Siever Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 (edytowane) Witam Posiadam Goodramy 2x1GB 667mhz CL 5 na takich kościach: Niesamowicie mnie zaskoczyły bo bez najmniejszych problemów chodzą 800mhz 4-4-4-12 na 1.9V a dalej jeszcze nie próbowałem. Czy wiecie może co to są za kości? Słyszałem że mogą to być D9 GCT, może ktoś potwierdzić? Na pimpmycase robili test tych pamięci na Infineonach: I chociaż kręciły im się całkiem całkiem to przy 2.2V max co potrafiły to 4-4-4-12 780mhz.. Edytowane 22 Lutego 2007 przez Siever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 mam pamieci corsair 2x512 tylko nie wiem na jakich kostkach sa znalazlem na forum o corsairach i znalazlem cos takiego XMS6405v4.1...PROMOS.......64MX8...90nm Co to za kostki te (promos) ?????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 (edytowane) kolejny teścik a dokładnie kostki CellShock import BAZI duży + dla niego! zapodam sreeny bez zbędnego marudzenia .Kostki na D9GKX niestety przymusowe "czasowe inwalidztwo" ogranicza mnie do testów na P5W64WSPro i winzgrozie Vista HomePremium dlatego brak testów SPI itp. Dodam tylko że przy [2,4Vmem - BIOS] na tej mobo D9GMH(2x1GB) i D9GCT (2x1GB) ruszyły max. na 400 MHz (3-3-3-9) więc 430 można uznac za b.dobry wynik (jak na tą akurat mobo) następne testy po zdobyciu jakiegos HDD i postawieniu XP-ka Edytowane 24 Lutego 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 2x1GB Kingston KVR 533MHz/CL4 (D9GCT): Kupione na allegro za 580pln :lol2: Przy 2,25V potrafią tak: Chyba całkiem nieźle?;> Mam natomiast pewne pytanko, memki śmigają tak ladnie tylko gdy działają w single channel. W dualu potafią tak: gdy ustawie 3-4-4-12 robia 720MHz i ani mhz więcej niezależnie od napięcia i timingów :blink: Czym może być powód takiego stanu rzeczy, że w dualu nie chcą na wyższych taktowaniach śmigać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 command rate - przy singlu masz 2t przy dualu 1t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Widze... Tylko że chyba na P965 nie ma czegoś takiego jak CR=1T. Nowy CPU-Z coś przekłamuje, choć gdy kręce kości pojedyńczo jest tak samo jak w dualu i CPU-Z pokazuje wtedy również 1T... OCB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Zapraszam na test G.skill "PK" LINK A tutaj wynik do rankingu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Mushkin Sp2-6400 5-5-5-15 poszły na luźnej bagiecie @ 1000Mhz 5-5-5-15 2.35V (Xtreme Addict testuje inną parkę więc też pewnie sie pochwali) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) Panowie kupiłem 4x1GB 667 Goodram (dwa razy w DUALU) I mam takie oznaczenie na pamięciach Tylko, że to nie moje zdjęcie i jedyna różnica to napis nad D9HNL jest w postaci (7AE12). Czego mam się spodziewać, czekam na procesor i kartę graficzną. Ram kupiony w morele.net? Tak patrze na te pamięci lekkie, jednostronne, coś widze kiepski zakup! UPDATE, no testy są zadowalające: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=133235 Edytowane 6 Marca 2007 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 No ja bym nie powiedział, że zadowalające. Na dodatek nie zapominaj, zę masz PCB od GoodRAM'a , które jest niemiłosiernie słabe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) Ja miałem zamiar to puścić max 800 (więcej mi nie potrzeba), może tam potrzeba i może bym to zauważył, ale tak sobie zaplanowałem. Pamięci były kupowany w ciemno, topic załozyłem o pamięciach 2x1gb 667 można byłoby wybrac coś innego. Jutro je potestuje (tylko faktycznie PCB jest zabawkowe). Mam rozumieć, że kości nawet, nawet! Edytowane 6 Marca 2007 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Zakupiłem pamiątki PNY 1 GB DDR2 CL5 z radiatorem. Od razu podkręcanie, na razie same pamiątki, procek na koniec ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazi Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) Oki i mamy coś nowego ;) OCZ SLI READY ;) 1066 1000 4-4-4-10 2.2 V 1200 5-5-5-12 2.35V Na bank pójda więcej jeszcze troche wieksze testy jak w koncu dotre do kraju :) po 14 marca. Mój bład wlasnie pzreczytalem na XS ze robią 1300 MHz ;( a ja mobo wysłąlem juz do kraju i nie ma na czym sprawdzić. Acha a co do micronów GCT to z tego co kojarze sa w Team Xtreem 4200 i ida b.niezle :) wiec jest to calkiem niezla oferta na mały voltage do 2.3V tu link do nich http://www.xtremesystems.org/forums/showth...hlight=team+533 Edytowane 7 Marca 2007 przez bazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Ja miałem zamiar to puścić max 800 (więcej mi nie potrzeba), może tam potrzeba i może bym to zauważył, ale tak sobie zaplanowałem. Pamięci były kupowany w ciemno, topic załozyłem o pamięciach 2x1gb 667 można byłoby wybrac coś innego. Jutro je potestuje (tylko faktycznie PCB jest zabawkowe). Mam rozumieć, że kości nawet, nawet! miałem 2 razy kostki z tej serii i były tragiczne o 800 to mogłem zapomniec-3mam kciuki ale raczej lipa będzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Jak zobaczyłem PCB tych Goodramów to troche mi mina poszła w dół. Daron to potwierdził, Ty też. Niby kości chyba lepsze niż przeciętne. Zobacze wieczorkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) Czy to dobry wynik jak na takie pamięci? PNY 1 GB DDR2 667 CL5. Nie mogę porównać do nikogo, bo nikt nie ma takiej marki, w dodatku nie wiem na jakich kościach jest ta pamięć. W każdym razie tyle na razie osiągnąłem. