Skocz do zawartości
sebkan

Kupno nagrywarki - Help me

Rekomendowane odpowiedzi

Ja szuka m czegoś takiego do 300 zeta MAX, bo chwilowo malo kasy bo na abonament i instale za SDI musze zaplacic

Hmm no to w takim razie Lite-On :D

Tylko ktory?? 48x24x48x czy 48x12x48x????? Mam problem czy t ocos da poza typi paroma sekundami?? Seria oczywiscie z 6eczką na koncu

Moze sie jeszcze ktos odezwac?please

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja szuka m czegoś takiego do 300 zeta MAX, bo chwilowo malo kasy bo na abonament i instale za SDI musze zaplacic

Tylko ktory?? 48x24x48x czy 48x12x48x????? Mam problem czy t ocos da poza typi paroma sekundami?? Seria oczywiscie z 6eczką na koncu

no cóz cdrw philipsa,sony, traxdaty od razu bym odrzucił..

zastanowiłbym się nad ASUSEm (choć jako cdrw malo popularne) .

Jesli chodzi o Lite-on to miałem wczesniej teaca x4x4x32 :D teraz mam liteona bo akurat takie wtedy mieli 48x24x48x i powiem szczerze w sumie nie narzekam ale jesli miałbym do wyboru za ten sam cash

teaca x40 i liteona x48 to oczywiscie brałbym x40 ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko LiteOn - mam od ponad 1,5 roku 12x10x32 i dziala niezawodnie. Tylko uwaga, jest wrazliwy na slabe zasilacze! Jako pierwszy wykryl agonalny stan mojego Codegena 250W co objawialo sie waleniem 9 plytek na 10 (pare dni pozniej zasilacz zdrowo sobie pizdnal). Wykluczona jest takze kombinacja Athlon + mnostwo RAMu + GF4 + 2xHDD + karty rozszerzen a to wszystko @235W (takie cos wlasnie mam) - napiecia sa taki funkowate ze ooo yeykoo - wypalenie plyty na 12x graniczy z cudem, musze piec na osemce :|.

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tymi paroma sekundami to nic więcej ci nie da. :) Ja zastanowił bym się na ASUS-em, o tej firmie już ktoś wspomniał. A konkretnie mam na myśli model Asus CRW-4816A (48x16x48x), jest to odpowiednik Teac-a CD-W548E. Oba napędy różnią się tylko firmwarem i ceną :D .

P.S

Cena w Komputroniku tego Asus-a 339zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i oczywiście patrz na gwarancje, który ma najdłuższą (większośc na 2 lata, w zalezności tez od sklepu)

Grarancja to podstawa, oszywiscie mysle nad jak najdluzsza

decnis_600 A czy to jest ten model co PITer zapuscil??

YAMAHA F1 44x24x44 za 349zł www.gral.pl???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu nikt nic nie napisze o NEC'u? To sa naprawde dobre napedy fakt, ze mam NEC'a cd-rom juz od ponad 6 miechoff i chodzi z a j e b i s c i e cicho i wydajnie tak lubie :). Nagrywarki tez pewnie sa dobre a jak nie to Lite-ON albo Teac tylko ze 40x.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak duzo na cd-rw bedziesz nagrywal? Jak nie to nie warto przeplacac. pewnie i tak cd-r beda glownie u ciebie nagrywanee :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...