Skocz do zawartości
ModdingKing

Pragnienie spełnione ATI RADEON 9700 ale ...

Rekomendowane odpowiedzi

O to chodzi, ze nie mam kasy, tym bardziej nie mialbym jej jesli mod by nie wyszedl! Bo przy zakupie znowu tej samej karty juz 1800zł by miał gdyby sie mod udał. A za 1800zł to kupie najlepsza karte dostepna w tecj chwili na rynku. Ale jesli mod udal by sie to oczywiscie zyskalbym te 500zł, ale karta moglaby pasc(takie dochadza sluchy) i jesli to jest 1osoba na 10 to ja moge byc ta 1 osoba i co w tedy? Wracamy do poacztku tej wypowiedzi trace 900zł i msuze znow 900 składac ! Tak wiec dla mnie to jest kit. Ciekawe czemu jakos polskim ocerom ten mod cienko wyszedl? Co mnie obchodzi ze osiagneli 125317klatek w nature jak wynik 12k na niby R9700 i P4,2,4 fsb 150 jest dla mnie smieszny!  Ale brawa sie naleza ze polak tez potrafi :D do tego takie ryzyko 900stof. Jaka karte masz na mysli za 950zł?

Może i osiągneli niski wynik , ale to nie wina karty , przerobione 9500 jest IDENTYCZNE z 9700 .A karta za 950zł mam na myśli oczywiście Radeon`a 9500pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem jak najbardziej jest sens kupic 9500 i przerobic na 9700 bo przeciez, jaki servis bedzie ci zagladal pod wiatrak? Jak ci sie karta zjebie to nic nie widac z zewnatrz, musieliby zdjac radiator z karty i obejrzec jadro, a w servisach zawsze takie cwele pracuja ze oni pewnie nawet nie umieja zdjac tego coolera z karty. Takze moim zdaniem ryzyko warto podjac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem jak najbardziej jest sens kupic 9500 i przerobic na 9700 bo przeciez, jaki servis bedzie ci zagladal pod wiatrak? Jak ci sie karta zjebie to nic nie widac z zewnatrz, musieliby zdjac radiator z karty i obejrzec jadro, a w servisach zawsze takie cwele pracuja ze oni pewnie nawet nie umieja zdjac tego coolera z karty. Takze moim zdaniem ryzyko warto podjac.

obawiam sie ze po tej całej rozpetanej "burzy" to bedzie pierwsza rzecz na jaką bedą zwracać uwage-także ten numer na pewno nie przejdzie-nawet nie przyjmą go do serwisu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy wy wszytkich odpowiedzi nie czytacie przeciez napisane jest na poprzedniej stronie że MOD już nie istnieje karta sie zrypała u ruskich a moda na nowych partiach już nie zrobicie bo tylko pierwsza partia była na płytkach od R9700 a teraz są na innych nie wiem do was nie docierają takie słowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy wy wszytkich odpowiedzi nie czytacie przeciez napisane jest na poprzedniej stronie że MOD już nie istnieje karta sie zrypała u ruskich a moda na nowych partiach już nie zrobicie bo tylko pierwsza partia była na płytkach od R9700 a teraz są na innych nie wiem do was nie docierają takie słowa

nie dalej jak w niedziele na giełdzie w k-cach widziałem radki sapphira 9500 128 na pcb 9700 -wiec jeszcze sa osiągalne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thron gdzies masz napisane ze karta sie ruskim zjebala?

Po drugie, moim zdaniem ati nie jest taka glupia firma zeby narazac sie na takie bledy niczym Lew Rywin ;-). Zapewne, oni specjalnie to zrobili, po to zeby bylo wielkie halo wokol kart ati 9500, potem dzieki temu znajdzie sie wielu kupcow na karte, z ktorych czesc albo w koncu nie przerobi karte bo nie bedzie miala tyle wiary we wlasne umiejetnosci, a czesc po prostu kupi karty na nnowym pcb nie dajace sie przerobic. Krotka pilka, moim zdaniem Ati wie co robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.pclab.pl/?art=&sid=1605&mode=nested&order=0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.pclab.pl/?art=&sid=1605&mode=nested&order=0

ja to wale kupiłem R9700 i walne se z niej R9700 Pro zmienie bios i przetaktuje pamięci i mam prawie R9700 Pro więcej mi do szczescia nie trzeba a jak chcecie to modyfikujcie ja sie tego nigdy bym sie tego nie podją ponieważ szkoda by mi było niechconco zrypać kartę na którą musiałem cieżko pracować. Dzisiaj w sklepie zastanawiałem sie nad 9500pro a 9700 i wybrałem tą co mi sie wydaje lepsza i nie bede miał z nią problemów ja mam jeszcze na głowie dokończyć moje FC i zrobić parę bloków do FC i WC więc nie będę się martwił a może ten mod mi nie wyjdzie i pujde w plecy 900 zł. Jak chcecie modujcie ŻYCZĘ WSZYSTKIM POWODZENIA W MODACH !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO i mam po kilkunastu minutach testów stwierdzam że ATI bardzo dobre został mni tylko OC zrobić ale nie wiem skąd ściągnąć Bios i jaki ściągać i jaki program do załadowania biosu

a jak narzie w 3DMark2001 se mam 11871 trochę chyba mało jak myślicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja i tak wole r 9500 po tym co dzisiaj czytałem ze da sie zrobnic z nigo r 9700 za pomoca rivatuner nowego ma wyjsc i bedzie miodzio bez ryzyka utraty gwarancji ..stary spoko tez bym chciał mnie c r 9700 ale mozna go meic za 500zł mniaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja i tak wole r 9500 po tym co dzisiaj czytałem ze da sie zrobnic z nigo r 9700 za pomoca rivatuner nowego ma wyjsc i bedzie miodzio bez ryzyka utraty gwarancji ..stary spoko tez bym chciał mnie c r 9700 ale mozna go meic za 500zł mniaj

ja was rozumię ale ja z 9700 bede miał 9700 PRO juz niedługo wiec mi to stuka i napewno długo karty nie zmienie

ale teraz rozumiem zachwalania ATI obraz ŻYLETA wielkie brawa dla ati

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dlaczego ty masz prawie taki sam wynik jak Majdan ?? on ma przeciez 9500 pro moze masz cos nei tak w sterach czy gdzies ..wiem ze ati ma dobry obraz sam mam ati moze nei tak wypasiona jak ty ale ATI :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dlaczego ty masz prawie taki sam wynik jak Majdan ?? on ma przeciez 9500 pro moze masz cos nei tak w sterach czy gdzies ..wiem ze ati ma dobry obraz sam mam ati moze nei tak wypasiona jak ty ale ATI :)

jeszcze nie zmieniałem nic poprostu zainstalowana na C2.5 ale nic nie grzebałem ani w panelu sterowania ani nigdzie bo narazie to pierwsze ati jakie mam i narazie to czarna magia dla mnie ten panel sterowania a bios moze jutro uaktualnie pod OC i wtedy wynik bedzie zupełnie inny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...