lukaszpuma Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 witam nie dawno kupilem sobie kompa nialem nadzieje ze nie bedzie z nim zadnych problemow ale okazalo sie co innego:( oto opis # PROCESOR: AMD ATHLON 3000+ 64 S.754 # PŁYTA GŁÓWNA: ASUS K8V-F # PAMIĘĆ: 512 MB DDR PC 400 # DYSK: 160 GB 8MB cache SATA II # KARTA GRAFICZNA: ATI RADEON 9600XT 256MB VIVO # NAGRYWARKA: NAGRYWARKA DVD+/-RW x16 # KARTA MUZYCZNA: 6 KANAŁOWY CODEK # KARTA SIECIOWA 10/100 Mb/s # OBUDOWA (kolor obudowy do uzgodnienia) WYSOKIEJ JAKOŚCI CICHY ZASILACZ FORTRON ATX 350W # DODATKI: Okablowanie, wszelkie instrukcje oraz sterowniki a to dokladny opis zrobiony programem aida32 w zalonczniku wiec bardzo prosze o pomoc Report.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caleb59 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Może za słabe chłodzenie na CPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszpuma Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 nie sadze zastanawia mnie czy ta plyta obsluguje dyski SATA II bo w biosie nie widac dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 nie sadze zastanawia mnie czy ta plyta obsluguje dyski SATA II bo w biosie nie widac dysku Bo w biosie Ci nie wykryje dysku SATA tylko wykryje urządzenia podłączone do PATA; u mnie tak jest dobiero potem kontroler sata mi wyświelta jaki dysk jest wpięty. Napisz w jakich sytuacjach sie wiesza, napisz napięcia z obojętne jakiego programu(najlepiej zmierzyć miernikiem), jakie temperatury CPU. Tak z fusów to ci nik nie wywróży dlaczego sie wiesza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 zastanawia mnie czy ta plyta obsluguje dyski SATA II tu się nie ma co zastanawiać - wiadomo że nie obsługuje :D . Trzeba ustawić zworkę na dysku, tak żeby chodził jako SATA i po problemie. Pozdr. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Temperatura w normie na procu... ale te obciążenie mi się jakoś nie podoba. Może masz jakiś syf w systemie? 100% obciążenia procesora, może to akurat było tylko wtedy... Ale kto wie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 11.30V dla 12V :blink: Sprawdz to na wszelki wypadek miernikiem bo wiadomo , ze programy przeklamuja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszpuma Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 zawiesza sie tylk wtedy jak instaluje jakas gre albo cos kopjuje z plyty dvd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 zawiesza sie tylk wtedy jak instaluje jakas gre albo cos kopjuje z plyty dvdWitam. A zawiesza ci sie i odrazu restartuje czy tylko zwis .Ja bym obstawiał ze cos jest kopniete z HDD bo mialem podobny problem powymienialem wszystko w kompie a do głowy mi nie przyszlo ze mogła byc to wina hdd odziwo teraz w kieszeni na Usb pracuje bez problemu a jak go mialem w kompie to wywalał mi sie przy odpalaniu cd-ków z gazet i przy instalowaniu czasem tez baa nawet na winampie czasem a hdd regenerator i inne programy pokazywaly ze wszystko jest ok .Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszpuma Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 zawiesz i nieda sie mic zrobic a jeszcze cos nie ida mi zadne gry wszystkie wywala jakis blond przeskanowalem system i nic nie wykrylo a moze to napiecie w baterii CMOS 0.80 V a powino wynosic chyba okolo 4,5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 napięcie w baterii powinno być 3V. może masz napęd uszkodzony. niedawno kumpel miał podobny probmem - komp mu się przycinał przy kopiowaniu, system wywalał błędy związame z pamięcią i ogólnie komp chodził jakby chciał a nie mógł. wysłał napęd na gwarancję bo płyty ledwo odczytywał, przysłali nowy i wszystko śmiga jak nalezy. jak masz w zastępswie jakiś inny napęd to podłącz go i zobcz czy problem nadal występuje. przeskanuj go jeszcze programem goldmemory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...