Niemiec Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Corsair XMS Twin2X1024 DDR2 PC5400 675MHz pamieci chodza na 720MHz cl3-4-3-4 przy 2,2V. wyzej niestety nie moge ich sprawdzic, bo skonczyly mi sie dzielniki z powodu niskiego FSB procka. zapewne poszlyby jeszcze wyzej. kosztuja ok 550pln za 1gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Extra że zaczyna sie dziać coś w tym temacie, dzięki wszystkim za testy, oby było ich wiecej. Mam tez prośbę: więcej testów wydajnościowych, np: Sandra. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 niemiec dal wyniki ale ich nie zamiesciles :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Właśnie Sandra,by zobaczyć jaka jest wydajność DDR2.Ranking na pewno przyszłościowy :lol: ,mała uwaga dla testerów trzymajcie standard(Pi32m+Sandra),na razie z dwóch wyników jeden pi16 a drugi sp2004-stres ram,porównanie żadne;bez obrazy ale mała kaszana się robi. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) Właśnie Sandra,by zobaczyć jaka jest wydajność DDR2.Ranking na pewno przyszłościowy :lol: ,mała uwaga dla testerów trzymajcie standard(Pi32m+Sandra),na razie z dwóch wyników jeden pi16 a drugi sp2004-stres ram,porównanie żadne;bez obrazy ale mała kaszana się robi. :lol: W rankingu są dwa testy od Oc Teamu, jeden jest na ich strnie i tam jest chyba sandra. Natomiast jeśli chodzi o Niemca, to w najbliższym czasie powinien dostarczyć wymagane kryteria. Edytowane 22 Marca 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 tam chyba nie jest sandra, napisze do matiza zeby zrobi co trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 1. jak juz cos to Niemca 2. jutro zrobie pi32mb, mam taka nadzieje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 To i ja się dołączę. Wyniki nie są porażające. Pamięć to Patriot 2x512MB 533MHz z oryginalnymi timingami 4-4-4-12. Podkręciłem ją na 612MHz, a timingi ustawiłem na 4-3-3-9. Przy próbie zmniejszenia timingów do 3-3-3-9 wywala Prime95 przy 29 teście :angry:. Napięcia nie podnosiełem. Ogólnie jestem zadowolony, bo nie były zbyt drogie - kupione tutaj. Myślę, że przy zwiększeniu napięcia poszłyby lepiej. Jak kupię lepsze chłodzenie na procka to podkręcę je lepiej. Narazie mam BOX :mad:. Tak jak pisałem wcześniej wyniki nie są porażające: Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 GoodRam 667, narazie jeszcze nie traktujcie tego jako test, po prostu badam maks co są w stanie zrobić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Drobna poprawnka w timingach i topic UP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 uooooo 870 na goodramach z calkiem normalnymi timingami polish p0wa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 a chcialem sprzedac corsairy i kupic goodramy, ale jak zobaczylem we wtorek cene corsairow w hurtowni i na mojej fakturze z przed miesiaca to stwierdzilem, ze poczekam az podrozeja :lol: gratki Hipo, moze machniemy kostkami, za tego cudownego procka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) Dzięki za słowa uznania, w sumie to męczyłem juz memki powyzej 900MHz ale juz musze pakowac tutaj CL5 a to za duza strata na wydajnosci niestety jest :| 470 CL5 vs 430 CL4 to strata 100MB/s w Sandrze, reszta timingów pozostaje ta sama czyli 7-4-3 Edit: Teraz już możemy potraktowac to jako test bo juz wiecej raczej nie wykrzesam z pamieci. Nasi bohaterowie, dwa moduły GoodRam DDR2 - 667MHz domyślnie CL5 5-5-15 przy 1,8V ceba sztuki 150-160zł zależy gdzie. Po długich bojach z pamieci ostatecznie osiagnałem: 952MHz CL4 4-4-7 przy 2,3V Konkluzje: Świetne pamieci za małą kase, w sumie oprócz sławetnych pamięci widmo czyli D9 FatBody to chyba najlepsze kosci jakie można dostać. Nie wiem jak sie zachowują inne egzemplarze ale np Lagier ma takie same to na ostrych timingach 3-3-3-4 idą do 750MHz czyli wiecej niż moje. Co ciekawe są to pojedyńcze kosci 512MB wiec nie selekcjonowane pod kątem współpracy w dualu.Kosci ładnie sie skalują z napieciem do 2,3V; powyzej tej