pho Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) Oglądając dziś Biathlon pomyślałem żeby założyć topic. Chociaż wiem że IO się już kończą. Jakie macie odczucia po IO?? Dziś Tomasz Sikora wywalczył srebro, a wczoraj Justyna Kowalczyk brąz. Zdobyliśmy 2 medale, ale niedosyt pozostaje. Edytowane 25 Lutego 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Ja wiem czy niedosyt (to się pisze razem)... Dla mnie dobrze że chociaż dwa. Przecież od zawsze wiadomo że Polacy za dobrzy na zimowych igrzyskach nie są. Śmieszy mnie tylko nastawienie działaczy (czy jak się tam zwą) w stylu "a może się uda tym razem". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Należy się cieszyć tym co mamy, chociaż polski sport troche odstaje od światowego, mamy dobrych sportowców, ale niestety w większości są to "samorodki", cieżko jest nam wypracować jakąś stałą pozycje, że np w tym sporcie nasi się liczą cały czas i nie jest to kwestia jednego zawodnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość on23warszawa Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 ahh gdyby trafil wszystkie na ostatnim strzelaniu byloby zloto ale srebro na igrzyskach to cos o czym marza tysiace sportowcow SUPER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komunista Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) Nie jestem fanem sportów zimowych ale uważam że trzeba się cieszyć tym co udało nam się jakoś wywalczyć. Myślę że te medale to będzie motywacja dla tych zawodników. Ale nie ma też czym szpanować bo: 1. Niemcy 9-z 11-s 6-b 26-razem 12. Estonia 3-z 0-s 0-b 3-razem 20. Polska 0-z 1-s 1-b 2-razem Z-złoty s-srebrny b-brązowy Estonia, która jest kilka razy mniejsza i ma chyba 4 mln mieszkańców, ma 3 złote medale źródło: turyn.sport.wp.pl I znowu będą się podniecać w mediach przez kilka dni :] Edytowane 25 Lutego 2006 przez Komunista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Polski sport tak osłab, że trzeba cieszyć się z tego co mamy. Lecz też chcieć więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Nie jest zle, mamy dwa medale no i jest jeszcze jakas szansa na kolejny ;) Jak na warunki jakie sa w Polsce do uprawiania sportow zimowych polska ekipa nie wypadla najgorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Nie jestem fanem sportów zimowych ale uważam że trzeba się cieszyć tym co udało nam się jakoś wywalczyć. Myślę że te medale to będzie motywacja dla tych zawodników. Ale nie ma też czym szpanować bo: 1. Niemcy 9-z 11-s 6-b 26-razem 12. Estonia 3-z 0-s 0-b 3-razem 20. Polska 0-z 1-s 1-b 2-razem Z-złoty s-srebrny b-brązowy Estonia, która jest kilka razy mniejsza i ma chyba 4 mln mieszkańców, ma 3 złote medale źródło: turyn.sport.wp.pl I znowu będą się podniecać w mediach przez kilka dni :] Heh nie 4 tylko 1,3 mln :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Najwieksza glupota jest porownywanie ilosci zdobytych medali do wielkosci populacji... :/ Tak jak sie pisze Czesi to maja hokeistow ! Nas jest 36 mln i nie mamy porzadnej kadry... ale co z tego ze mamy 36 mln ? Nie mamy trenerow, lodowisk, zaplecza, sprzetu, kasy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Jak bida w kraju to gdzie się mają talenty rozwijać <_< mamy juniorów którzy potem nie mają gdzie trenować. Bo bez kasy na trenerów, sprzęt, całe zaplecze to nawet najlepsi by medali nie zdobywali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Jak bida w kraju to gdzie się mają talenty rozwijać <_< mamy juniorów którzy potem nie mają gdzie trenować. Bo bez kasy na trenerów, sprzęt, całe zaplecze to nawet najlepsi by medali nie zdobywali.Dokladnie Maciag dokladnie. Jest jak jest i trzeba sie cieszyc z tych dwoch medali ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Dwa medale to i tak dobrze, bo przecież i tak tylko 6 mieliśmy przed tymi igrzyskami. Polska ma dużo młodych talentów, ale później niektórzy się marnują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Mi się wydaje, że kasa idzie na działaczy a nie na sportowców. Goście budują sobie biura po kilkaset