dema (może bedzie i wersja MP :) jak to miało miejsce przy okazji premiery F.E.A.R. 1).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdyby tego nei podpisano 'fear 2' to bym pomyślał, że dodatek do 1 części. Mam nieodparte wrażenie, że ta gra będzie jak mój dzisiejszy odgrzewany karp w mikrofalówce z wigilii- niby wciąż dobry ale po co to jeść skoro są świeżutkie krokiety ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

F.E.A.R. to jedna z lepszych strzelanek w jakie grałem. Gra ma dobry klimat i świetne AI.

Z drugiej strony materiały dotyczące kolejnej części prezentują się raczej nieciekawie. Nowa odsłona wygląda w nich niewiele lepiej niż stary F.E.A.R. Ale zobaczymy... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio sporo zagrywałem się w F.E.A.R Combat, więc jak MP będzie ta jak w tym dodatku pod MP to jest na co czekać. Singla od biedy też się przejdzie. Ogólnie to 1 nawet nigdy nie ukończyłem (będę to musiał nadrobić), bo więcej grałem właśnie w MP. Cóż zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi