Skocz do zawartości
barlogos

Problem Z Instalacja Win Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,problem wyglada tak: w piatek odebralem nowego kompa :Amd 3200,7800gt,2x 1gb Kingmax(ustawione na 2T) ,250gb sata II,epox 9npa+ Ultra,chieftec 420W.

(...)

do serwisu z nim niech się oni martwią :wink: Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a coś na temat...?

wiesz niebieskie ekrany na nowym komputerze nie jest normalny

a skoro sterowniki do kontrolera dysków masz aktualne, a instalacja w trybie tekstowym przebiega normalnie, nie masz możliwości zajrzeć do środka, domyślne ustawienia BIOS pozwalają na poprawną prace komputera a jedyne co wiadomo, to ze problem powstaje w momencie kiedy instalator próbuje zapisać sektor rozruchowy (o ile naprawdę pojawiający się ekran to 0x0000007B: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE), to po co pytanie kierujesz na forum, skoro masz nowy komputer na gwarancji, idź do serwisu :mur:

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisalem jaki ekran sie pojawia i nie jest to ten o ktorym piszesz.

Raczej nie jest to wina hardware a softu.Sproboje sobie z tym jakos poradzic ..tzn moze przy waszej pomocy ;>

to się zdecyduj na coś :mur:, co napisałeś wcześniej, odświeżę tobie pamięć

"wyskakuje mi ekran jak tu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=176992"

a w podanym temacie był ekran z kodem błędu 0x0000007B, to jak z tym ekranem może problemu tez nie ma, a ty chcesz się pochwalić komputerem ?

idź w koncik i zastanów się na sobą

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok moze i moj blad,poprostu nie wiedzialem ze :0x0000007B (0xfafaf63c,0xc0000034,0x00000000,0x00000000) to : 0x0000007B: (INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE)

zaraz w googlach poszukam czegos o tym..

Przypomnialo mi sie ze gdy instalowałem win 98 ...przy 1wszym restarcie komp sie zawiesza... Moze dysk jest uszkodzony?

Natomiast twoj dalszy text o chwaleniu sie był conajmniej żałosny-nie wydaje ci sie?skad ten pomysł..

Edytowane przez barlogos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok moze i moj blad,poprostu nie wiedzialem ze :0x0000007B (0xfafaf63c,0xc0000034,0x00000000,0x00000000) to : 0x0000007B: (INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE)

zaraz w googlach poszukam czegos o tym..

Przypomnialo mi sie ze gdy instalowałem win 98 ...przy 1wszym restarcie komp sie zawiesza... Moze dysk jest uszkodzony?

Natomiast twoj dalszy text o chwaleniu sie był conajmniej żałosny-nie wydaje ci sie?skad ten pomysł..

windows 98 nie zainstaluje się na tym komputerze, problemem jest chipset do którego producent nie udostępnia sterowników

jeżeli komputer jest nowy to powinien działać bez problemów, prawda ?

jeżeli tak nie jest to ktoś musiał popełnić błąd, dzisiejsze płyty główne są tak nafaszerowane automatyką że nie ma konieczności ich specjalnego konfigurowania, ale ta płyta może być wyjątkiem więc, spróbuj przywrócić domyślne ustawienia BIOS, jak to nie pomorze to odnajdź funkcje mówiącą o: wyłączeniu BIOS-u kontrolera RAID lub wyłączeniu funkcje RAID kontrolera i spróbuj ponownie zainstalować

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

przy instalacji urządzen wyskakuje mi ekran jak tu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=176992 ..oczywiscie zwiecha kompa

Moze ktoś pomoc?

pzdr

Odpisalem, tylko w temacie podanym wyzej a nie tutaj ;) pomylilo mi sie. I chyba zagadke rozwiazalem :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi