Skocz do zawartości
Pingwin11

Club3d R9800se All-in-wonder

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Zamierzam kupić Club3D R9800SE All-in-Wonder 256bit 128MB. Pod względem wypasu (i ceny) wygląda nienajgorzej. Karta ma chodzić głównie pod gry np. NFSD MW , Far Cry. Z rzadka chciałbym się pobawić telewizorkiem i obróbką grafiki.

Proszę o wszelkie informacje na temat. Czy to się moduje (jakie prawdopodobieństwo uzyskania 8 potoków)?

Czy się bardzo grzeje? Jakiego wymaga zasilacza? Czy się daje podkręcić? Czy może są jakieś niuanse jeśli chodzi o wersje wykonania - na co zwrócić ewentualnie uwagę przy zakupie? Czy może lepiej kupić inną kartę bez dodatków TV i VIVO ?

Karta mnie nęci, ale się łamię. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.

P.S. Jeśli coś naskrobałem nie tak - litości - jestem tutaj niestety nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz ile będzie cię ta "przyjemność" kosztować bo wydaje mi się żę nie opłaca się :( gdyż jej wydajność jest marna

karta raczej się nie zmoduje, ale zawsze można spróbować ;)

ps.

z czego wiem Club3d 9800SE jest na PCB Radeona 9700, ale nie wiem czy taka sama sytuacja jest z AIW :(

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena będzie ok. 485 zł za nówkę.

Czy 9800SE od innego producenta byłaby lepsza? Również pod kątem ewentualnego modowania? Trochę mnie kręcą dodatkowe funkcje All in Wonder.

Nie sprawdzałem jeszcze za ile można mieć taką kartę bez wersji AIW.

O co chodzi z tym PCB od R9700 - czy inne firmy robią na innym i jakie to ma znaczenie?

Nie wiesz czy z od producenta (importera) można wydobyć informacje czy jest to np. R350/360 i o jakim dostępie są pamięci? Czy to jest podawane w danych technicznych konkretnego modelu? Bo ja tę kartę będę musiał zamówić bez "pomacania"

Z góry dzięki za info!

Edytowane przez Pingwin11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi