Skocz do zawartości
benek

UWAGA na CoolerMastery !!!

Rekomendowane odpowiedzi

pisze ku przestrodze kupujacych - ostatnio CoolerMaster zaczyna obnizac loty - nie chodzi mi o radiatory tylko o wentylatory

po prostu koszmar - nabylem sobie model DI4-6H53B ze wzgledu na radiator i cene, myslalem ze wentylator tez sie na cos przyda - ale sie rozczarowalem - nie dosc ze slizgowy (co do niedawna bylo nie do pomyslenia w CoolerMasterze - przynajmniej ja trafialem na kulowe) to jeszcze ***jowo zrobiony - lopatki wygladaja zupelnie inaczej niz na zdjeciach (nie sa plaskie ale lukowato zagiete = powoduja wiekszy szum) ale malo tego ten wentylator jest tak badziewnie zrobiony ze podczas obracania lopatki zahaczaja o te 3 prowadnice ktorymi rdzen wentylatora jest przymocowany do ramki wentylatora :x

ja sobie z tym poradzilem ale ostrzegam uwazajcie na to jakiej firmy macie wentylator na CoolerMasterze jak firmy T & T to polecam 100x sie zastanowic zanim kupicie - ten ktory ja trafilem jest jeszcze gorszy niz Spire ktore uwazam za tandete

PS a te 32dB wg producenta to chyba mierzone z 10m :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba bylo kupic titana ;p

1. czytales ze chodzilo mi o radiator - musial byc plaski, o duzej powierzchni i gesto uzebrowany (przy tym nie za drogi) - wiec w gre wchodzily tylko radiatory od PIV

2. patrzylem na Titana W2TB - ale radiator byl mniej uzyteczny na moje potrzeby, a caly cooler byl drozsz o 50%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety to sie nazywa "dywersyfikacja oferty"

czytaj bedziemy sprzedawac wiecej czyli tanszych czyli gorszych

Fakt jeszcze kilka lat temu CoolerMaster byl firma uznana produkujaca tylko wentylatory klasy sredniej i w gore w tej chwili sie zdecydowanie obniza

marco - szczesliwy posiadasz CoolerMastera nie-pamietam-juz-jaki-model na Athlonie slotowym ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nowego X- Drema i po kilku dniach użytkowania zaczął na najniższych nawet obratach wydawać dziwny dźwięk jak by tarcie. Może go rozebrać i nasmarować, nie wiem czy to pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uch :) ja uzywam łącznie 18 coolermasterów (neon,daf82b,i jakis tam 92x92mm) i nie narzekam :) zadnych dziwnych dzwiekow nie ma, co jakis czas sprawdzam kazdego i narazie po 6 miechach uzywania dzialaja cacy.

reed - no neona mam na 12v i co ? nie jest jakis szczegolnie glosny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...