th0rax Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Niedawno intel wypuścił nowy proc. Bardzo tani i dwurdzeniowy... Jednak ja jakoś nie ufam zbytnio intelowi dlatego też takie pytanie... Korzystając z okazji że za pare dni zmieniam sprzęt chciałbym się dowiedzieć na jakiego proca powinienem postawić...? Nie wiem jaki jest haczyk z tym intelem i czy wogóle jest jakiś jednak taka cena za 2 rdzeniowy proc coś mi się nie wydaje. Nigdzie nie mogłem znaleźć opisu czy proc ten obsługuje DDR2 i DualDDR, dlatego jak ktoś coś wie to prosiłbym też o konkretną odpowiedź. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 D805 oczywiscie oferuje dual ddr i wspolpracuje z pamieciami ddr2. ja sie orzesiadam z maszynki z siga na Asusa p5wd2 i D805. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Ja się zastanawiałem przed zakupem między D820 a A64 X2 3800+. Cenowo Intel wychodził nieco taniej (dodatkowo podjarało mnie to 2x1MB cache), ale po przejrzeniu paru testów porównawczych w sieci jednak zdecydowałem się na to, co w podpisie. 820 poległa w każdym teście (w kompresji video również - swoją drogą ciekawe, co ona robi z tym cachem, że jest taka cienka). 805 nie dość, że ma słabszy zegar, to jeszcze magistrala 533 - podejrzewam, że to będzie porażka, a jedyną korzyścią może być obniżenie cen dwujajowców przez AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Mając do wyboru oba procki postawiłbym na Intela. Zawsze te dwa rdzenie coś dają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rax Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 hmm a więc nadal nie jestem przekonany co do tego który wybrać... bo właśnie mnie ta magistrala 533 denerwuje... Zaś z drugiej strony do tego sprzetu zamontować można ddr2 w dualu więc ładnie by to mogło chodzić ale co do samego proca to sam nie wiem jak to może działać... jest już może ktoś kto takowy zakupił? i sprawdzał jak działą także po podkręceniu...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciu Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Przydałby się test tego procka:) Interesuje mnie jak by on wyglądał w zestawieniu z jego odpowiednikami cenowymi czyli A64 3000 Venice czy A64 3200 Venice. Procki kosztują tyle samo i wydaje mi się że w tym przedziale cenowym ludziska zaczną wybierać Tego właśnie intela. Chyba że to hała straszna jest, no nic poczekamy na pierwsze testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Wydaje mi sie ze Intel bedzie lepszy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 w grach napewno nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rax Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 W sumie to do gier to ten sprzet bedzie mi potrzebny tylko przez pierwszy miesiac moze dwa :D bo potem przedewszystkim bede to mial do obrubki filmow, grafiki i wogole glownie do edycji filmow i grafiki 3d... a ta cena mi podpada i wydaje mi sie ze z tego intela moze byc badziew :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 W sumie to do gier to ten sprzet bedzie mi potrzebny tylko przez pierwszy miesiac moze dwa :D bo potem przedewszystkim bede to mial do obrubki filmow, grafiki i wogole glownie do edycji filmow i grafiki 3d... a ta cena mi podpada i wydaje mi sie ze z tego intela moze byc badziew :> no to sam sobie odpowiedziałes ;) wez D805 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rax Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 hmm są może już jakieś pierwsze testy tego proca? wiem że na jakiejś stronie włoskiej było coś już ale nie znam niestety tego języka: P Więc jak ktoś już może coś ma to czekam na jakieś konkretne linki ;] Acha i jaką płyte najlepiej do takiego sprzętu wziąć bo kompletnie sie nie znam na intelach i dlatego też nawet nie wiem co moge do tego wziąc aby ładnie śmigało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonardo Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 tu jest test d 805 wypada troche gorzej od d 820 test Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Acha i jaką płyte najlepiej do takiego sprzętu wziąć bo kompletnie sie nie znam na intelach i dlatego też nawet nie wiem co moge do tego wziąc aby ładnie śmigało... zalezy ile masz kasy asus p5pl2 350zł asus p5ld2 420zł asus p5wd2 600zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rax Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Cena raczej do 350 zl... i żeby to była płytka na której da się bez problemów podkręcić tego proca i lepiej z Epoxa bo asus jest raczej za drogi... :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 pod intela to razej tylko asus ;] ja sie zdecydowalem na p5wd2 choc i ten p5ld2 nie jest zly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rax Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 A jak na tym Asusie wygląda OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 co masz na mysli "A jak na tym Asusie wygląda OC?" na XS ludzie kreca praktycznie tylko na p5wd2 i p5wd2-e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rax Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 acha ok nie wiem właśnie jak to wygląda przy intelach bo przygotowywalem się ciagle do athlona a tu takie cos wyskoczylo dlatego tez wole się dowiedzieć co i jak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...