Gość fredus Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) Tak sobie szperam po allegro i patrze Pentagram XC-70?? Myśle sobie pewnie koleś pomylił sie w opisie, ale wchodze i patrze a tu wszystko sie zgadza, konstrukcja nieco inna, przypomina Zalmana VF-900 :D Ciekawe jak z wydajnością... w nazwie znajduje sie znaczek + więc może ma więcej żeberek, a noi cena też wyższa no ale trudno, oto link do aukcji Pozdro Edytowane 24 Lutego 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) ale ma żeberkowane finy :P no i te mniejsze są wyższe troche :) zapowiada sie nieźle :P ale i tak za drogo :) eee cos ~70 zeberek :) nie rozumiem czemu nie mogą walnać ze 120 :) no i wentyl wydaje mi sie hehym - cienko :) Edytowane 24 Lutego 2006 przez Chemik89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Ciekawe czy jest wydajniejszy od XC-80... B) Czekam na jakieś testy :D Ale trzeba przyznac że całość wygląda ładnie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) a głośniejsze pewnie od fryzjerka na 2300obr :lol: http://www.allegro.pl/item88220817_pentagr...al_nowy_fv.html ale al ..... Edytowane 24 Lutego 2006 przez Chemik89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) Ej chlopaki.. Jakie tam zalmany, pentagramy a tu trzeba isc z duchem czasy i miniaturyzowac co sie da KLIK :lol2: to dopiero wyjec pewnie Edytowane 24 Lutego 2006 przez insektcc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 nie jest taki wyjec :wink: mam taki sam :) za 3 zł kupiłem w sklepie :lol: to ma jedyne...... 7000 obr :lol: a wiatru daje tyle co byś chuchał :P (te łapatki tam mają 0,7cm :) ) ale tanie :D ja sie dziwie dlaczego pentka 120cu+ nie zrbili na grafe :lol: to by moze cioś dało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 wg mnie to ten pentek to tak: 1. drozszy 2. mniej wydajny bo lzejszy (ok. 320 g ver. 80 vs ok. 280g ver. 70) 3. glosniejszy (1700 obrotow silent w ver 70 vs 1300 bodajze w ver. 80) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 A wg. mnie dobrze zrobili... Przyjrzałem się mojemu i temu... I radiator do środka (wewnątrz) jest o wiele wyższy. Lepiej rozproszy ciepło z rdzenia. Ale jak już kupić coś drogiego to nie lepiej AeroCool ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik_89 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 lepiej evercool turbo2 :D ale wsumie zelman 7-setka też jest te 30g lżejszy od xc-80 a jest wydajniejszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Ty tak ale ja to pisałem do koparki. Ja w mojej starej budzie otwory na wentyle wycinałem wyzynarka z koncówka do metalu. Za pierwszym razem mi to zbyt fajnie nie wyszło ale juz za drugim wiedziałem jak ciac i wyszło idealnie. lepiej evercool turbo2 :D ale wsumie zelman 7-setka też jest te 30g lżejszy od xc-80 a jest wydajniejszy :) Nie jest tak super bardzo duzo wydajniejszy :-P Ale na pewno lepsze wykonanie, materialy, wiatraczek porzadnej jakosci. Gdyby nie to ze moj AiW tunerem zawadza to bym zalmana montowal. Ale niestety pozostaje mi xc-80. Ciekawy tez xc-70 ale chyba nie bedzie pasowal bo niski jest.Co mnie skusilo na to AiW :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Fakt XC-70 jest lżejszy od XC-80 ale zauważcie że XC-70 ma bardziej przemyślaną konstrukcje która rozproszy więcej ciepła :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 i wejdzie w SLI :) (tak mi sie wydaje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gremlin@@@ Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Tylko dlaczego tyle kasy za niego żądają? Przecież mniej materiałów = mniejsze koszty. Za tę kasę to już prawie można kupić miedzianego zalmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Tylko dlaczego tyle kasy za niego żądają? Przecież mniej materiałów = mniejsze koszty. Za tę kasę to już prawie można kupić miedzianego zalmana.Materialy nie sa znowu tak strasznie drogie. Licza sobie za wykonanie i wydajnosc. Ale jesli zalman jest w tej cenie to jestem za zalmanem. Nie ma to jak reputacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 vf-700cu wcale nie jest wydajniejszy od xc-80 