Kaeres Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zastanawia mnie wlasnie ile wentyli wsadzic z boku obudowy. Problemu bym nie mial bo watkow podobnych bylo mnostwo ale ja chce albo 2 mniejsze wentyle 80x80 ewentualnie 120x120 albo 1x naprawde wielki wentyl na srodku. Co bedzie wydajniejsze i cichsze ? Oba przypadki potraktuje napieciem 5V ew. 7V. Jeszcze jedno. Nie widzialem nigdy w sklepach tak wielkich wentyli, np. 240x240 albo minimum 200x200. Sa gdzies takowe ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zastanawia mnie wlasnie ile wentyli wsadzic z boku obudowy. Problemu bym nie mial bo watkow podobnych bylo mnostwo ale ja chce albo 2 mniejsze wentyle 80x80 ewentualnie 120x120 albo 1x naprawde wielki wentyl na srodku. Co bedzie wydajniejsze i cichsze ? Oba przypadki potraktuje napieciem 5V ew. 7V. Jeszcze jedno. Nie widzialem nigdy w sklepach tak wielkich wentyli, np. 240x240 albo minimum 200x200. Sa gdzies takowe ? Z tychwiększych to możan spotkać czasem 170x170 (większe chyba są rzadkościa). I tu ze względu na cenęwybrałbym chyba 2x120x120 bo wydajność zbliżona a cena niższa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zastanawia mnie wlasnie ile wentyli wsadzic z boku obudowy. Problemu bym nie mial bo watkow podobnych bylo mnostwo ale ja chce albo 2 mniejsze wentyle 80x80 ewentualnie 120x120 albo 1x naprawde wielki wentyl na srodku. Co bedzie wydajniejsze i cichsze ? Oba przypadki potraktuje napieciem 5V ew. 7V. Jeszcze jedno. Nie widzialem nigdy w sklepach tak wielkich wentyli, np. 240x240 albo minimum 200x200. Sa gdzies takowe ? Z tychwiększych to możan spotkać czasem 170x170 (większe chyba są rzadkościa). I tu ze względu na cenęwybrałbym chyba 2x120x120 bo wydajność zbliżona a cena niższa... Popieram. Taki jeden duzy to nie wiem czy bylby wydajniejszy. Musialbyc miec tez rownie mocne "wysysanie" z obudowy , i naczj IMHO bez sensy. No moze efekt wizualny bylby fajny, ale to chyba nie wszystko ? Na twoim miejcu dalbym max 120mm, a nawet 92mm. Mialem tak w poprzedniej budzie , wystarczalo , puszczone na 5V byly lekko szumiace tylko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 A oplaca sie to brac ? http://allegro.pl/show_item.php?item=9006357 Pewnie nie sa dobre ale 5szt. to se mozna zmieniac co jakis czas :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 A oplaca sie to brac ? http://allegro.pl/show_item.php?item=9006357 Pewnie nie sa dobre ale 5szt. to se mozna zmieniac co jakis czas :P No i doopa, aukcja zakonczona :? A ciekawa cena byla , cholera :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zastanawia mnie wlasnie ile wentyli wsadzic z boku obudowy. Problemu bym nie mial bo watkow podobnych bylo mnostwo ale ja chce albo 2 mniejsze wentyle 80x80 ewentualnie 120x120 albo 1x naprawde wielki wentyl na srodku. Co bedzie wydajniejsze i cichsze ? Oba przypadki potraktuje napieciem 5V ew. 7V. Jeszcze jedno. Nie widzialem nigdy w sklepach tak wielkich wentyli, np. 240x240 albo minimum 200x200. Sa gdzies takowe ? 200x200 i 240x240 spoko mozesz dostac, przynajmniej we wroclawiu, ale one sa na 24V ale 200x200 w kompie to troche duzo i czym potem wyciagniesz to powietrze co nim wpompujesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 200x200 i 240x240 spoko mozesz dostac, przynajmniej we wroclawiu, ale one sa na 24V24 V to akurat nie problem - na 12V powinny startować, i mając wciąż sporą wydajność być ciche ... możesz zapodać ceny ? modele ? ew. czy byłaby możliwość sprowadzenie niejako "przez" Ciebie, rad ? ale 200x200 w kompie to troche duzo i czym potem wyciagniesz to powietrze co nim wpompujeszhmmm ... wole wyciągnąć i zdać się np. na dziury w budzie ... albo drugi taki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 24 V to akurat nie problem - na 12V powinny startować, i mając wciąż sporą wydajność być ciche ... możesz zapodać ceny ? modele ? ew. czy byłaby możliwość sprowadzenie niejako "przez" Ciebie, rad ? Ceny nie znam, bo sie nie interesowalem takimi bydlakami, sklep mam podrodze z uczelni, to moge zobaczyc, ale dopiero w poniedzialek. A co do sprowadzenia, to czemu nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 dwie 90 puszczone na 7v duzo zdzialaja + np dzira na dachu zeby powietrze dobrze wychodzilo i jest roznica umnie ok 10 stopni mowie dogory dziura bo mam tam 120 tylko to "startujacy helikopter" wiec stoi nieruchomo chociaz latem bedzie sie przydawal :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...