Orgiusz Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Zapisz za monitorem Napięcia mierzymy miernikiem Pomiar softwarowy jest niczym plan budzetowy :arrow: calkowicie odmienny od rzeczywistosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Zapisz za monitorem Pomiar softwarowy jest niczym plan budzetowy :arrow: calkowicie odmienny od rzeczywistosci. heh no wiem ale po tym jak mi poszedl z dymem jeden twardziel a drugi stanal jedna noga w grobie to sie czepiam w zasilce czego popadnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 :zonk: OŻESZ!! Wlasnie sobie wymienilem zasilke na NeoTECa Maximusa i... wciskam przycisk cos sie zaswiecilo i cisza. Sobie mysle (no to pieknie cos zle podpialem). Ale... ekran pyknal i zaczely sie pojawiac literki. TAK on żyje!! tyle ze nic nie slychac :gitarzysta: No co chwila zdaza mi sie odruchowo z niepokojem popatrzyc czy komp chodzi bo jest noiseless z 2m B) Nie no zasilka taki wyjec byla. No ale mniejsza z tym. Skoro mam juz porzadny zasilacz i napiecia trzymane to biore sie za OC karty. W koncu tego sie ten temat tyczy. Pomecze go jeszcze troche zeby temperatury podbic. Teraz pytanko. Updateowalem sterowniki CATALYST i (normalka) narobil sie lekki bajzel ze sterami. To moze czemus zaszkodzic? Niby jest lepiej niz bylo bo 3dMark05 wreszcie moge wlaczyc i nie robi sie czarno w NFSU2 przy FSAA ale np. Remote Wonder nie dziala (niby nic bo ma osobno stery) i w polaczeniach sieciowych pojawilo mi sie nowe polaczenie :huh: (o a teraz go niema... raz jest raz go nie ma). Mam norton ghosta tak ze system restore to zaden problem. Co myslicie? I jakis FAQ odnosnie reinstalacji sterow catalyst jesli mozna bo zawsze jest pod górke... Z gory dzieki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Stery czysc Driver Cleaner'em, pozniej restart i instalka nowych sterow. Ja uzywam zmodowanych sterow (obecnie najnowsze omegi) i musialem sie zaopatrzyc z oddzielne stery do WDM. Z plyty, ktora dostalem z karta instaluje tylko Remote Wonder i ATI TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Sluchaj zabralem sie za krecenie radka ATItoolem. Wedle porad najpierw krecilem rdzen. Podnosilem o 5MHz i zarzucalem 3DMarka03. Bylo wszystko OK az przy 405MHz przy tescie pixel shader 2.0 na nosorozcu raczely skakac biale pchelki ;). W ATItool wlaczylem skanowanie na artefakty i bylo no mnostwo. Czemu juz przy 405 MHz tak sie kisi? Podniesc pamiec? Co radzisz? Jestem troche zielony z OC do piero zaczynam tak ze oswiec :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Poprostu akurat twój model słabo sie kręci <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 ;'( Dlaczego akurat mooooj... ;) No nic to pokrece pamiatki. Jak najlepiej pokrecic pamiec? Mam radiatorki alimuniowe zalmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 A wlacz w ATT Scan for Artifacts i zobacz do ilu dojdzie bez artefaktow na pamieciach i rdzeniu. Co do bialych kropek w 3dMarku 2003 na tescie z nosorozcem to o ile dobrze pamietam to u mnie na stockowych taktowaniach one nawet wystepowaly. Potestuj najlepiej w grach (FEAR, Doom3, Q4). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 A wlacz w ATT Scan for Artifacts i zobacz do ilu dojdzie bez artefaktow na pamieciach i rdzeniu. Co do bialych kropek w 3dMarku 2003 na tescie z nosorozcem to o ile dobrze pamietam to u mnie na stockowych taktowaniach one nawet wystepowaly. Potestuj najlepiej w grach (FEAR, Doom3, Q4). Wiesz tyle ze jak zobaczylem te kropki na nosorozcu to dalem na skanowanie w atitoolu i w kilka sekund bylo 130 pixeli czy cos kolo tego... tak ze masakra. No nic widac nie pociagne wiecej rdzenia. I tu jest zonk ;) Ale pamiatki bym chetnie podrasowal to powiedz jak to najlepiej zrobic? Co 5MHz i mother nature? Gdzies tak mi sie obilo o uszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Ja robilem tak, najpierw ATT znajdowal mi max dla pamieci, pozniej zdejmowalem z ok 5MHz dla bezpieczenstwa i testowalem ustawienia w grach. Jezeli wszystko smiagalo ok to ustawilem profil dla 2D i 3D w ATT. Btw mother nature