Skocz do zawartości
lukaszpuma

Potrzebna Pomoc Fachowca

Rekomendowane odpowiedzi

witam nie dawno kupilem sobie kompa nialem nadzieje ze nie bedzie z nim zadnych problemow ale okazalo sie co innego:( oto opis

# PROCESOR: AMD ATHLON 3000+ 64 S.754

# PŁYTA GŁÓWNA: ASUS K8V-F

# PAMIĘĆ: 512 MB DDR PC 400

# DYSK: 160 GB 8MB cache SATA II

# KARTA GRAFICZNA: ATI RADEON 9600XT 256MB VIVO

# NAGRYWARKA: NAGRYWARKA DVD+/-RW x16

# KARTA MUZYCZNA: 6 KANAŁOWY CODEK

# KARTA SIECIOWA 10/100 Mb/s

# OBUDOWA (kolor obudowy do uzgodnienia) WYSOKIEJ JAKOŚCI CICHY ZASILACZ FORTRON ATX 350W

# DODATKI: Okablowanie, wszelkie instrukcje oraz sterowniki

a to dokladny opis zrobiony programem aida32 w zalonczniku wiec bardzo prosze o pomoc

Report.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie sadze zastanawia mnie czy ta plyta obsluguje dyski SATA II bo w biosie nie widac dysku

Bo w biosie Ci nie wykryje dysku SATA tylko wykryje urządzenia podłączone do PATA; u mnie tak jest dobiero potem kontroler sata mi wyświelta jaki dysk jest wpięty. Napisz w jakich sytuacjach sie wiesza, napisz napięcia z obojętne jakiego programu(najlepiej zmierzyć miernikiem), jakie temperatury CPU.

Tak z fusów to ci nik nie wywróży dlaczego sie wiesza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawia mnie czy ta plyta obsluguje dyski SATA II

tu się nie ma co zastanawiać - wiadomo że nie obsługuje :D . Trzeba ustawić zworkę na dysku, tak żeby chodził jako SATA i po problemie.

Pozdr. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawiesza sie tylk wtedy jak instaluje jakas gre albo cos kopjuje z plyty dvd

Witam. A zawiesza ci sie i odrazu restartuje czy tylko zwis .Ja bym obstawiał ze cos jest kopniete z HDD bo mialem podobny problem powymienialem wszystko w kompie a do głowy mi nie przyszlo ze mogła byc to wina hdd odziwo teraz w kieszeni na Usb pracuje bez problemu a jak go mialem w kompie to wywalał mi sie przy odpalaniu cd-ków z gazet i przy instalowaniu czasem tez baa nawet na winampie czasem a hdd regenerator i inne programy pokazywaly ze wszystko jest ok .Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napięcie w baterii powinno być 3V.

może masz napęd uszkodzony. niedawno kumpel miał podobny probmem - komp mu się przycinał przy kopiowaniu, system wywalał błędy związame z pamięcią i ogólnie komp chodził jakby chciał a nie mógł. wysłał napęd na gwarancję bo płyty ledwo odczytywał, przysłali nowy i wszystko śmiga jak nalezy. jak masz w zastępswie jakiś inny napęd to podłącz go i zobcz czy problem nadal występuje. przeskanuj go jeszcze programem goldmemory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi