zimn Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) Postanowiłem założyć sobie WC i powoli kompletuje części. Mój układ jest na 3 bloki a pompka to Hydor L30 II. O teraz moje pytanie czy nagrzewnica z miedzi o wymiarach na oko 20x20x5 cm wystarczy żeby ochłodzić mój sprzęcior. Edytowane 24 Lutego 2006 przez zimn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Postanowiłem założyć sobie WC i powoli kompletuje części. Mój układ jest na 3 bloki a pompka to Hydor L30 II. O teraz moje pytanie czy nagrzewnica z miedzi o wymiarach na oko 20x20x5 cm wystarczy żeby ochłodzić mój sprzęcior.jaka to jest nagrzewnica ??? po wymiarach sądze że kadett pewnie taki jakiego sprzedaje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimn Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) widziałem kilka na szczecińskiej giełdzie ale nie mam pojęcia od czego to wygląda podobnie jak to(z tweakowej encyklopedii): http://img282.imageshack.us/my.php?image=h...corrveta7po.jpg tylko że wloty ma po 2 stronach Edytowane 24 Lutego 2006 przez zimn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 widziałem kilka na szczecińskiej giełdzie ale nie mam pojęcia od czego to wygląda podobnie jak to(z tweakowej encyklopedii): http://img282.imageshack.us/my.php?image=h...corrveta7po.jpg tylko że wloty ma po 2 stronach tak to jest kadett/rekord właśnie takiego sprzedaje może sie skusisz? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 A moze przejdziesz na PW - dobrze Ci radze.. Chociaz nawet nie masz po co - kadet nie wystarczy na uklad oparty na trzech blokach.. Do tego conajmniej nagrzewnica od fiata czy bix2.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimn Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) Głownie chodzi mi o wymiary (moja buda jest dość niestandardowa) Ps. Czy ta wystarczy: http://www.allegro.pl/item88416126_jedyna_...mo_kalisz_.html czy może ktos poleca coś innego? Edytowane 24 Lutego 2006 przez zimn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Głownie chodzi mi o wymiary (moja buda jest dość niestandardowa) Ps. Czy ta wystarczy: http://www.allegro.pl/item88416126_jedyna_...mo_kalisz_.html czy może ktos poleca coś innego? napisz jaką masz bude podaj linka powiedz ile masz kasy na ten cel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimn Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) narazie mam miejsce na nagrzewnice o max. wymiarach 34x21x11 cm a co do wydatków to jak najmniej :P mam nadzieje że wystarczy bo nie uśmiecha mi sie cięcie budy po raz kolejny Edytowane 24 Lutego 2006 przez zimn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 ja polece coś takiego http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=413 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimn Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) wolał bym coś do 40 dyszek , może jeszcze jakieś inne propozycje, podejrzewam że za nagrzewnicą jednak pochodzę po szortach ale dalej nurtuje mnie kwestia wielkości Edytowane 25 Lutego 2006 przez zimn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 wolał bym coś do 40 dyszek , może jeszcze jakieś inne propozycje, podejrzewam że za nagrzewnicą jednak pochodzę po szortach ale dalej nurtuje mnie kwestia wielkości to tylko pamietaj żeby była z cu P.S. w erze ci dopsują ! :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimn Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) w końcu sam nie wiem , nagrzewnica o wymiarach koło 20 x 20 x5 wystarczy? albo jakie powinna mieć wymiary żeby uciagneła 3 bloki Edytowane 25 Lutego 2006 przez zimn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 nie zawsze wymiary czynia chłodnice wydajną. Taki kadet, jak cos na niego wieje, to powinien styknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 nie zawsze wymiary czynia chłodnice wydajną. Taki kadet, jak cos na niego wieje, to powinien styknąć.Na 3 bloki? Nie sądze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 wedug mnie kadet wystarczy do 3 bloków i będzie dobrze w takim wc służyć... ludzie mają bip1 na 3 bloki i zyją :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimn Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) do nawiewu przeznaczyłem wiatraczki 2x12cm , wiec nagrzewnica 20x20 pownna wystarczyć (sprzęt jak w sugnaturce),bede sie rozgladał za jakimś harisonem ps. czy może być AL cz musi CU Edytowane 26 Lutego 2006 przez zimn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 do nawiewu przeznaczyłem wiatraczki 2x12cm , wiec nagrzewnica 20x20 pownna wystarczyć (sprzęt jak w sugnaturce),bede sie rozgladał za jakimś harisonem ps. czy może być AL cz musi CU było już przerabiane ALu do passywa Cu do aktywnego a do tego nie ma korozji jak masz bloki cu więc wydaje mi sie że powienieneś szukać nagrzewki Cu a ALu harrisona nie widziałem... ale nie ineresuje sie tym ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 wedug mnie kadet wystarczy do 3 bloków i będzie dobrze w takim wc służyć... ludzie mają bip1 na 3 bloki i zyją :lol:To zalezy czy zainteresowany chce życ czy mieć niską temp w ukladzie.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Jeden kadet mi nie stykał do 3 bloków. 1 żuk - radził sobie lepiej. 1 żuk + 1 kadet - całkiem nieźle. 2 kadety - całkiem nieźle. 3 kadety całkiem nieźle. Teraz w WC mam 3 kadety, bloki CPU, GPU, NB, HDD - chłodzi 3 dyski i pompa grundfos CWU (niezła grzałka) i wniosek: Wystarczy nawet 1 kadet jeśli będzie dobrze wietrzony - ja mam 3 ale kiepsko je wietrzę i przez to mam kiepskie temperatury - porządny shroud i zimne powietrze zdziałają cuda. Aktualnie modyfikuję chłodnicę od syreny już pół roku... ale jak skończę to taki 2x BIX 3 pro się będzie chować ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimn Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 chyba zdecyduje sie na tą z allegro i poprostu bede ją dobrze wietrzył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimn Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 To zalezy czy zainteresowany chce życ czy mieć niską temp w ukladzie.. ;]troche nie rozumiem to w moim sprzecie wystarczy ???? ps. dla mnie dobrą temperaturą będzie stabilne 40 stopni na CPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 No to starczy moim zdaniem,grafa nie grzałka Twoja (podpis) wiec bedzie mniej niz 40 tak sądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...