mocio Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Mam taki problem mam plyte glowna Epox RDA3l i kurde mam taki problem plyta pare razy miala cos takiego ze cos nielaczylo i bylo cos takego ze mrygal tylko ten wyswietlacz z cyferkaimi i nic wiecej tylko takie cykanie wlaczalo sie wylaczalo odrazu poruszalem kablami i bylo ok a teraz po jakims czasie znowu mi sie tak zrobilo i nic niepomaga ogladalem dokadnie plyte niema jakis wybrzuszonych kondensatorow ani przypalen wyglada jak ze sklepu moze bedziecie cos wedziec o takim schemacie chipset raczej jest dobry bo sie grzeje po paru minutach takiego pykania macie jakies pomysly co z tym zrobic odlaczlem wszystko od plyty chcialem sama plyte wlaczyc i to samo niewiem cos z zasilaniem na bank ale co kurde wczesniej pomagalo poruaszanie kablami a teraz to niewiem czekam na jakies propozycje Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-s Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Jeżeli pomagało poruszanie kablami to może warto zacząć od sprawdzenia zasilacza??? Najłatwiej podmienić go na inny! Pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mocio Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Patrzyłem to niezasilacz nz 3 było tak samo i nawet na fortone ale co smieszne na fortone sie raz odpalil a poxniej znowu to samo niewiem o co chodzi tak trzymałem caly czas na powerze i sie wlaczyla ale zaraz wylaczylem i juz znowu bylo to samo wentylatorki na chwle sie sakreca mrygnie cyferblat i tak w kółko pomozcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Moze ja sie podepne pod temacik ;) Otoz padl mi EP-8rda3i. Padl w dziwny sposob :| komputer sie wylaczyl i juz sie nie wlacza, tzn jak sie wlacza to wszystkie wiatraki ruszaja, ale swieci sie tylko dioda od dysku (ciagle) a na wyswietlaczu stanu od razu jest FF i koniec zabawy, sprawdzilem proca, ram, grafe na innej plycie i wszystko smiga, pozostaje plyta :? dziwne bo nie ma na niej zadnych sladow spalenizny czy cos. Nie wiem czy sie oplaca probowac naprawci czy kupic nowa plytke a ta na sciane przyczepic :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-s Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Patrzyłem to niezasilacz nz 3 było tak samo i nawet na fortone ale co smieszne na fortone sie raz odpalil a poxniej znowu to samo niewiem o co chodzi tak trzymałem caly czas na powerze i sie wlaczyla ale zaraz wylaczylem i juz znowu bylo to samo wentylatorki na chwle sie sakreca mrygnie cyferblat i tak w kółko pomozcieMoże i głupia podpowiedź ale może masz urwany/naderwany/źle stykający przewód od włącznika??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mocio Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Moze ja sie podepne pod temacik ;) Otoz padl mi EP-8rda3i. Padl w dziwny sposob :| komputer sie wylaczyl i juz sie nie wlacza, tzn jak sie wlacza to wszystkie wiatraki ruszaja, ale swieci sie tylko dioda od dysku (ciagle) a na wyswietlaczu stanu od razu jest FF i koniec zabawy, sprawdzilem proca, ram, grafe na innej plycie i wszystko smiga, pozostaje plyta :? dziwne bo nie ma na niej zadnych sladow spalenizny czy cos. Nie wiem czy sie oplaca probowac naprawci czy kupic nowa plytke a ta na sciane przyczepic :P Witam sprawdź bios wiesz a posty ci leca na ty wyswetlaczu?? czy staje naff i nic?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...