Skocz do zawartości
siwus

Problem Z Podłączeniem Ps2 Do Głośników Creative Inspire 5.1 P580

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wydaje mi sie aby było można podłaczyć te głosniki pod PS/2(w moim przekonaniu jest to port do myszki i klawiatury).Możne je podłaczyc do karty dzwiękowej i jest to kwestia ustawien w grze lub sterownikach od karty dzwiękowej:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak podłączyć głośniki do ps2 aby gry i filmy chulały na wszystkich 5 głośnikach a nie tylko na dwóch?? z góry dziękuję forumowiczom za pomoc:)

nie da się

Nie wydaje mi sie aby było można podłaczyć te głosniki pod PS/2(w moim przekonaniu jest to port do myszki i klawiatury).Możne je podłaczyc do karty dzwiękowej i jest to kwestia ustawien w grze lub sterownikach od karty dzwiękowej:)

omg, jemu chodziło o konsolę PLAYSTATION2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ale czy i jak podłączę przejściówkę logitecha do głośników creative'a P580, a jak nie mam skąd sobie skołować to co mam zrobić?? czy jest jakieś zastępstwo dla tej przejściówki?? a kucyk niech nie wprowadza ludzi w błąd nie wiedząc czy ma rację... taka mała rada...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O "czy" i "jak" bym sie nie martwil - nie da sie jej podlaczyc odwrotnie. Ma tylko gniazdka do konsoli z jednej strony i do glosnikow z drugiej.

Skad skolowac, to juz wiekszy problem. Albo poszukac na Allegro, albo popytac wsrod forumowych posiadaczy X-530 czy ktos nie zechce odsprzedac (od razu uprzedzam pytanie, ja juz swojej nie mam ;) ).

Inna metoda? Amplituner od kina domowego... choc to wyjdzie drozej niz same glosniki.

A kucyka sie nie ma co czepiac, bo ja sam dowiedzialem sie o istnieniu tej przejsciowki po otworzeniu pudla z glosnikami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez pierwszy lepszy dekoder DD z wejsciem cyfrowym. Z dekodera wychodzi sygnal na wszystkie 6 glosnikow i w grach masz piekny przestrzenny dzwiek. Innej metody nie ma - chyba, ze sam sie pobawisz i z cincha rozdzielisz sygnal na 2 wejscia - kazde podlaczajac do jednej pary glosnikow. Ale IMHO nie warto, szczegolnie, ze nie jestem pewien, czy sub by wtedy gral tak jak powinien, a srodkowy glosniczek by sie marnowal. Juz lepiej grac w stereo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi