janio Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) Witam! Zakupłem na tej aukcji ww. zasilacz. Przyszedł dzisiaj, wszystko śmiga ładnie, ale mam pewne wątpliwości co do niego - mianowicie przy wtyczce ATX brakuje tego małego zatrzasku, został jakby urwany/ułamany. Czy w waszych fortronach też brakuje tego elementu ? EDIT: zauważyłem że wtyczka 4pin (P4) ma uszkodzony zatrzask, tzn. jakiś pocięty nadłamany, ciekawe skąd te zasilacze pochodziły :( Edytowane 25 Lutego 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) Chyba napisze do sprzedawcy. Zasilacz niby sam w sobie sprawny technicznie, napięcia sprawdzałem - trzyma elegancko, ogólnie wszystko działa, tylko niepokją mnie te wtyczki - płacę więc wymagam :P Mam troche inny zasilacz niż na tgej fotce ( http://realis.hr/images/product_images/che-fsp400-60pfn.gif ) ,bo mam wersje z wiatrakiem 120, ale to nie zmienia faktu że zatrzask powinien być :( Edytowane 25 Lutego 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Masz wersje 12cm ale za taką blaszaną kratką, jak z głośnością?? Ja też mam 12cm ale za metalowym grilem i jest bardzo cichy. W porównaniu z moją starą zasiłką w której był wiatrak 80x80, działa bardzo cichutko. Napięcia też trzyma bardzo ładnie. Tylko jedyna bolączka z tymi zatrzaskami - okazało się, że sprzęt był używany a w opisie aukcji nie było o tym napisane. Ale rekompensuje to cisza i dobre napięcia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 U mnie wszystkie zatrzaski są... A z zasilacza też jestem bardzo zadowolony :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 U mnie tez jest te zatrzask i zasilacz cichutki. Napiecia duuzo lepsze niz na no-name. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adix Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Jeśli bardzo zależy ci na zatrzasku radzę wybrać sie do jakiegoś porządnego sklepu z podzespołami elektronicznymi i zakupienie takiej złączki. Sama plastikowa część jast tania 1-2 PLN później pozostaje tylko cierpliwe przełożenie złączek z kabelkami. Niestety przy ciasnych złaczach w płycie lub podświetlaniu kompa UV te białe plastiki szybko sie starzeja i pękają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...