Gość gladiac Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Jako ze dalem na dwoch innych forach to tu sobie też zapodam, a co mi tam.. ;] ;> odpowiem tylko na ostatnie pytanie -czy chip sam wykrywa czy plyta jest oryginalna czy tez backup'em?,otoz oczywiscie wykrywa jak najbardziej bez zadnych problemow. Jednak co do schematu ,czy tez blednie byc moze polutowanych kabelkow sie nie wypowiem ,z tego wzgledu ze wole takie rzeczy zlecic komus i miec spokojna glowe-choc zdolnosci manualnych mi nie brak :) powodzenia w obejsciu problemu ps. staraj sie poszukac schematow na innych stronach nie tylko ze zrodla chipa-moze zauwazysz jakies roznice ktore pomoga rozwiazac problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Ten schemat do modbo 760 jest oki, ale czy na 100% okaze sie w srode :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ten schemat do modbo 760 jest oki, ale czy na 100% okaze sie w srode :-PPewnie tak- ale on jest dla v12 i v13 a mechl!k ma v14 (GH-037-31 na pcb). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Do mnie chip niedotarl , dzis powinien byc, ja mam 13v :-P edit: Właśnie dostałem chipa :-P :) :) :) Edytowane 29 Grudnia 2006 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrunjo Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Mam taka sprawe bo niema dostatecznej wiedzy na temat przerabiania ps2 a potrzebuje sie dowiedziec jaki mam model ps2 (chodzi mi o V1 lub cos takiego) mam model scpr-3003 a chciałbym go przerobic bo trudno gry dostac. Zdaje sie na wasza wiedze. mam prosbe najlepiej jaki chip wybrac co by nie było problemu z montarzem . POZDRooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 scph-3003 jak juz i to jest ta gruba tak? <_< Chip kup Modbo 760, dzis do mnie przyszedł, nawieczur powinienem zdac relacje :-P i jak masz gruba to dysk zamontować żeby laser miał spokój B) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 scph-3003 jak juz i to jest ta gruba tak? <_< Chip kup Modbo 760, dzis do mnie przyszedł, nawieczur powinienem zdac relacje :-P i jak masz gruba to dysk zamontować żeby laser miał spokój B) B)Taaaaaak, do grubasa modbo :lol: I dysk żeby laser mial spokoj :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrunjo Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 a nie lepiej riippera 3.4 zakupic bo jak juz cos montowac to cos lepszego co by na dłuzej starczyło a pizsze w opiesie ze nie zuzywa lasera tak bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Jezeli masz zamiar korzystac z hdd to polecam rippera. Jezeli nie to h2o albo duo3 gdyż są tansze a w odpalaniu gier rownie dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrunjo Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 mam prosbe chyba skusze sie na DUO3 ale niewiem jeszcze skad mam wziaść schemat został mi tylko ten jeden mankament. MAM PS2 SCPH 3003 GRUBAS:D tylko potrzebuje schemat do zainstalowanie a niewiem gdzie go moge znalezc. BO musze dac go gosciowi który mi go zamontuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Na stronie producentow chipa powinien byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 No i pupa musze cieńsze kabelki znalesc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) No i pupa musze cieńsze kabelki znalesc :lol: Polecam płaski kabel hdd ata100- pojedyńcze kabelki są b.cieńkie. Piotrunjo -> wersję konsoli odczytasz z naklejki a najlepiej z PCB. http://www.modchipsource.com/ps2versions.htm http://www.saveware.com/ps2version.htm http://www.modchip.ca/help/whatps2.php http://www.modchipstore.com/Playstation-2-FAQs-5.html Edytowane 30 Grudnia 2006 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) No juz na to wpadłem :-P jestem w fazie pkt. GHIB :lol: edit: 12.05-21., tyle czasu zajeło mi lutowanie B) B) ;] i mam mały problem, chip chodzi wyczytuje go konsolka, obraz jest muza leci wszytsko w menu sie smiga :-P ale do cholery naped niekreci :mur: nie raz zakreci i chodzi ale kurde...co jest?? ta 2 płytka wlutowana :unsure: co moze byc? edit: silnik od lasera smiga, laser chyba tez więc został jeszcze silnik od CD :-P Edytowane 31 Grudnia 2006 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrunjo Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Mam prosbe kupiłem duo3 gold chipa i niema nigdzie schematu do przrobienia bo gość któemu dałem do przerobienia powiedział ze płyta główna ma nr GH-015 a niema na stronie producenta schematu dpo przerobienia. PLeAS HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Piotrunjo -> znajdź dokładną wersję konsoli- linki podałem wyżej. teat -> dokładnie sprawdź wszystkie połączenia- ja wiem (z obdukcji) że łatwo się mówi... ale to jedyne rozwiązanie. BTW- problem mechl!k'a nieaktualny 8-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Moja poleciała na serwis :lol: co z nią będzie tego nie wiem :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Odswieze troche tamat. Chce przerobic Ps2 w wersji 50004. Jaki kupic chip i gdzie znalezc schemat jak go przylutowac ? Chcialem tez podlaczyc dysk np. 80gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 to wersja gruba chyba sam mam taka :D no zeby podlaczyc dysk potrzebujesz Network adaptor takie ustrojostwo na allegro dostaniesz do tego potrzebujesz zeby sie nie klopotac chipa: - sam mam modbo 760 tanie i ma wszystko co potrzebuje tryby dev (bootowanie prosto z hdd albo z memorki) czyli nie uzywasz wogole lasera - no i dysk potrzebujesz polecam seagete w kondona (znaczy sie w takiej gumie chocby opakowane) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Odświeżę troszkę temat. Czy ktoś na forum używa FreeMcBoot do uruchamiania gier z pendrive'a? Czy działa to bezproblemowo i nie ma opóźnień, zacięć itp.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...