adamek69 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Witam! Który wybrać? Scythe Ninja kosztuje ~200zł, a Scythe Shogun ~280zł. Ze względu na cenę, mogę teorytycznie stwierdzić że Shogun jest lepiej wykonany i będzie lepiej odprowadzał ciepło... mam rację?? Proszę o pomoc w wyborze. Chcę mieć coś cichego, a w WC nie mam najmniejszej ochoty się bawić. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
og0r Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 byłem ostatnio w sklepie żeby kupić Arctic Freezer 64 pro i właśnie sprzedawca pokazywał mi oba wymienione przez Ciebie wentylatory (powiedziałem mu że będę ostro podkręcał procesor) jak dla mnie ten Scythe Ninja wydawał się fajniejeszy ale i tak wziołem Freezera. prawie 1/4 ceny (dałem 52zl), resztę można zainwestować w coś innego :) ten Scythe Ninja przyda się jakbyś kręcił jakiegoś dwurdzeniowca albo dorwał selekta Venice >2800Mhz do innych procków wystarczy Freezer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) Polecam test, powinien pomóc w wyborze. IMHO chyba lepszym wyborem bedzie Ninja zapewniająca jak można wywnioskowac z wykresów lepszą cyrkulację powietrza w obudowie, natomiast w chłodzeniu samego procesora tylko nieznacznie ustępuje Shogun'owi. Pozdrawiam PS: Prosze zwrócić również uwagę na to iż Scythe Ninja znacznie lepiej radzi sobie podczas pasywnej pracy. Edytowane 26 Lutego 2006 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) Tutaj polski test ;) Edytowane 26 Lutego 2006 przez GreenGo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...