Skocz do zawartości
Maf

Czy Moj 6600gt Jest Walniety?

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mojemu od tygodnia mam nowy sprzecik z grafika gigabyte'a gf 6600gt i tak sobie testuje na roznych grach i albo mi sie wydaje albo cos tu jest nie tak. generalnie chodzi mi o syfne textury. aktualnie jade na win xp a sterki to najnowsze NGO 83.62 . no a teraz czas na konkrety

foto nr 1: doom 3 demo w 1024x768 w ultra high - czesc textur bardzo biedna - jak na low praktycznie

foto nr 2: NFS:U 1 demo w 1024x768 i wszystko na max - brak efektu Motion Blur, i textury tez mierne

foto nr 3: NFS:U 2 demo w 1024x768 i wszystko na max - to samo co wyzej

ale np AoE 3 demo chodzi pieknie --> foto nr 4.

powiedzcie co o tym sadzicie i pocieszcie mnie :> albo doradzcie szybka zmiane grafiki na co innego;(

zapomnialem dodac: ustawienia Advanced w sterownikach zostawione sa standardowe, ustawilem tylko FSAA x 4 i Anizo x 8, no i Image Settings na High Quality. a ustawienia Advanced wygladaja tak:

Force mipmaps: None

Conformant texture clamp: On

Extension limit: Off

Hardware acceleration: Single-display mode

Trilinear optimization: Off

Anizotropic mip filter opimization: Off

Anizotropic sample optimization: Off

Triple buffering: On

Negative LOD bias: Clamp

post-22643-1140917367_thumb.jpg

post-22643-1140917385_thumb.jpg

post-22643-1140917398_thumb.jpg

post-22643-1140917419_thumb.jpg

Edytowane przez Maf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz czy masz ustawione w sterach na jakosc czy na wydajnosc w gierach! zakladka zaawansowane karta wlasciwosci i tam poszukaj w jednej znich powinio byc do wyboru kikadziesiat ustawien do gier wlacz na ustawienia globalne i zrob na polowe miedzy wydajnosc a jakosc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz czy masz ustawione w sterach na jakosc czy na wydajnosc w gierach! zakladka zaawansowane karta wlasciwosci i tam poszukaj w jednej znich powinio byc do wyboru kikadziesiat ustawien do gier wlacz na ustawienia globalne i zrob na polowe miedzy wydajnosc a jakosc!

wyedutowalem post wyzej. jesli dobrze zrozumialem to jest ustawione jak chciales sami widzicie co sie dzieje :/ Edytowane przez Maf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

usunalem NGO Driver Cleaner'em, i zainstalowalem najnowsze forceware'y 81.98. odpalilem codename panzers: faza druga i chodza pieknie, podobnoe jak AoE 3. sciagam jeszcze pare dem ktore ukazaly sie po premierze 6600gt i jesli nie bedzie problemow to bede spokojny;] daje screena:

post-22643-1140981303_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi