Skocz do zawartości
idas

Tracer Tro-868 Grandee

Rekomendowane odpowiedzi

Yo!

Kupilem owa obudowe TRACER TRO-868 GRANDEE i ma ona wyjscia USB.

Ja posiadam plyte glowna ECS K7VZA i wyczytalem w instrukcji ze jest mozliwosc podlaczenia owych wyjsc do mojej plyty [tutaj jest manual : ECS K7VZA

Problem w tym ze nie mam nie mam nigdzie napisane jak podpiac odpowiednie wtyczki od USB :/ [chodzi mi o mase, + i te dwie pozostale + i - ]

W 'Ekspercie' nr 2/2006 wyczytalem o jakims standardowym podlaczeniu tych kabelkow...sprobowalem...nic sie nie stalo zlego ale tez wyjscia w obudowie nie dzialaja :/

Wiec zaryzykowalem i podlaczylem kable odwrotnie niz opisywali [jadnak przezornie caly czas patrzalem czy cos zlego sie nie stanie typu: zwarcie :D ]

No i niestety przy tym odwrotnym podlaczeniu zaczelo sie palic przy wtyczkach od USB odbudowy wiec szybko wylaczylem zasilanie i odlaczylem wszystko :P

Na szczescie nic sie nie zwalilo i wszystko dziala :D:D:D

Wiec mam pytanie: czy ktos moze mi poradzic jak to w koncu dobrze podlaczyc?

Ps. dodam ze najpierw podlaczalem tak ze tam gdzie jest 1 przy bolcu w instrukcji dawalem +5V, nastepnie -D, nastepnie +D, i ostatnie szlo GROUND. To drugie "felerne" podlaczenie bylo odwrotne tzn. tam gdzie 1 szlo Ground, nastepnie +D, pozniej -D, i na koniec +5V...

Ps2. Prosze nie piszcie mi ze zasilacz/plyta glowna jest dupny/dupna czy cos podobnego bo nie o tym temat ;)

Z gory dzieki za wszelaka pomoc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi