Skocz do zawartości
IRZYN

Radeony - jaka różnica??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Jaka jest różnica (oprócz ceny) między poniże podanymi modelami kart głównie ciekawi mnnie końcówka "le" co ona oznacza bo przymierzam sie do kupna karty i jakoś tak te ceny mnie zadziwiły??

ATI Radeon 9000le 64MB DDR TV-Out DVI

ATI Radeon 9000le 64MB DDR Vivo

ATI Radeon 9000 64MB DDR TV-Out DVI Pro

pozdraawiam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam te LE robi tylko PowerColor, więc trzymaj się od nich z daleka, bo słyszałem, że bardzo się nie udały. Co do samej końcówki to oznacza ona po prostu zaniżone taktowania.

Ja ci polecam R9000 Sapphire'a - mam (jak widać :D) i to jest naprawdę świetna karta! Dobry jest jeszcze Gigabyte, ale tylko ten z pamięciami 4ns!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te s końcówką "le" są stosunkowo tanie w gruncie rzeczy chodzi mi tylko o to czy te z le sa to jakieś niewypały czy coś albo tylko jak juz ktos napisał mają obnizone taktowanie!!??

obnizone taktowanie ma bardzo duzy zwiazek z wydajnoscia. 9000 le to pewnie nie bedzie rewelacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9000pro i 9000le to nie wypal lekki gf3 ti 200 jest lepszy np gainward kreci sie lepiej i dziala lepiej o tyle ze na radku masz ladniejszy obraz

Ej, no bez przesady! Z GF3Ti200 to się równa czysty R9000. R9000 Pro wydajnością podchodzi R8500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9000pro i 9000le to nie wypal lekki gf3 ti 200 jest lepszy np gainward kreci sie lepiej i dziala lepiej o tyle ze na radku masz ladniejszy obraz

Ej, no bez przesady! Z GF3Ti200 to się równa czysty R9000. R9000 Pro wydajnością podchodzi R8500.

Czysty może nie ale pro napewno. Poza tym kolory na g3 mozna uznać za nie wypał :D

Ale wracając do tematu to lepiej poczekaj i dołóż trochę kasy i kup sobie kartę znanego producenta i koniecznie pro. Ja mam to co w podpisie i jest spoko, poza tym jeszcze mam pamiątki 3,6ns Hynixa i chodzi swietnie, procek daje się wykręcić do 33Mhz bez arfektów, pamiątki narazie zostawilem w spokoju bo nie mam radiatorów.

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak sie ma do tych radków Gainward Gf4 440 OEM TV-Out ???

TRZYMAJ SIĘ OD TEGO Z DALEKA!!!

Absolutnie się nie opłaca tego kupować! Wydajność kijowa, jakość też i brak obsługi Pixel i Vertex Shadera (wsparcie tylko dla DX 7.0). To jest właściwie podkręcony GF2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak sie ma do tych radków Gainward Gf4 440 OEM TV-Out ???

TRZYMAJ SIĘ OD TEGO Z DALEKA!!!

Absolutnie się nie opłaca tego kupować! Wydajność kijowa, jakość też i brak obsługi Pixel i Vertex Shadera (wsparcie tylko dla DX 7.0). To jest właściwie podkręcony GF2.

Widząc cene tego myśle ze masz racje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm nie chce sie klucic ale mialem doczynienie z tym i z tym wiec nie gadaj ze gf3ti200gainward nir jesy lepszy od r9000Pro a gdzie r9000Pro do r8500 nawet le r8500 rozwali kazdego 9000pro bez o/c i z tez zreszta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R9000 Pro wydajnością podchodzi R8500.

Tak ale w gora 2 testach, a w reszcie odstaje i to znacznie. Zreszta sama sprawa wynikow osiaganych na tych kartach na 8500 mozna 10k wyciagnac, a na 9kpro gora 8tysiecy.

I to jest prawda a nie pierdzielenie o szopenie ze r 9000pro to ni jest takie rewelacyjne ajk za te kase NIE POLECAM a wszyscy ci co pisza ze jest w miare dobry to chyba nie wiedza co mowia za te cene zastanowcie sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...