Rooney Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Witam Mam pytanie , bo chce kupic z allegro plyte, a naciąłem się już na 3 wadliwie działające. CHodzi o plyte "PŁYTA GŁÓWNA MS-6153 PRODUCENT MICROSTAR " Parametry CPU • Support Socket 370 for Intel® Pentium® III / Celeron™ Processor • Supports 300MHz~700MHz Chipset • Intel® 82443BX Chipset • Intel® 82371EB Chipset FSB • 66~155MHz clocks are supported (According to product specification, FSB above 100MHz is not guaranteed to work properly with your CPU) Main Memory • Supports three 168-pin unbuffered DIMM using six memory banks. • Supports a maximum memory size of 348MB (8M*8) or 768MB (16M*4) • Support ECC (1-bit Error Code Correct) function • Supports 3.3v SDRAM DIMM. Slots • One AGP (Accelerated Graphics Port) slot. - AGP specification compliant - AGP 66/133MHz 3.3v device support • Five 32-bit Master PCI Bus slots and one 16-bit ISA Bus slot wherein one shared slot can be used as ISA or PCI • Supports 3.3v/5v PCI Bus Interface On-Board IDE • An IDE controller on the Intel® 82371EB PCI Chipset provides IDE HDD/CD-ROM with PIO, Bus Master and Ultra DMA 33 operation modes. • Can connect up to four IDE devices Moje parametry: P III 667 133 riva tnt 2 64 Pamiec RAM 64 i 120 (133) Twardziel 4.3 GB Samsung karta muz. creative Czy bez problemy plyta bedzie dzialac? Bardzo prosze o odpowiedz, bo kupilem plyte z allegro i wydalem kase w bloto, bo nie wykrywa mi twardziela :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 moze miec problemy z obsluga procesora na fsb 133 czyli takiego jak ty posiadasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rooney Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) moze miec problemy z obsluga procesora na fsb 133 czyli takiego jak ty posiadasz Moj procek to P III 667\133\256 , czy plyta bedzie dzialac z tym prockiem? bardzo dla mnie wazne, gdyz nie chcialbym kupowac w ciemno... aha i najwazniejsze mam rive tnt2 na AGP czy ebdzie dzialac bezproblemu i da sie wlozyc w ten slot AGP podany ponizej? Sloty PCI/AGP/CNR : 6PCI + 1AGP + 1CNR dla maksymalnych możliwości rozbudowy PCI 2.2, 32-bit BUS Master Slots AGP V2.0 compliant (Support AGP 2x,4x) 1 x CNR (Communication Networking Riser Edytowane 23 Lutego 2006 przez Rooney Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Jak juz pisalem wszystkie procesory powyzej FSB 100 mogą nie działac poprawnie, ty masz procesor na FSB 133 wiec bardzo duze prawdopodobienstwo jest ze nie bedzie dzialal tak jak powinien. Dasz rade wlozyc swoja karte do slotu AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...