tysięcy złotych a zawodnicy bidują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Patrzac przez pryzmat wczesniejszej zdobyczy medalowej (6 na wszystkich olimpiadach zimowych oprocz Turynu) to nalezy sie cieszyc z tych dwoch medali i nalezy zaliczyc ta olimopiade do jednej z najbardziej udanych dla naszej reprezentacji :D Jednak nie zmienia to faktu, ze tych medali na kazdych igrzyskach powinnismy zdobywac zdecydowanie wiecej lecz jak sie nie ma odpowiedniego zaplecza (obiekty sportowe, sprzet itd) to nie ma co liczyc na sukcesy. Niestety nie zapowiada sie by w przyszlosci cos sie zmienilo i w Vancouver jak zdobedziemy tez dwa medale to bedzie sukces. Taka nasza sportowa rzeczywistosc :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Niestety ta nasza sportowa rzeczywistosc nie dotyczy tylko sportow zimowych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Najbardziej irytujace jest to, ze wczesniej byly plany zorgranizowania IO w Zakopanem lecz nic w tym kierunku nie zostalo zrobione. Skonczylo sie tylko na obietnicach bez pokrycia. Jaki obiekt sportowy zostal wybudowany przez ostatnie lata w naszym kraju? Nawet "glupiego" toru calosezonowego do lyzwiarstwa szybkiego nie mamy. Nie wspominajac juz o torach saneczkarskich lub bobslejowych (juz samo to, ze musimy pozyczac bobslej by wziac udzial w olimpiadzie jest kompromitacja). Nastepnie brak tras do uprawiania narciarstwa alpejskiego :mur: Jednym slowem zenada!!!! :mur: Dobrze, ze chociaz mamy skocznie na swiatowym poziomie, ale to glownie dzieki Malyszowi zostala poddana renowacji i mozemy do dzisiaj cieszyc sie PS w Zakopanem w skokach narciarskich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 hehehe a mnie do dzis smieszy kandydatura Polski i Ukrainy na organizacje Euro 2012.... jak Ukraina ma jeszcze jakies stadiony, tak u nas stadion mistrza kraju wyglada nienajlepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) To nie dotyczy tylko IO zimowyc, ale też letnich nawet nie ma jedngo toru do kolarstwa szybkiego. Jeszce troche to nakręcą film, tylko zamiast tych gości z Haiti(?) co na bobselejach jeździli to będą Polacy, ale nie pamiętam tytułu. Przecież mają budować stadion narodowy :lol: i że jeszcze Polska nie odpadła z rywalizacji o organizacje ME to jets dziwne. Ciekawe gdzie kibice się pmieszczą :D Edytowane 25 Lutego 2006 przez daniel89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Nigdy nie czytałem i nie czytam fucktu .......... a tutaj co widze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Taa.. niech redaktorzy z Faktu sami pobiegaja, np. 10km na nartach, zobaczymy jak sie beda czuc potem :? Oczywiscie dzien pozniej czekaja ich zawody np. na 30km, a dzien wczesniej biegli na 8... Wypadki sie zdarzaja kazdemu - wystarczy wspomniec zloto w lyzwiarstwie szybkim Australijczyka na bodajze poprzednich igrzyskach, gdy cala pierwsza trojka na siebie powpadala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastapl Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 2 medale to dobry wynik biorac pod uwage mozliwosci treningu sportow zimowych w polsce. Jeszce troche to nakręcą film, tylko zamiast tych gości z Haiti to byl film o reprezentacji jamajki, swoja droga nawet niezly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Przecież fuct leci po najprymitywniejszych rzeczach/odczuciach/odruchach ...... wielcy znawcy (no co chcieć fuckt jest niemiecki ale co tam........) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Fuct to nie gazeta tylko szmatławiec, który szuka taniej sensacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 no nie mogę... :? z nazwaniem Kowalczykowej "uciekinierką z trasy" to już przegięli... tymbardziej ze zdobyła wczoraj medal... goooofno nie gazeta :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Briareos Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) Fuck fuckt. Ja bym tego nawet szmatławcem nie nazwał. Mam nadzieję, że czeka go taka sama przyszłość jak Nowy Dzień. Szczerze, to ja bym sobie tym czymś nawet du.. nie podtarł... Wracając