pajak28 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Cześć wszystki. Mam Pentiuma 4 3,06GHz na chłodzenie BOX. Narazie nie mam dużo środków, a zastanawiam się nad nowym chłodzeniem, gdyż chciałem go podkręcić chociaż na 150x23 = 3450MHz. Czy to chłodzenie będzie wystarczające? http://www.allegro.pl/item86268833__arctic..._socket478.html Jakie do ok. 50-60zł polecacie? Dzięki za wszystkie odpowiedzi i sorki, że znowu ktoś zakłada taki nudny i denerwujący temat. Edytowane 23 Lutego 2006 przez pajak28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 a jakie masz temperaturki na boxie ?? do pentiuma to największą wydajnosć daje tunel powietrzny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 No więc przy torture test w Prime95 pokazuje mi maksymalnie 72 stopnie w evereście (ciekawe czy tyle jest czy zawyża), w biosie nie mogę sprawdzić, gdyż mam płytę główną Gigabyta i pokazuje w cały świat. Z deka dużo. Jednak przy graniu w gry i słuchaniu muzyki czy pracy w programach ta temperatura zwykle jest mniejsza. Tunel oczywiście mam w obudowie :wink:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 niby ten ktory wybrałes powinien być pare % lepszy mozesz jeszcze przed tynel (między blacha a rurą :) ) wpakować jakiś wentyl :) powinien sie zmiescić :) ten pentium powinien wytrzymać z tego co wiem ~100* więc :) sprawdzałeś paluchem czy jest gorący wogule przy tych 70* ?? a nie było czasem ac fryzjerka na 478 ?? bo jakos mi sie zdaje ze tak ... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Jest przeciez freezer 4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinexen Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Uważam, że różnica między boxowym, a AC Super Silent 4 będzie bardzo mała. nie warto inwestować t tego silenta, zwłaszcza jak chcesz się pobawić z OC. Ja bym polecał, za te pieniądze, AC freezera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) Na tym posadzilem celka D na 4.2 GHz, (a poszedl by moze jeszcze wyzej :) ) tu masz recezje klik Edytowane 24 Lutego 2006 przez melonowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) przecie to fryzjerek w innej obudowie i +40zł :) to już lepiej do frezera dokupic za 30zł fandera białego 92mm :) Edytowane 24 Lutego 2006 przez Chemik89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Dzięki za odpowiedzi. Obecnie przy maksymalnym obciązeniu procesora jego temperatura osiąga aż 74 stopnie. jest podkręcony z 3060MHz na 3154MHz. Dużo. Ale przed tunelem mam aż 23 stopnie :angry: (mierzone termometrem). Zastanawiam się co zrobić, żeby przed tunelem było chłodniej :?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) masz ~23* w pokoju wiec .... otwórz okno :) ale przy takich wysokich temperaturach to nie wiem czy warto tak chlodzić pokoik :) ano taki juz urok pentiumów :) mój athlonek by padł przy 60* :P Edytowane 24 Lutego 2006 przez Chemik89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Heh moj rekordowo P4 dobil do 84* :D az mi sie cieplo zrobilo jak zobaczylem. A BOXowy coolerek chcial wyskoczyc z zawiasow :lol: . No to sie sprerzylem i zarzucilem zalmanka 7700 Cu. Efekt rewelacyjny! Nie tylko cisza ale zbil temp. jak nalezy (patrz. config.). Jeszcze planuje za kilka dni uwydajnic cyrkulacje powietrza w budzie to jak beda dobre efekty to sie zastanowie nad OC. Jak myslicie ile moge wycisnac z niego? (wiem pytanie tendencyjne) ale jak szacujecie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Póki chłodno można kompa wystawić za okno i będzie lepsze chłodzenie :lol:. A teraz na poważnie - póki co nie ma Freezerów 4 pod S. 478. A jeszcze jak patrzyłem dwa tygodnie temu było ich dużo :?. Wiatraczki w obudowie zmniejszają temperatuę powietrza. Ja mam w swojej 2 dodatkowe. Zastanawiam się też czy jak bym zmienił pastę na radiatorze na jakąś z wyższej półki to temperatura by się zmniejszyła o jakieś 5 stopni? Teraz widzę, że Pentiumy trudno kręcić. Na moim starym Athlonie 2200+ ile on tam miał nominalnie nie pamiętam :? wyciągałem na boxowym chłodzeniu coś koło 2060 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...