Gwynbleidd Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 1 Składałem zestaw za pomoca konfiguratora zestawow na www.komputronik.pl. Wybrałem procesor i mobo na socket 754 i zasilacz Modecom ATX 350-GTF (obecnie nie ma go w ofercie), ale wyskoczyl mi blad kompatybilności. Zdaje mi się to dziwne. Czy to prawda ze nie moglbym wykorzystac tego zasilacza do platformy 754 ? 2. Modecom MC-350ATX vs Modecom ATX 350-GTF. Który lepszy, czym się rożnią (procz tego, ze ten pierwszy ma S-ATA)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) 1 Składałem zestaw za pomoca konfiguratora zestawow na www.komputronik.pl. Wybrałem procesor i mobo na socket 754 i zasilacz Modecom ATX 350-GTF (obecnie nie ma go w ofercie), ale wyskoczyl mi blad kompatybilności. Zdaje mi się to dziwne. Czy to prawda ze nie moglbym wykorzystac tego zasilacza do platformy 754 ? 2. Modecom MC-350ATX vs Modecom ATX 350-GTF. Który lepszy, czym się rożnią (procz tego, ze ten pierwszy ma S-ATA)? różnice między tymi dwoma modelami, mają zasadniczy charakter: 350-GTF: jeden 8cm wiatrak wyciągowy tylnej ścianie brak zgodności z ATX 2.0, czyli brak gniazda zasilania SATA, główna wtyczka zasilania ATX ma 20 pin, brak złącza zasalania PCI-E, pojedyncza linia +12V MC-350ATX: jeden 12cm wiatrak na spodniej ścianie jest zgodny z ATX 2.0 czyli ma złącza zasilania SATA, główna wtyczka ATX na 24 pin, jest złącze zasilania PCI-E, podwójna linia +12V jeżeli płyta główna z socket 754 nie wymaga zasalania z gniazda 24 pin, oraz większość mocy potrzebnej do zasalania procesora pobiera z linij +5, oraz nie masz karty wymagającej dodatkowego zasilania, to nie bedzie problemu z pracą na zasilaczu Modecom 350-GTF, w przeciwnym wypadku nie polecam takiego rozwiązania Edytowane 25 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Sa jakies przejsciowki ? 24pin -> 20pin 20pin -> 24pin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucasp Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Najczesciej dodaja przejsciowki do zasilacza. Lub wtyczka jest rozkladana. Ja bym poprostu rozcial wtyczke nozem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) niektóre płyty główne wyparzone w gniazdo zasilania 24pin wymaga zasilania z wszystkich 24pinów i przejściówką się nie zadowolą niektóre płyty mimo posiadania gniazda 24pin nie korzystają z dodatkowych przewodów zasilania dostępne przejsciówki: 24 -> 20 kiedyś widziałem 20 -> 24 gdzie brakujący prąd był brany z wtyczki AUX, ale jakoś wyginęły rysunki poglądowe: Edytowane 26 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...