do tematu... Występ naszych olimpijczyków w Turynie nie należy do udanych, ale chwała im za sam start. W końcu olimpiada to nie tylko walka o medale, ale i promowanie zdrowego stylu życia. Sport jest czasami jak rosyjska ruletka. Edytowane 25 Lutego 2006 przez Briareos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 panowie Fakt zyje z sensacji i krytyki, a to ze ona jest jaka jest to nie ma sie co dziwic, dzisiaj gazety lubia szokowac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Briareos Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Panowie, nie odbijajmy od tematu. Załóżmy temat o fakcie i będzie po kłopocie ;) Może na następnej olimpiadzie pójdzie nam lepiej i będziemy mogli cieszyć się z większej ilości medali. Teraz należy wyciągnąć wnioski z Turynu i nie popełnić tych samych błędów na kolejnej olimpiadzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Oglądając dziś Biathlon pomyślałem żeby założyć topic. Chociaż wiem że IO się już kończą. Jakie macie odczucia po IO?? Dziś Tomasz Sikora wywalczył srebro, a wczoraj Justyna Kowalczyk brąz. Zdobyliśmy 2 medale, ale niedosyt pozostaje.Aż dziwne że do tej pory nikt nie założył topicu o olimpiadzie zimowej. :rolleyes: Brąz Kowalczyk i srebro Sikory są oczywiście dobrymi informacjami. To cieszy zwłaszcza że takiego wyniku na olimpiadzie zimowej chyba jeszcze nie mieliśmy (tak bogatego w medale ;)). Mnie również cieszy ta biatlonistka, która zajęła 5 miejsce w jakimś biatlonie. Wybaczcie że nie podaję nazwiska ani konkurencji, mało mnie te sporty interesują. Ogólnie trzeba się cieszyć gdy jakiś zawodnik pobija swój rekord życiowy, bo to świadczy o tym, że coś robi. Jeszcze podziękowania należą się naszym skoczkom, gdyż w skokach drużynowych dobry wynik zdobyli. Natomiast patrząc na resztę to zastanawiam się kto ich tam w ogóle wysłał. Ktoś się przewrócił, ktoś upadł. :| "Klan Ligockich" się spisał "fantastycznie". I do tego jeszcze "podziękowania" dla nich za udany start. Takie nadzieje były, Ligoccy przecież są tacy fantastyczni, tacy świetni... pojechali tam powalczyć o wysokie miejsca. Nie chcę nawet wspominać jakie miejsca zdobyli. :? Ogólnie należy się cieszyć z dwóch medali i niektórych występów naszych sportowców, trzeba jednak popatrzeć na tych, którzy wypadli bardzo słabo. Jak się oglądało niektóre występy naszych sportówców - żal było na to patrzeć. --------------------- Olimpiada zimowa mnie nie interesuje aż tak bardzo jak na przykład olimpiada letnia. Jedynie hokej to jest to, co mnie naprawdę fascynuje. Właśnie trwa mecz o 3. miejsce. Rosja - Czechy 0:1. Oprócz hokeja jeszcze jazda figurowa jest ciekawa. :P Tylko że nasza para wypadła słabo. :( Za to respect dla pary, która w swoim występie miała wypadek (partnerka upadła - wyglądało to bardzo poważnie). Jednak postanowili pojechać dalszą część programu i... zdobyli 2. miejsce. Brawa dla tej pary. Jeszcze jedno. Kojarzycie zawodniczkę startującą w konkurencji zwanej skeletonem? Mimo że zajęła ostatnie miejsce, to jej również należą się brawa. W końcu sama musiała zdobyć kasę na wyjazd na olimpiadę, sama zbierała kasę na sprzęt, treningi itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Briareos Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) Złote Srebrne Brązowe Razem 1. Niemcy 11 12 6 29 2. USA 9 9 6 24 3. Austria 9 7 6 22 4. Rosja 8 6 8 22 5. Kanada 7 9 7 23 6. Szwecja 6 2 5 13 7. Szwajcaria 5 4 6 14 8. Korea Południowa 4 3 2 9 9. Włochy 4 0 6 10 10. Francja 3 2 4 9 . Holandia 3 2 4 9 12. Estonia 3 0 0 3 13. Norwegia 2 8 8 18 14. Chiny 2 3 4 9 15. Chorwacja 1 2 0 3 . Czechy 1 2 0 3 17. Australia 1 0 1 2 18. Japonia 1 0 0 1 19. Finlandia 0 5 3 8 20. Polska 0 1 1 2 21. Bułgaria 0 1 0 1 . W. Brytania 0 1 0 1 . Słowacja 0 1 0 1 . Białoruś 0 1 0 1 25. Ukraina 0 0 2 2 26. Łotwa 0 0 1 1 Crosis, racja, Hokej na lodzie to jest to. Emocje, emocje, emocje... ^^ Edytowane 25 Lutego 2006 przez Briareos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Wynik Rosja-Czechy 0:2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...