Skocz do zawartości
k a m e r e k

"śmierdzące" Desktopy

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy tez tak macie, ale mnie ostatnio wkurza zapach od kompa/monitora. Nawet miesiac temu rozebralem monitor(CRT) i solidnie go wyczyscilem i odkurzyłem kompa ( co jakis czas go odkurzam). Ale jak wchodze do pokoju z kompem to od razu uderza mnie taki dziwny zapaszek - jakby spalony kurz, do tego naelektryzowany od monitora CRT..

W zimie to się szczegolnie objawia - zamkniete okna itd

A jaki macie "klimacik" w pokoju z laptopem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja osobiście w stacjonarce zawsze dbałem o porządek, co do laptopa to wątpie, aby takie problemy występowały

natomiast pewne jest to, zę po przesiadce na laptopa w pokoju mam wreszcie normalne powietrze, stacjonarka jest wysuszała i ogrzewała

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki zapach "wypalającej" się elektroniki pojawia się gdy kupimy nowy sprzęt, szczególnie przy monitorach CRT ten zapach jest bardzo wyczuwalny. A od laptopa na początku tez troche elektroniką zalatywało ale teraz juz jest "wypalony" i nie smierdzi :P tam samo desktop;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki zapach "wypalającej" się elektroniki pojawia się gdy kupimy nowy sprzęt, szczególnie przy monitorach CRT ten zapach jest bardzo wyczuwalny. A od laptopa na początku tez troche elektroniką zalatywało ale teraz juz jest "wypalony" i nie smierdzi :P tam samo desktop;]

tyle, ze moj monitor to ma >5 lat i komp ma ze 2, gdzies jest juz nadgrzany i przyspawany kurz, tam gdzie sie nie dalo wymuskac, a skladac go od zera na dzis dzien nie mam czasu i kazdy mm polerowac ;), mysle ze tez zasilka smrodzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi