Skocz do zawartości
adamek69

Scythe Ninja Vs Scythe Shogun

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Który wybrać? Scythe Ninja kosztuje ~200zł, a Scythe Shogun ~280zł. Ze względu na cenę, mogę teorytycznie stwierdzić że Shogun jest lepiej wykonany i będzie lepiej odprowadzał ciepło... mam rację??

Proszę o pomoc w wyborze. Chcę mieć coś cichego, a w WC nie mam najmniejszej ochoty się bawić.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byłem ostatnio w sklepie żeby kupić Arctic Freezer 64 pro i właśnie sprzedawca pokazywał mi oba wymienione przez Ciebie wentylatory (powiedziałem mu że będę ostro podkręcał procesor)

jak dla mnie ten Scythe Ninja wydawał się fajniejeszy ale i tak wziołem Freezera.

prawie 1/4 ceny (dałem 52zl), resztę można zainwestować w coś innego :)

ten Scythe Ninja przyda się jakbyś kręcił jakiegoś dwurdzeniowca albo dorwał selekta Venice >2800Mhz

do innych procków wystarczy Freezer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam test, powinien pomóc w wyborze. IMHO chyba lepszym wyborem bedzie Ninja zapewniająca jak można wywnioskowac z wykresów lepszą cyrkulację powietrza w obudowie, natomiast w chłodzeniu samego procesora tylko nieznacznie ustępuje Shogun'owi.

Pozdrawiam

PS: Prosze zwrócić również uwagę na to iż Scythe Ninja znacznie lepiej radzi sobie podczas pasywnej pracy.

Edytowane przez Paweł666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi