Skocz do zawartości
-weS-

Zwisy W 3d

Rekomendowane odpowiedzi

Otoz mam dziwny i bardzo wk$@#%#$ problem, jednak opisac go jest latwo i dosc szybko.

Podczas gry w cs (counter-strike - nic innego nie gram...) bardzo czesto gierka lubi sie zwiesic. Jest to typowy zwis jak np podczas zawieszenia sie komputera, gra sie "zamraza", nic nie mozna zrobic... przez okolo 20-30 sekund. Po tym czasie wszystko wraca do normy i mozna grac dalej...

Nie jest to wina przegrzewajacej sie grafy, ani jej odtaktowywania, max temperatura jaka zanotowalem ;] to 52'c. Dodam, ze w idle trzyma 47-48'c. Wszystko sprawdzane Riva Tunerem -> Hardware monitorem. Na grafe dodatkowo wieja 2 coolery..

Procesor raczej tez nie. Po takim incydencie res kompa, hop do biosu i 42'c.

Pamieci sprawdzane Mem-testem.

Nic nie krecone, wszystko chodzi defaultowo.

Moze ktos bedzie wiedzial w czym moze lezec problem ?! :/

Hardware w podpisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się też natrudziłem nad takim problemem. Więc u mnie pomogło "podkręcenie" AGP z 66 na 67 MHz w biosie. Spróbuj też inne gry. Napisz jakiś używasz sterów i czy masz już zasyfiony system. Sprawdź proca "testem tortur" w Prime95 przez około godzinę. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzisz ja AGP raczej nie podkrece ;p

System juz zasyfiony w sumie troche (30 dni), ale na swiezym bylo to samo.

Sterow uzywalem 81.95, wczoraj zmienilem na 77.72, bo chce zobaczyc czy to cos zmieni, dzis potestuje.

Prime95 zaraz zapuszczam..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeszcze napisz w jakich grasz detalach. Dokupienie jeszcze 512 MB ramu na pewno by pomogło. Jak zrobisz test procka w Prime95 to napisz jak tam. Spróbuj jeszcze zagrać w inne gry tylko na próbę.

Dokupienie 512 Ram watpie zeby pomoglo ;) Ta gra nie ma zadnych szczegolnych wymagan w sumie.

Detalach? Hm, mowimy o cs 1.6 nie cs: source zeby byla jasnosc, tam raczej o detalach wiekszej mowy nie ma :lol: natomiast lece na 800/600, aax0, afx8, vsync off.

Gralem w inne gry, jednak maxymalnie do godziny. Nic sie zlego nie dzialo, jednak wydaje mi sie, ze to za krotki okres zeby ocenic, w cs moge grac czasem od 20 do 2 w nocy mecze i czasem przez ten okres np 4 meczy zadnego zwisu nie ma, a czasem 2 mecze z rzedu i podczas 2 meczy 2 zwisy... powiedzmy.

Prime95 0 errors, 0 warnings.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi