XwA Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 wiec tak w tej chwili mam tego p4 ,ale mam propozycje zamiany na celka d 2,4 musialbym doplacic 30pln Czy to sie oplaca? przeciw: - nie chcem znowu celka; - ten p4 i tak mi chodzi na 2,4; za: - nowszy procek; - podobno da sie pokrecic na 3giga bez problemowo - nowszy rdzen<moze nie koniecznie zaleta> p.s. -jesli nie ten dzial to prosze o przesuniecie -bede wdzieczny za wszystkie wypowiedzi -jesli nie masz nic do powiedzenia w tym temacie to nie pisz chodzi mi glownie o wypowiedzi osob ktore mialy taki problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Ja bym nie zmienial. Podkrecony do 4 Ghz celek d mojego znaomego prezentuje wydajnosc na poziomie mojego p4 3 Ghz. Jesli nie masz zamiaru bardzo mocno krecic tego celka to IMO nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Odpuść sobie Cielaka :) MHz'rce to nie wszystko... Wydajność będzie wyższa na P4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Zostan przy P4. Nie ma sensu pakowac sie w balerona ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Czy ja wiem czy ten P4 będzie szybszy ? Cache tyle samo, za to Celek pójdzie na wyższej szynie, ma SSE3 (parę programów już jest), tyle że się mocniej grzeje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Calafon ma polowe cache'u tego p4 :-| pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Calafon ma polowe cache'u tego p4 :-| pozdroNo i to wlasnie jest powod dla ktorego warto zostac przy p4 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Calafon ma polowe cache'u tego p4 :-| pozdroTak się zapytam - skąd wiesz ? XwA nie pisze, na jakim jądrze na proca, więc nie wiadomo czy ma 256 czy 512kB cache... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Tak się zapytam - skąd wiesz ? XwA nie pisze, na jakim jądrze na proca, więc nie wiadomo czy ma 256 czy 512kB cache... :) Znajdz mi willamette zdolnego do pracy przy 2,4GHz :lol2: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) Znajdz mi willamette zdolnego do pracy przy 2,4GHz :lol2: pozdroRacja, głupstwo z mojej strony :) (nie zauważyłem tego 1.8 @ 2.4) Nadal nie wydaje mi się, żeby dzięki cache dało się nadrobić 600MHz (zakładając, że proce niekręcone). Edit: a co sądzicie o tym poście, cytuję: "IMHO taki Celek D jest wolniejszy od P4 15 % Stad wnioskuję, że jeśli kupisz Celerona D minimum 325 (2,53 GHz) powinien już być minimalnie szybszy od Twojego P4 2GHz@2,2GHz. A cena takiego Celka to 350PLN. Pomyślałem, ze zrobię tutaj orientacyjną rozpiskę średniej wydajności Celeronów w porównaniu do P4: CeleronD 320 = P4 2,1 GHz CeleronD 325 = P4 2,2 GHz CeleronD 330 = P4 2,3 GHz CeleronD 335 = P4 2,4 GHz CeleronD 340 = P4 2,5 GHz " Edytowane 26 Lutego 2006 przez rzymo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 moj obecny procesor oczywiscie na jaderku northwood <i dobrze mi z tym > wlasciwie do dzisiaj mam czas na podjecie decyzji.. raczej napewno zostane przy tym co mam, za jakis czas gdy przyjdzie mi go sprzedac chyba wiecej kupcow bede mial na niego niz na celinke, pozatym po zmianie pamieci i zasilacza<w nast tygodniu> pomecze go o wiecej mhz i bedzie git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...