jest na pewno tez dobrym testem dla pamieci. Oczywiscie te gry co podalem wczesniej tez niezle sa do testowania, wyskakiwaly mi w nich roznej masci kropki jak przekrecilem rdzen i pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) Ja robilem tak, najpierw ATT znajdowal mi max dla pamieci, pozniej zdejmowalem z ok 5MHz dla bezpieczenstwa i testowalem ustawienia w grach. Jezeli wszystko smiagalo ok to ustawilem profil dla 2D i 3D w ATT. Btw mother nature jest na pewno tez dobrym testem dla pamieci. Oczywiscie te gry co podalem wczesniej tez niezle sa do testowania, wyskakiwaly mi w nich roznej masci kropki jak przekrecilem rdzen i pamieci.Sluchaj zapuscilem automata i smigal sobie. Najpierw core. Doszlo do 400MHz i na futrzaku zaczely pojawiac sie arty. tak 2-3 pchelki. Ale nie pisal ze pixele nie pasuja. Mimo to przerwalem. I spuscilem na 390MHz i nie ma zadnych kropeczek. Co myslisz? Czekac az ATItool zacznie pisac ze pikselki nie pasuja? To samo zrobilem z pamiatkami. Przy 370MHz robilo sie identycznie. Czyli pojawialy sie 2-3 kropeczki ale nie pisal ze nie pasuja. Spuscilem do 360. Teraz zarzuce nosorozca i mother nature i zobacze jak sie sprawuje. A potem caly mark. Jakies sugestie? EDIT nosorozec i mother nature poszly pieknie. Przetestuje teraz na NFSMW. :( szkoda ze tak sie lipnie kreci. Myslalem ze cos wiecej wycisne... Edytowane 10 Marca 2006 przez insektcc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Proponuje zeby po znalezieniu przez ATT pierwszych artefaktow (na rdzeniu i pamieciach) obnizyc taktowania o 5MHz i przetestowac ustawienia w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) a jakie masz temperaturki na rdzieniu? pytam sie bo może wina coopershima ze spód radiatora nie dotyka rdzenia. ja na standardowym chłodonku wyciskam z rdzenia 378@420 + pamiątki do 337@380 bez artów na okienku ale po dłuższym graniu powoli zaczyna sypać artami (takie dupne trójkąty...wina pamięci bo są gołe) zamierzam kupić penagrama xc 70 cu+ zobacze ile w tedy wycisne Edytowane 10 Marca 2006 przez kapi89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 No wiec moja grafa nie ma czujnika temperatury :-| szkoda bo to zawsze takie inne spojrzenie sie ma. Co do shima to wiesz pomyslalem o tym przy montazu i sie przypatrzylem. Rdzen nie jest ponizej shimka (co prawda na oko ale naprawde jest ok). Ale wiesz co, zeberka sa letnie, a pamiatki cieple. Jak pamiatki sa spoko tak freezone jest dziwnie "chlodny". Zastanowie sie nad ponownym montazem chyba, ewentualnie szlif shima albo podstawy coolera i arctic silver zamiast tej lipnej papki pentagrama. Co myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 ten sylikon to lepiej odrazu wymień przy najbliższej okazji. ja kase na tego pentka już mam ale jeszcze nie kupuje bo chce kupić z nim odrazu ceramika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Hej czy jest sens ,,wyrywać,, shima?? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) @insektcc Za szlifowanie bym sie nie bral. Lepiej jest wyszlifowac na lustro spod radiatora i zmienic paste na artcic ceramique. Byc moze dzieki temu zabiegowi uzyskasz pare dodatkowych MHz na rdzeniu bo pare stopni mniej na rdzeniu to na pewno. Sam chyba sobie kupie paste arctica w nastepnym tygodniu i wywale wreszcie ten nedzny sylikon. Edytowane 11 Marca 2006 przez Rafael Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Hej czy jest sens ,,wyrywać,, shima?? :unsure: Wyrywac bym nie wyrywal. A nuz mi sie omsknie reka ;) Ale moglbym tak wyszlifowac spod radiatora zeby tam gdzie styka z shimem byl glebszy. Efekt ten sam. @insektcc Za szlifowanie bym sie nie bral. Lepiej jest wyszlifowac na lustro spod radiatora i zmienic paste na artcic ceramique. Byc moze dzieki temu zabiegowi uzyskasz pare dodatkowych MHz na rdzeniu bo pare stopni mniej na rdzeniu to na pewno. Sam chyba sobie kupie paste arctica w nastepnym tygodniu i wywale wreszcie ten nedzny sylikon. Jesli juz to silvera sprawie. Podobno nie przewodzi pradu jednak. Tak wyczytalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...