Ivan_666Mhz Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Mam pytanie chcialem zlozyc proste chlodzenie wodne tylko CPU Nic wiecej , i teraz pytanie co qpic ? Co warto ? I jesli mozna to prosil bym o podanie dokladnie co bedzie potrzebne + ceny i adres sklepu :) Procek amd athlon 2500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczino44 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Zrób sobie sam może drożej pracochłonniej i dłużej będzieszto muział zrobić ale napewno będzie wydajniejsze lepsze z możliwością rozbudowy i twoje ;) Sam zaczynam małymi kroczkami robić sobie wc i już kilka rzeczy mam nagrane (miedź, chłodniczke i.t.p) w razie jakiś pytań pisz jak będe wiedział to napewno pomoge :) Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivan_666Mhz Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Realitynet Frost 2 Slim rev.2 -> cpu 99.00 zł Chłodnica Black Ice Pro 169.00 zł Rezerwuar 1x5,25 79.00 zł EHEIM 1046 (pompa) 165.00 zł 512 zł + weze i laczenia -> jakie ? bo tego to ja nie wiem ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Takie tematy były i są wciąż wałkowane. Prosze Cię. Nie śmieć. Bo i tak burdel jest w tym dziale :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivan_666Mhz Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Ok przepraszam , poprostu chcialem dowiedziec sie co i jak i czy to co wydaje mi sie ze jest ok do chlodzenia moze byc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 zamiast reza weź airtrapa zamiast eheima coolRivera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 zamiast BIPa freezera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 paczino44 moze i dluzej i pracochlonniej ale nie drozej, chyba ze nie ma sie zadnych narzedzi i trzeba wszsytko kupic. ja na swoje chlodzenie wydalem jedyne 70zl i dziala super. temp okolo 35c na procku. w porownaniu z zestawami po pare set zlotych to chyba niewiele wydalem ;) polecam robic samemu wc, niesamowita satysfakcja jak wszystko pozniej dziala ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 zamiast reza weź airtrapa zamiast eheima coolRivera zamiast BIPa freezeraNo zgadzam sie. A moze bys tak wziął tego NexosaII z niemiec zamiast freezera? Ja bym samego freezera na jeden wentyl to raczej nie brał, napewno bedzeisz chcial z czasem rozbudowac kibelek o przynajmniej jeden bloczek, a wtedy wieksza chłodniczka bedzie jak znalazł. Zawsze twierdze ze najwiecej kasy to trzeba przeznaczyc na chłodnice .... a nie np. w pompke czy super wypasione bloki. Tak na marginesie to chyba masz nieregulaminową sygnaturke. Lepiej ją zmień .... jak Zavader zobaczy to ci sie oberwie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro_007 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Witam wszystkich, a co powiecie na BlackWater Ultimate , podobno to to samo co Black Ice Extreme tylko o stówkę tańsze :) Zastanawiam się czy lepiej dać blackwatera, za pompką przed CPU jako jedyną chłodnicę. Czy może dwa freezery, jeden za pompką przed cpu, drugi za cpu przed GPU i NB. W obudowie nie zmieszczą się większe chłodnice od tych 1x120, a chciałbym zamknąć wszystko w obudowie. Pompka: cooltek od aeriala bloki: raczej na pewno rodzinka od samhaina węże: 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Witam wszystkich, a co powiecie na BlackWater Ultimate , podobno to to samo co Black Ice Extreme tylko o stówkę tańsze :) Zastanawiam się czy lepiej dać blackwatera, za pompką przed CPU jako jedyną chłodnicę. Czy może dwa freezery, jeden za pompką przed cpu, drugi za cpu przed GPU i NB. W obudowie nie zmieszczą się większe chłodnice od tych 1x120, a chciałbym zamknąć wszystko w obudowie. Pompka: cooltek od aeriala bloki: raczej na pewno rodzinka od samhaina węże: 8/10 No jezeli chcesz dwei chłodniczki to moze przeżyjesz różnice tych kilkudziesieciu złotych i kupisz dwia blackwatery ultimate. Wydajne to to napewno bedzie :) Ale jezeli szkoda ci kasy to bierz dwa normalne freezery (blackwatery) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...