Skocz do zawartości
cubic

Czy W 1280x1024/85hz Da Się Pracować Na Crt 17"

Rekomendowane odpowiedzi

czy ikony i tekst jest wystarczająco duże oraz czy obraz nie jest rozmazany

potrzebny jest mi do autocada

niby jest to rekomendowana przez producenta rozdzielczość dla np. philips 107p50 albo samsung 797MB

Edytowane przez cubic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ikony i tekst jest wystarczająco duże oraz czy obraz nie jest rozmazany

potrzebny jest mi do autocada

niby jest to rekomendowana przez producenta rozdzielczość dla np. philips 107p50 albo samsung 797MB

Kwestai przyzwyczajenia i wzroku :) Mnie sie zdarzało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można ale nie polecam. Co do spłaszczenia to wystarczy zmniejszyć obraz w poziomie ( będą w czarne pasy po bokach ) i koło będzie kołem :wink:

Jeśli już ktoś się upiera na CRT 4:3 17" 1280x1024 to niech sobie przynajmniej zrobi te 1280x960.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozdzielczość interpolowana to programowo skalowana ( np. masz monitor 1920x1200 a wysyłasz 1680x1050 wówczas elektronika monitora rozciągnie to zwykle na cały ekran czyli przeskaluje programowo na 1920x1200 ). Rozdzielczość natywna to taka rozdzielczość jaką fizycznie ma matryca ( np. LCD ) , czyli na monitor 1920x1200 wysyłasz 1920x1200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi