ubik2003 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Witam. Pragne zaznaczyć że nie przeszukiwałem całego forum i nie wiem czy istnieje juz post identyczny z tym który chce opisac wiec jeśli takowy istnieje to proszę podac mi odnośnij do niego... No więc przechodząc do sedna sprawy łączę sie z internetem za pomocą mojego dostawcy internetu. Został mi dostarczony sprzęt właśnie z tej firmy: radiówka na PCI 802.11 b i bliżej nieokreślona antena panelowa. Wszystko było dobrze do czasu aż nie dorobiłem się drugiego komputera i zaświtał w mojej głowie pomysł zrobienia sieci bezprzewodowej w domu przy użyciu Acces Pointa tak abym nie musiał robić z żadnego komputera serwer który działałby cały czas... Więc potrzebowałbym nowej anteny (myślałem nad anteną typu Yagi) Acces Pointa pod który mogę podpiąć tą antenę i radiówki na PCI ale myślałem już nad standardem g albo g+. I tu zaczyna się problem gdyż nie wiem czy jakikolwiek AP posiada możliwość podłaczenia anteny zewnętrznej która dostarczałaby sygnału z nadajnika i rozprowadzałby go później w domu (zaznaczam że dom jest dwu-piętrowy i chciałbym mieć dostęp do netu wszędzie). Chciałbym zbudować sieć na średnio znanych firmach za średnie pieniądze... Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...