limerro Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 co lepiej nabyc: 256 ddr 400 no name czy 256 ddr 333 markowe np Kingston,TwinMos,Infineon ??? ma to chodzic na plycie Epox 8rda+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Nalepiej byłoby zobaczyć wcześniej te noname i oblookać na jakich są kościach - ostatnio kupowałem w Action 128 DDR nonme - i co przyszło - elixir!! Ale zależy co się trafi ....... Jeśli możesz to zobacz noname - jeśli nie to chyba brałbym firmówki (Twinmosy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Poruszyłeś ciekawą sprawę. Moje Kingstony 2700 na KT 333 chodziły przy maks. timingach najwyżej 185. Po prześadce na nForce 2 od Asusa śmigają na tych samych ustawieniach na 205 bez absolutnie zadnych błędów. Coś jednak ten nForce 2 rzeczywiście lepiej sobie radzi z różnymi pamięciami, bo zachęcony wynikami Kingstona wsadziłem no name 2700, które na KT 400 ( od MSI) na kompie kumpla hulały maks. na 182. I co? U mnie bez podnoszenia napięcia 195( przy 2,7 V 202). Za pełą stabilność rozumiem chociaż 6h w Memtest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 no tak ale mi glownie chodzi o wybor pomiedzy ddr 400 a ddr 333. Markowe ddr 333 kreca sie do ok 210 o ile mi wiadomo ale ddr 400 pojda wyzej w OC chyba - no nie wiem sam juz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 AFAIK niektóre noname 400 mają problem nawet z nominalnymi ustawieniami - dlatego polecam zobaczyć na czyich kościach są składane .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Jeśli firmówki, to czyje?? KingStone?? Czy może innej firmy?? Gdzie można takie znaleźć w Krakowie(pytanie do LOBO)?? Z góry THX za odp. PS. limerro jaką qupujesz grafę do tego Epox 8rda+?? Też się namieżam i nie wiem, czy nie będzie jaj z moim Radkiem(wkońcu Nforce, to NVidai ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 plyta glowna Epox 8RDA+ pamiec 256 DDR 333 Kingston lub TwinMos grafika Hercules 3DProphet FDX ATI 8500LE 64 DDR TV/DVI mysle ze to wszystko wyjasnia - niestety na gieldzie byl 1 Herc tylko i to za 470 zl a w sklepie internetowym mam za 420 zl wiec niech sie wypaluja - ogolnie brak tych Hercow :-/ mysle ze to najbardziej optymalny zakup - flash BIOS grafy do pelnej wersji R8500 i bedzie smigac 300/300 :) a w ogole to kupuje Twin Mos za 260 zl - 256 ddr 333 super cena :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...