Skocz do zawartości
GiBsOn

Thermaltake Aquarius Vga A Geforce 6600gt Agp

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie jak w temacie, czy da rade zamontowac ten bloczek wodny ThermalTake Aquarius VGA na ta grafike GeForce 6600GT AGP ?

w opisie niby producenta niby jest info ze pasuje na wszystkie karty nvidi i ati, ale z tymi kartami na agp roznie bywa.

Moze ktos akurat ma taki zestaw lub sie orientuje w temacie?

http://www.thermaltake.com/watercooling/cl...38/cl-w0038.htm link do bloczku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam ten blok na 6800 ultra (AGP), do tego musiałem obrócić go o 90 stopni aby węże wychodziły między moleksami (chłodnica na bocznej ściance obudowy dociskała i łamała mi węże). Tak wiec zapinka okazała się nadzwyczaj uniwersalna. Z instalacją samego bloku nie będzie problemów na żadnej karcie mającej conajmniej 2 otwory montażowe, jeśli jednak chcesz przykleić radiatory na pamięci to nie mogą być zbyt wysokie (zbyt grube króćce mogą zawadzać o radiatory). Jeśli chodzi o wydajność tego bloku, na moje potrzeby wydaje mi się wystarczający. Przy taktowaniach 471 1220 temperatura w spoczynku 42 w stresie 48-50 bez artefaktów (temp otoczenia 25).

Jeśli jest ktoś zainteresowany jak wygląda ta zapinka mogę zrobić fotkę (o ile uda mi się aparat wcisnąć :wink: ).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten blok na GF6600GT PCI (WinFasta) Standadowa zapinka choć nie najlepsza daje radę - jest dość elastyczna jeśśli chodzi o punkty mocowania. Choć na pewno przydały by się 3 lub 4. Chodzi w zestawie z BigWaterem na A64 @2,7 GHz. Karta też kręcona i jak na razie daje radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi