F1xat Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Note:- U must have office 2003 Or any previoud release Uninstalled to install this...otherwise this wont work!! Masz ? czlowieku to jest fake jak sie patrzy! zajrzales do niego same PUSTE pliki, to moze miala byc jakas reklama dla kgb, ale jak widac 7-zip tez bardzo ladnie to pakuje i dekompresuje w minute (nawet 'głupi' zip nie wypada zle bo pakuje tego shita do 3 mb!)! zamiast pisac bzdury, moze laskawie sprawdzisz sobie go, hę?! a co do pytania to tak mam, odinstalowany, tzn nigdy nie instalowany. a jesli najpierw mialbym miec ofice2k3 tylko po to, by go odinstalowac to sorry ale to nie ma sensu. mielibysmy sciagac najpierw jednego a potem drugiego kilka godzin sciagania + kilka godzin zajmowania kompa niczym (nyby wypakowywanie). Zanim ktos napisze jakis swoj genialny pomysl, niech lepiej najpierw bobawi sie nim u siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 ja sie pobawiłem.. i zmarnowałem 2h mojego zycia.. a efektów zadnych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Jakiś czas temu postanowiłem na własnej skórze przetestować KGB Archivera. Jako materiał do kompresji posłużyła mi zainstalowana na moim dysku twardym gra GTA 3. Dla porównania zrobiłem cztery testy: WinRAR - kompresja normalna, WinRAR - kompresja maksymalna, KGB Archiver - kompresja normalna, KGB Archiver - kompresja maksymalna. Fakt faktem że KGB Archiver potrafi lepiej skompresować dane, lecz czas jaki mu to zajmuje jest zdecydowanie zbyt długi (maksymalna kompresja zajęła ponad 5 godzin ). <_< Szczególnie na komputerze z takim procesorem. A co dopiero by było przy jakimś kilkuletnim Duronie lub Celeronie. Gdyby wyjściowa wielkość wynosiła około 50MB, a czas kompresji skróciłby się dwukrotnie to byłaby to ciekawa alternatywa, ale w obecnej chwili to żadna rewolucja. Dla lepszego zobrazowania wyników stworzyłem tabelkę, oto ona: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Jakby Ci się chciało, zrób jeszcze test 7-Zip'em na kompresji Ultra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Tak jak prosiłeś zrobiłem testy 7-Zipem przy kompresji Normalnej i Ultra. Reszta ustawień default. Jak by jeszcze pokombinować z resztą ustawień to można by uzyskać jeszcze lepszy wynik. Ja tylko próbowałem z ustawionym słownikiem na 128MB co przy kompresji ustawionej na Ultra zmniejszyło końcowy rozmiar pliku o kolejne 3 MB. Zaktualizowana tabelka wygląda tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Wreszcie rzeczowe porównanie (nie lubię tych procentowych). 7-zip używam od dawna, widzę że to dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Wiedzialem ze będzie taki wynik, dlatego chciałem jeszcze 7-zipa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 a siedem zip w porównaniu ze zwykłym zipem jak wypada? Ja tam nie toleruję nic innego jak tylko zip bo total komander mi to bardzo ładnie obsługuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Pobierz wtyczkę do TC i sprawdź w praktyce - http://kotuha.com/file/9GzrD-7zip.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 a siedem zip w porównaniu ze zwykłym zipem jak wypada? Ja tam nie toleruję nic innego jak tylko zip bo total komander mi to bardzo ładnie obsługuje :)Rar jest lepszy od zipa. Róznice między 7zip a rarem masz wyzej. Jak wypada róznica miedzy zwykłym zipem chyba pisac nie trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...