Skocz do zawartości
phase

Jak Zainstalwac Dysk Seagate St3160021a

Rekomendowane odpowiedzi

ok, sciagnalem ten programik ze strony seagate ktory nazywa sie disc wizard... ale za kazdym razy kiedy wpisuje model dysku, restartuje, to pokazuje mi blad ze nie znaleziono dysku ST3160021A w secondary master. dziwne jest to ze wszystko jest podlaczone dobrze. zworka tam gdzie trzeba i szelka ata tam gdzie trzeba..

ok moze sie gdzies pomylilem. secondary to jest te drugie wejsce do ide na plycie glownej? zworka aby primaly byla to podlaczyc najbliszej szelki? a na szelce master jest czarny?

troche glupio mi to pisac ale nie mam pomyslow.. dodam ze w windowsie kiedy ide to hardware controlel to dysk jest pokazany i biosie tez takzy wszystko ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro w menadzerze urzadzen dysk jest widowczny..... to w czym jest problem, nie za bardzo rozumie do czego potrzebny jest ci disc wizard?

jesli dysk nie byl podzielony na partacji to zrob to pod windowsem 'zarzadzanie dyskami'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wchodzilem do mojego komputera to nie bylo widac dysku.. no nic sformatowalem dysk i zrobilem partycje w partition magic i wszystko wyglada ok procz tego ze jak jeszcze raz proboje wlaczyc partiton magic to pisze ze na dyku jest jakis "geometry error "..

troche googlowaleml i znalazlem ze tak sie dzieje gdy bios nie jest przystosowany do tak duzych dyskow (cos w tym sensie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi