Katarzynka Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Witam. mam taki problem... kolega ma polaczone dwa komputery kablem sieciowym i niby w grach powinno wszystko byc ok podczas gry w lanie. ale jaka by gre nie wlaczylo to zawsze mi jak nie wylacza sie to spowalnia bardzo :/ (skacze) gry (probowalam Age of empires 2 oraz strongholda) normalnie chodza bez problemu (w single playerze) jednak podczas gry w lanie juz nie :/ na komputerach tych bez problemu zrezta powinny pojsc (jeden ma althlona 64 3000+ kaete graficzna 128 mb i 512 ramu a w drugim 2,8 celerona, karte 128 i 256 ramu) na obydwu jest zainstalowany xp z sp2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bąbel15 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Z pewnością jest to "zapora systemu windows" aby ja wyłaczyć: Panel Strerowania(widok klasyczny)-Klikamy na zakładne "wyjątki"-i odznaczamy gry w które chcemy grać na Lanie. Jak by coś jeszcze to pisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 gdyby zapora blokowala te aplikacje to nawet by nie znalazly sie te gry... a gry normalnie sie odnajduja tyle, ze zacinaja sie po wlaczeniu albo traca polaczenie... a pozatym zapore wylaczalismy i to nic nie dalo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Bardzo prosze o pomoc, poniewaz to bardzo wazne :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Witam. mam taki problem... kolega ma polaczone dwa komputery kablem sieciowym i niby w grach powinno wszystko byc ok podczas gry w lanie. ale jaka by gre nie wlaczylo to zawsze mi jak nie wylacza sie to spowalnia bardzo :/ (skacze) gry (probowalam Age of empires 2 oraz strongholda) normalnie chodza bez problemu (w single playerze) jednak podczas gry w lanie juz nie :/ na komputerach tych bez problemu zrezta powinny pojsc (jeden ma althlona 64 3000+ kaete graficzna 128 mb i 512 ramu a w drugim 2,8 celerona, karte 128 i 256 ramu) na obydwu jest zainstalowany xp z sp2. Wypadalo by powiedziec jaka tam karta sieciowa siedzi, a jak zintegrowana to napewno trzeba zaczac od aktualizacji sterownikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 karty sieciowe sa zintegrowane na plycie... a co najciekawsze to gra pomiedzy Win98=>WinXp (jak sprawdzalismy to nie mial zainstalowanego service packa) dziala bez problemu. Rowniez przesylanie normalne dziala bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmiChild Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Witam Wszystkich. Nie chcialem zakladac nowego tematu bo tytul tego jest adekwatny do zagadnienia jakie mnie trapi. Mianowicie mam problem z odpaleniem niektórych gier pod XP MCE. Chodzi o to że kilka już tytułów m.in GTA:VC, Industry Giant 2, Race - WTCC i coś jeszcze ale juz nie pamietam co, wogóle nie chce mi się odpalić. Dysk twardy zaczyna pracować tak jakby coś wczytywał po czym następuje cisza. Żadnego komunikatu o błędzie etc. Ściągałem już patche do gier, sterowniki do grafy (Mobile Intel 945GM Express Chipset Family - 128MB) Dodam że system to WIN XP MCE version 2002 + SP2 na lapku z prockiem 1.83GHhz Dodam że inne gry np. Fifa 07 chodzi bezproblemowo. TRD2 natomiast ciągle wykrzacza się już podczas samego grania. Bez względu który wyścig wybiorę to zawsze w tych samych miejscach torów poprostu pojawia się że plik TRD2 spowodowal jakis ERROR. Miał z Was ju ktoś taki problem? Proszę o pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Czy w pliku README.TXT jest moze wspomniane ze gry ktore nie chodza obsluguja bezproblemowo 945GM :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmiChild Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 (edytowane) Czy w pliku README.TXT jest moze wspomniane ze gry ktore nie chodza obsluguja bezproblemowo 945GM :?:Przyznam że nie, może dlatego że nie wiedziałem że to może być wina karty. Nigdy wcześniej nie zwracałem na to uwagi bo nie grałem zbyt często w gry, poza tym nie używałem laptopa. W przypadku Industry Giant 2 to sie okazuje ze duzo ludzi ma ten problem mimo że test grafiki w EngineTest wychodzi pozytywnie. Co do innych gier to nie znalazlem rozwiązania :/ W GTA nie ma wzmianki o mojej karcie. Edytowane 10 Stycznia 2007 przez CosmiChild Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zapewne Twoje problemy wynikaja wlasnie z ukladu graficznego - gry czesto niezbyt sie lubia ze zintengrowanymi ukladami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmiChild Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zapewne Twoje problemy wynikaja wlasnie z ukladu graficznego - gry czesto niezbyt sie lubia ze zintengrowanymi ukladami.Dziękuję za wyjaśnienie. Tak to jest z tymi kartami. No cóż.. w końcu lapka kupiłem z myślą głównie o internecie, muzyce i filmach a nie o grach. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...