Skocz do zawartości
mocio

Epox Problem Niechce Se Właczyc

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem mam plyte glowna Epox RDA3l i kurde mam taki problem plyta pare razy miala cos takiego ze cos nielaczylo i bylo cos takego ze mrygal tylko ten wyswietlacz z cyferkaimi i nic wiecej tylko takie cykanie wlaczalo sie wylaczalo odrazu poruszalem kablami i bylo ok a teraz po jakims czasie znowu mi sie tak zrobilo i nic niepomaga ogladalem dokadnie plyte niema jakis wybrzuszonych kondensatorow ani przypalen wyglada jak ze sklepu moze bedziecie cos wedziec o takim schemacie chipset raczej jest dobry bo sie grzeje po paru minutach takiego pykania macie jakies pomysly co z tym zrobic odlaczlem wszystko od plyty chcialem sama plyte wlaczyc i to samo niewiem cos z zasilaniem na bank ale co kurde wczesniej pomagalo poruaszanie kablami a teraz to niewiem czekam na jakies propozycje Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzyłem to niezasilacz nz 3 było tak samo i nawet na fortone ale co smieszne na fortone sie raz odpalil a poxniej znowu to samo niewiem o co chodzi tak trzymałem caly czas na powerze i sie wlaczyla ale zaraz wylaczylem i juz znowu bylo to samo wentylatorki na chwle sie sakreca mrygnie cyferblat i tak w kółko pomozcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze ja sie podepne pod temacik ;)

Otoz padl mi EP-8rda3i. Padl w dziwny sposob :| komputer sie wylaczyl i juz sie nie wlacza, tzn jak sie wlacza to wszystkie wiatraki ruszaja, ale swieci sie tylko dioda od dysku (ciagle) a na wyswietlaczu stanu od razu jest FF i koniec zabawy, sprawdzilem proca, ram, grafe na innej plycie i wszystko smiga, pozostaje plyta :? dziwne bo nie ma na niej zadnych sladow spalenizny czy cos. Nie wiem czy sie oplaca probowac naprawci czy kupic nowa plytke a ta na sciane przyczepic :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzyłem to niezasilacz nz 3 było tak samo i nawet na fortone ale co smieszne na fortone sie raz odpalil a poxniej znowu to samo niewiem o co chodzi tak trzymałem caly czas na powerze i sie wlaczyla ale zaraz wylaczylem i juz znowu bylo to samo wentylatorki na chwle sie sakreca mrygnie cyferblat i tak w kółko pomozcie

Może i głupia podpowiedź ale może masz urwany/naderwany/źle stykający przewód od włącznika???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze ja sie podepne pod temacik ;)

Otoz padl mi EP-8rda3i. Padl w dziwny sposob :| komputer sie wylaczyl i juz sie nie wlacza, tzn jak sie wlacza to wszystkie wiatraki ruszaja, ale swieci sie tylko dioda od dysku (ciagle) a na wyswietlaczu stanu od razu jest FF i koniec zabawy, sprawdzilem proca, ram, grafe na innej plycie i wszystko smiga, pozostaje plyta :? dziwne bo nie ma na niej zadnych sladow spalenizny czy cos. Nie wiem czy sie oplaca probowac naprawci czy kupic nowa plytke a ta na sciane przyczepic :P

Witam sprawdź bios wiesz a posty ci leca na ty wyswetlaczu?? czy staje naff i nic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...