GiBsOn Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 No wlasnie jak w temacie, czy da rade zamontowac ten bloczek wodny ThermalTake Aquarius VGA na ta grafike GeForce 6600GT AGP ? w opisie niby producenta niby jest info ze pasuje na wszystkie karty nvidi i ati, ale z tymi kartami na agp roznie bywa. Moze ktos akurat ma taki zestaw lub sie orientuje w temacie? http://www.thermaltake.com/watercooling/cl...38/cl-w0038.htm link do bloczku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kałuża Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Jeżeli sprzedawca napisał że pasuje "Universal clips for nVIDIA and ATi VGA card" to musi pasować:D JEżeli nie to wydaje mi się że możesz żądać zwrotu pieniędzy:D:DAle nie jestem pewien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiBsOn Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 dzieki za odpowiedz szukam jakiegos potwierdzenia u kogos kto to ewentualnie zakladal, chce byc poprostu pewnym na 100% zanim kupie :) a nie mam ochoty sprawdzac tego metoda prob i bledow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RavenMT Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Witam. Mam ten blok na 6800 ultra (AGP), do tego musiałem obrócić go o 90 stopni aby węże wychodziły między moleksami (chłodnica na bocznej ściance obudowy dociskała i łamała mi węże). Tak wiec zapinka okazała się nadzwyczaj uniwersalna. Z instalacją samego bloku nie będzie problemów na żadnej karcie mającej conajmniej 2 otwory montażowe, jeśli jednak chcesz przykleić radiatory na pamięci to nie mogą być zbyt wysokie (zbyt grube króćce mogą zawadzać o radiatory). Jeśli chodzi o wydajność tego bloku, na moje potrzeby wydaje mi się wystarczający. Przy taktowaniach 471 1220 temperatura w spoczynku 42 w stresie 48-50 bez artefaktów (temp otoczenia 25). Jeśli jest ktoś zainteresowany jak wygląda ta zapinka mogę zrobić fotkę (o ile uda mi się aparat wcisnąć :wink: ). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiBsOn Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 dzieki za odpowiedz, mam nadzieje ze uniwersalnosc zapinek pozwoli zamontowac ten bloczek na 6600gt agp bez problemow a i widac temperaturki sa ok, mozliwe ze skusze sie na ten blok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Mialem rowniez ten blok na 6800GT AGP i nie moge powiedziec dobrze o nim. Musialem dorobic zapinke. Gdyz ta orginalna z dwoma punktami mocowania - nie trzymala bloku stabilnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papikus Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Nie zapomnij o radiatorku na mostek HSI, on się dośc mocno grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Mam ten blok na GF6600GT PCI (WinFasta) Standadowa zapinka choć nie najlepsza daje radę - jest dość elastyczna jeśśli chodzi o punkty mocowania. Choć na pewno przydały by się 3 lub 4. Chodzi w zestawie z BigWaterem na A64 @2,7 GHz. Karta też kręcona i jak na razie daje radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...