stratuss Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) Podkrecilem (narazie bez zwiekszania napiecia) do 2,4 (FSB 270) ale przez clockgena bowiem przez bios nie moge. Tylko jak w biosie przeskocze FSB 210 to komp zaraz po zaladowaniu ramu sie restartuje i tak w kolko. Posiadam bios F10 czyli powinnien sie dobrze krecic a nie chce :/ Probowalem tez na F11 i tez nie pomaga. Da sie cos z tym zrobic czy jestem zmuszony na clockgena ? DRAM 2/1.66 MOBO Gigabyte k8nf-9 nforce 4-4x HT x3 - na x2 i x2.5 tez nie nie przechodzi POSTA. Przechodzi tylko na x1 ale jakos 'dziwnie' sie czuje z ht x1 bo wydaje mi sie ze to znaczaco wplywa na wydajnosc - jest tak ? Wiec zostawic HT x3 i krecic z windy czy x1 i przez bios ? Edytowane 25 Lutego 2006 przez stratuss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stratuss Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 help plz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Może masz jakieś wybitnie beznadziejne pamięci. Sprubuj dać na 133Mhz i później sprubój podkręcić. Poluzuj timingi ewentualnie, żeby sprawdzić czy to wina pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stratuss Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Może masz jakieś wybitnie beznadziejne pamięci. Sprubuj dać na 133Mhz i później sprubój podkręcić. Poluzuj timingi ewentualnie, żeby sprawdzić czy to wina pamięci. 2x DDR 512 Kingstone'a 3200(200), kombinowalem wszystkiego. Po prostu jak nie dam x1 HT to nie wstanie w POSCIE. A zauwazylem ze w superpi 8M komp podkrecony przez bios z x1 HT ma wynik ~10 sekund gorszy niz podkrecony z clockgena na takim samym FSB ale x3 HT. Wiec bede go krecil z windowsa. Wiec wydaje mi sie ze mam jakis zwalony bios, chociaz dwa razy go sciagalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...