Slawwek Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) http://www.allegro.pl/item88106259_celeron...do_laptopa.html czaje sie na procesor. ten powyzej wyflada na to ze jest na soc478. czy to typowo mobilny socket? czy taki proc zadziala na plycie z soc 370?? wiem ze one maja odblokowany mnosnik i sa dobre do krecenia Pozatym mam okazje kupic proca tualatin od kolesia ktory mowi ze obciął jakieś nóżki na procesorze i działa wtedy na starszych płytach S370. widzialem tez na allegro przejsciowki ktore maja to zapewnic. Powiedz proszę, czy nie ma tu żadnego knyfa? tak można zrobić z satysfakcjonującym skutkiem? czy gniazko tualatina i coppermine sie czymć różni? Serdecznie pozdrawiam i dziękuję! Sławek Edytowane 25 Lutego 2006 przez Slawwek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) Słów kilka o procku z linka Nie wiem jak sobie wyobrażasz procka na podstawce 478 w Socket370... Co do tulipanka... Nie będzie działał na wszysttkich płytach pod Coppermine'y, ale rozwiązaniem jest tu BX mod, ale i on nie działa ze wszystkimi płytami. Ten procek, który oferuje ci kumpel prawdopodobnie jest po takim modzie. Najlepiej by było, żebyś sprawdził go u siebie - jeśli zadziała, bierz. Co do różnic między Coppermine i Tualatin -> TU i dalsze podstrony. Edytowane 25 Lutego 2006 przez shaqal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawwek Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 [jestes wielki, jestem ci bardzo wdzięczny za pomoc. Moglbys mi jeszcze powiedziec co to wlasciwie jest ten BX?? czy to jest typ płyty? jesli tak to czy moja do niego nalezy? mam płyte gigabyte GA-6VX7-4X S370 na VIA Apollo Pro 133A. płyta nominalnie nie obsluguje tualatinow jednak mam najnowszy dostepny bios z XII.2001. to napewno powinno pomoc. Znasz najlepszy celeron na S370 do kręcenia? mam jeszcze pytanie co do past termoprzewodzacych. czy sa one wydajnym srodkiem chlodzacym? porownywalnie z wiatrakiem? lepsze? gorsze? bede chciał jak juz kupie podkrecic go do granic :) jeszzce raz pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) Odpowiedzi tematycznie w punktach - kolejność przypadkowa: 1. BX to jeden z chipsetów Intela pod jego procki (Slot1/Socket370 PPGA/FCPGA). Generalnie bardzo porządny chipset do kręcenia, tylko dzielników na AGP trochę mu brakuje... :) 2. Z najnowszym biosem ten Tualatin powinien dzałać na twojej płycie. 3. Pasta temoprzewodząca jest tylko uzupełnieniem systemu chłodzącego i powinno się ją stosować ZAWSZE. Najlepsze są pasty srebrne (najwyższa wydajność). Gdzieś na Forum jest temat o pastach - poszukaj. 4. Najlepsze procki do kręcenia na Socket370? Celki Tualatiny 1.1GHz i 1.3GHz - małe napięcie rdzenia, duży mnożnik i fsb "tylko" 100MHz. No i bardzo dobra wydajność (w niektórych testach nawet lepiej od pierwszych P4). Edytowane 25 Lutego 2006 przez shaqal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Też ma pytanko w podobnym klimacie. Na allegro ktoś sprzedawał Tualatiny do laptopa na podstawce mFC-PGA. Czym różni się ona od zwykłej FC-PGA. Interesuje mnie to bo te Tualatiny miały 512 kb L2 cache. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...