silverusa Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) Otoz mam problem z temperatura PWMIC smart guardian wskazuje okolo 50 stopni w idle jak gram to dochodzi 56. Jaka jest maksymalna temperatura PWMIC ? czy jak sa na tych ukladach radiatorki to jest to troche zawyzona temperatura ? Moj sprzet Amd x2 3800@ 2.6ghz 35 idle stress do 40 dochodzi chlodzony przez big tphoon napiecie wedlujg smar guardiana 1.37-1.38 Pamieci gskill 2x 1gb dual channel ddr500@ddr520 3-4-4-7 1t Plyta glowna DFI LANPARTY uLTRA-D Karta Evga 7800gt 480/1150 2 x raptor 35gb raid0 zasilka enermax liberty 500 Procek spokojnie idzie na 2.7 moze i nawet wiecej by poszedl :) Ale wlasnie to PWMIC sie mocna grzeje i chipset do 54 dochodzi co byscie doradzili ? Buda Gigabyte 3d Aurora 2 x 120 wyciagaja z przodu 120 wciaga + zasilka 120 wyciaga i wiatrak od boxowego procka wieje wlasnie na chipset i troszke na pwmic chcialem od gora go dac ale nie mam czym przymocowac. Macie jakies rady szczegolnie ile max stopni dla pwmic. Dziekuje wszystkim za porady :) Edytowane 26 Lutego 2006 przez silverusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Jak sie nidc nie wiesza, resetuje, wylącza to dobrze i nie masz się czym przejmować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silverusa Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Ok mam stary radiator od boxowego chlodzenia na procka i bym go lekko pocial i na as5 przymocowal o pwmic bedzie sie trzymalo i nie zaszkodzi nic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Ja mam to samo :/ pytanko za co odpowiada czujnik PWMIC ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 PWMIC o ile się nie mylę, to temperatura mofsetów. nie zaszkodzi doklejenie na nie radiatorów, ale 50* to wcaje nie jest dla nich duża tamperatura, potrafią wytrzymać dużo więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...