wartosci zwiekanie napiecia wręcz szkodzi zamiast pomóc, posrednio podejrzewam tutaj wpływ temperatury bo kosci sie dość mocno grzeją, powieszenie wiatraka dało kilka MHz ekstra, jednak nie mam mozłiwosci dodania radiatorów ze wzgledu na fabryczne nalepki, po zerwaniu moga byc problemy z wyegzekwowaniem potencjalnych roszczeń gwarancyjnych. Jednym słowem, polecam Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez Hipo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Hipo gratuluje memek. Potrafią bardzo dużo, a kosztują bardzo mało. Świetny stosunek cena/możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) teraz ja ale trzeba będzie zrobić oddzielny ranking chyba 4x1 GB Kingston DDR2 533 ECC @ 12-4-4-4 2.3V @ 804 Mhz Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez loloferrari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Wow :zonk: 4GB RAM. Nieźle. Zrobie dla ciebie specjalną kategorię, jak napiszesz coś więcej o memkach i zrobisz Sandra/Memory Bandwidth. Jeszcze jedno pytanko: czy robiłeś jakieś testy na dwóch modułach pamięci ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 shit :| 4GB i na takich taktach. jestem pod wrazeniem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 już wrzuciłem sandre i test o ktory prosiles @lukmek: nie robilem testów na 2x1 GB ale może zrobię za jakiś czas chyba was nie pociesze jeżeli powiem że to test robiony na szybko na fabrycznym starym biosie i bez nawiewu na memki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 loloferrari: jak będziesz miał czas, to zrób test 2x1GB. Ciekaw jestem na ile się wykrecą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 spoko - zrobie napewno. BTW może by ktoś ten temat przykleił ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 lolo => a moze chcesz machnac dwie swoje kosci za moje wypasne corsairy :) napisz za ile i gdzie te memki kupiles ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Wygląda imponująco, tyle ze na intelku dużo ramu działa znacznie lepiej niz na AMD ;) ale mimo wszystko gratulsy. Topicu narazie nikt nie przylepi bo coś mało popularny jest ;) ale i tak mamy juz 4 testy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 To nie wina AMD, a specyfika DDR1. DDR1 w wiekszych ilosciach na i865/875 tez chodza nie za bardzo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam, kupilem niedawno pamiątki EDATA 1 GB 533 za 215 zł :) Sprawdzilem ich mozliwosci oc i dotarlem jak narazie na 533@732 mhz 4.4.4.12; 2,3v :) Co powiecie na ten wynik ?? Mysle ze to naprawde niezle jak za taką cene. Pozdro Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez andrzej_men Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zapodaj screeny z CPU-Z/Memory, SPI32M, Sandra/Memory Bandwidth, Vdimm. Wtedy będziesz w rankingu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) No i zapodaje :) Firma EDATA, kupilem na allegro za 215 zł tutaj , koles nie sprzedal wszystkich a wiec jeszcze pewnie ma na stanie dla chętnych ;) cena oszalamiajaca ;) W sumie co tu wiecej pisac, sami widzicie jak sie spisuja w zamieszczonych testach. Ogolnie polecam. Pozdro Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez andrzej_men Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 dokup druga kosc po ten komp sie wrecz dusi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Czesc słuchajce nie wiem czy dobrze trafilem ale zapytam bo mam pare pytan co sie tyczy ddr2 Po 1 Czy ddr2 sa znacznie wydajniesze od ddr1 i Po 2 Jakie sa w tej chwili dobre ddr2 do o/c bardzo bym prosił o wyczerpujaca odpowiedz :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 ad1/ wszystko zależy od timingów i taktowania ad2/ zobacz na pamieci z rankingu, poza D9 fatbody to sa tu pokazane najlepsze do tej pory moduły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 poza D9 fatbody to sa tu pokazane najlepsze do tej pory moduły. Nazwa iscie enigmatyczna na co stac te pamieci ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...