TS96 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Witam W ostatnim czasie miałem awarie dysku Caviar, dzieje się tak że gdy chce zainstalować system to on nie chce skopiować plików .CAB Pyt1// Czy miał ktoś taki przypadek i co dzije się z tym dyskiem Pyt2// Kupuje dysk i zastanawiam się nad baracudą, a samsungiem oba 120GB z tym że samsung jest ok 14 zł droższy => seagate 265zł a samsung 279, ja myślałem nad baracudą, moje wymagania to wytrzymałość, więc jaki dysk wybrać?? i jeczsze jedno o co chodzi z tą gwarancja w baracudzie bo pisze 3+2 lata czemu nie napisali 5 lat jakiś chwyt?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) A probowales zrobic cos z tym dyskiem moze to nie jest wina dysku, wiele jest takich problemow na tym forum... Poszukaj... Edytowane 23 Lutego 2006 przez pluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Powiem tak: mam Barrakude 120GB 8MB cache. Jest świetna, masz możliwość, bierz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TS96 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 A probowales zrobic cos z tym dyskiem moze to nie jest wina dysku, wiele jest takich problemow na tym forum... Poszukaj... włąśnie spróbuje jak najpierw zrobie niski format i na nowo partycje, ale i tak chce kupić nowy dysk, bo tamten WD i tak nie pracował jek należy )wyłączał się bez powodu, tak więc brać baracude, wiem że od takich tematów to i tak płakać się chce ale prosze o rade bo jestem tu nowy na dzień dzisiejszy biorę barracude dobrze robie?? (domyślam się że samsung i seagate to podobna klasa więc czy wybiore go czy barracude to nie ma takiej aż różnicy bo w necie podobne komentarze chodzą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Bierz Barracude naprawde warto nie bedziesz narzekal.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Bierz Samsunga. Za taką cenę jest lepszy. Miałem 4 Samsungi i tyle samo Seagateów. Zostały 3 Samsungi i jeden Seagate bo tylko troszkę był cichszy od Samsunga tej samej klasy (to że jest wolniejszy średnio o 2MB/s nie miało znaczenia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Jak z tym Caviarem nic nie ździałasz to bierz seagata, dają 5 lat gwarancji. Nikt Ci tyle nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TS96 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Dziś kupiłem dysk samsunga za 278zł, wziołem go bo zadecydował rzut monetą i troche też opinie innych, bo w necie to niektórzy są za seagatem, a niektórzy za samsungiem, POZDRAWIAM, TS96 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 120 to bierz samsunga jesli bedziesz miał troche wiecej kasy to wez seagate 7200.9 160Gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...