cu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 vf-700cu wcale nie jest wydajniejszy od xc-80 cuJest wydajniejszy. Nie duzo ale mozna liczyc na jakosc wykonania. Pentagram "umila" nam zycie furkotaniem wentylka po kilku miesiacach. porownanie Owszem oferuje swietne chlodzenie na poziomie zalmana ale nie oferuje tak dlugotrfalej konstrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 @dzej Pamietaj ze XC80 trudniej sie montuje, ma gorszy wentyl i nie mozna potem wsadzic kart w SLI. Co do wydajnosci, jest bardzo zblizona. Uznalbym nawet niekiedy te wszystkie roznice jako blad pomiarowy. Zreszta Zalman byl pierwszy z tego typu konstrukcja, i co mnie cieszy, nie swieci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 wg mnie to ten pentek to tak: 1. drozszy 2. mniej wydajny bo lzejszy (ok. 320 g ver. 80 vs ok. 280g ver. 70) 3. glosniejszy (1700 obrotow silent w ver 70 vs 1300 bodajze w ver. 80) liczy się powierzchnia odprowadzania ciepła , a nie ciężar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gremlin@@@ Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Jest wydajniejszy. Nie duzo ale mozna liczyc na jakosc wykonania. Pentagram "umila" nam zycie furkotaniem wentylka po kilku miesiacach. porownanie Owszem oferuje swietne chlodzenie na poziomie zalmana ale nie oferuje tak dlugotrfalej konstrukcji. A doczytałeś tę recke do końca? W tym arcie złe wyniki powychodziły bo gość źle załozył tego pentka. Na ostatniej stronie jest poprawka. Prawie we wszystkich dostępnych recenzjach w necie pentagram jest jednak wydajniejszy o 1-2*. Sprawa jest prozaiczna - zapinka w pentku lepiej dociska radiator do rdzenia niżeli u zalmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Na PClabie też było porównanie i Pentagram okazał sie troche wydajniejszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) A doczytałeś tę recke do końca? W tym arcie złe wyniki powychodziły bo gość źle załozył tego pentka. Na ostatniej stronie jest poprawka. Prawie we wszystkich dostępnych recenzjach w necie pentagram jest jednak wydajniejszy o 1-2*. Sprawa jest prozaiczna - zapinka w pentku lepiej dociska radiator do rdzenia niżeli u zalmana.Rzeczywiscie nie doczytalem. Ale w updacie i tak zalman jest wydajniejszy. A pewntagram jest mniej wydajny, trudny w montarzu, nie najwyzszej jakosci wykonanie i materialy, wentylek czesto nawala po pewnym czasie. Nie mowie ze jest zly, jak na swoja cene cx-80 jest spoko. Ale jesli komus zalezy na towarze z wysokiej polki.. najwyzszej wrecz to zalman jest tym czego szuka. PS. Jestem bardzo ciekaw jakby wyszlo porownanie po 9 miesiacach pracy ;) PS2. fredus a masz moze linka pod reka do tego testu? Edytowane 27 Lutego 2006 przez insektcc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gremlin@@@ Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Tutaj masz http://www.frazpc.pl/artykuly/364/ATAK/KLO...grama/i/Zalmana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) fredus a masz moze linka pod reka do tego testu? Właśnie nie moge znaleźć tego porównania ale napewno gdzieś tam było :D aha zobaczcie na zapinke, jest taka sama jak w zalmanie więc zapewne zniknęły problemy z montażem :-P Edytowane 28 Lutego 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 wentyl tez zmienili z 9 na 11 lopatek, czyli tak jak w zalmanie ciekawe czy zywotnosc lozysk bedzie lepsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 No ja dzisiaj kupilem xc 80 AlCu :) Ale najpierw musze zalatwic sprawe z zasilaczem bo wpedzi mi do grobu drugiego twardziela :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Cena wersji Al wcale nie taka duża tylko ~3zł droższa Kilk ciekawe jak z żywotnością wentylatora :-P Nie wiem jak wam ale mi bardzo sie podoba ten coolerek B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 ja tam czeakm na konkretne testy :) + na premiere tego Mr. evera T2 :) wtedy bedzie cacy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 No właśnie sprzydałoby sie bezpośrednie porównanie XC-70 i XC-80 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Taa thx za pomysl fredus :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...