Skocz do zawartości
pho

A-data 2x512mb Vitesta Ddr500

Rekomendowane odpowiedzi

Więc planuje kupić sobie A-Data 2x512MB Vitesta DDR500 miały by pracować na Epox EP-9NPA+Ultra, Opteron 144 albo Athlon64 3700 SanDiego a jak mi już kasy zabraknie to Athlon64 3000 Venice. Wszystko oczywiście do O/C więc tu tkwi sens pytania czy jest szansa że pamiątki pójdą ponad 300mhz(mam nadzieje że proc też :D )?? Jak one się sprawują?? Czy może coś innego do 500zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc planuje kupić sobie A-Data 2x512MB Vitesta DDR500 miały by pracować na Epox EP-9NPA+Ultra, Opteron 144 albo Athlon64 3700 SanDiego a jak mi już kasy zabraknie to Athlon64 3000 Venice. Wszystko oczywiście do O/C więc tu tkwi sens pytania czy jest szansa że pamiątki pójdą ponad 300mhz(mam nadzieje że proc też :D )?? Jak one się sprawują?? Czy może coś innego do 500zł?

viesty - to zależy jak trafisz i jakich timingów oczekujesz ...

bo dobre robią 2,3-3-3-5-1T 300+ (choć mało takich jest)

średnie robią około 280MHz przy tych timingach a 300 osiągają na zluzowanych ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawialem sie nad ich zakupem ale po rozmowie z luksem jakos sie zniecjecilem troskze jakos mnie nie nastawiał na te pamiatki mowil 270 ok pewnie beda smigaly wiec lepiej poszukac sobie BH-6:) tzn winbondow tak wlasnie ja zrobilem znalazlem i czekam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawialem sie nad ich zakupem ale po rozmowie z luksem jakos sie zniecjecilem troskze jakos mnie nie nastawiał na te pamiatki mowil 270 ok pewnie beda smigaly wiec lepiej poszukac sobie BH-6:) tzn winbondow tak wlasnie ja zrobilem znalazlem i czekam

pytanko: wiesz co to jest interpunkcja??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie o tych pamiątkach. Przy SanDiego chciał bym osiągnąć 260Mhz, a przy opku około 300Mhz, a Venice to by było dobrze 240Mhz. A możecie mi zaproponować jakieś inne ramy do 500-550zł.

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuj Vitesty ale 600 bo sam je mam i sie niezastanawiaj ..bo są zaj...ste.

Wyciągam na nich 305mhz NIE KATUJĄC ICH NAPIĘCIAMI! Sa kosmiczne jezeli chodzi o wysoka magistrale. POLECAM.

Edytowane przez aRKOz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje Vitesty DDR600 wyciągały przy 2.8V 2.5-4-4-8 1T@315MHz. Tak więc polecam. No i jeśli chcesz to możesz zapolować na allegro. Często można tam kupić lepsze ramy za mniejsze pieniądze, które możesz za to przeznaczyć sobie na selekcjonowany procek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem Vitesty 600, szly 300 przy 2,5-4-3-7 2,7V ale nic ponad to, a i tak trafic z alfami pod nie na dfi bylo trudno. Wynik 1M w SuperPi ok. 31sec i venice 2700. Zmienilem wczoraj sprzet, jak w podpisie i wynik w SP rozni sie o ok 0,5 sec wiec IMHO bez sensu te kosci byly...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi