cyruslb Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Siema.Da sie podłączyc diody przez usb?? Dało by się jakoś nimi sterować ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grycza Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Czesc z tego co wiem to usb daje tylko 5v pewnie jak bys podlaczyl kilka diod to by sie spalilo .Lepiej nie probowac bo szkoda plyty kumpel kiedys tak podlaczal i plyta poszla w........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucasp Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Pod USB jakas przejsciowke na LPT i w tedy uklad pod LPT ale by to chodzilo trzeba przekierowac porty czy jakos tak. Bo programy pod LPT nie wylapuje tego podlaczonego do USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 LPT ma 4 przewody... GND 5V, SDA (czyna danych), SCL(czyna zegarowa) mozna podąłczyć diody pod +5V, obciążalnosc portu USB wynosi 500mA, 1 dioda ciagnie 15..25 mA wiec sobie policz ile można podłączyć... sterować za bardzo się nie da, bo nie mozna wymusić na lini SDA jakeigoś stanu... tam się pzekazueje dane które obsługuje kontroler USB, i on już je tam wystawia zgodnie ze specyfikacją protokołu USB. Oczywiscie wprawny elekronik/informatyk mógłby zrobić układ który ma interfejs USB i np steruje diodami.. ale z puntu widzenia przecietnego użytkownika rozwiazanie to nei ma sensu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyruslb Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Dzięki, ale kabel usb ma czarny,czerwony,zielony i biały kabelki.Rozumiem że mam podłączyc do czerwonego i czarnego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 nie pamietam.. te blaszki, które we wtyczce bardziej wystają to sa zasilające.. po to aby przy wkładaniu do kompa najpierw urządzenie dostało zasilanie a chwile potem dopiero szyny sygnałowe. Jeśli to sa czarne i czerwone to tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 ale jeśli chodzi o samo wyciągnięcie napięcia bez sterowania softem, to nie jest to trochę jak jazda z Warszawy do Krakowa przez Rzeszów? Nie lepiej prosto z zasiłki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 no ale on się uparł i chce pod USB :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyruslb Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Jednak daje to kiepski efekt, więc wziąłem sie za wskażnik wyzerowanai 16 diodowy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) wysterowania... chyba miałeś na myśli... jako pomysł chyab ciekawey mogę polecić zrobienie wskaźnika wysterowania w formie tego czegos co było w samochodzie KIT - knight rider.... Ktoś juz to zrobił oczywiscie przede mną :D.. aj nie mogę znaleźć.. w kazdym bądź razie jest to gdzieś na goglach... Edytowane 2 Marca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...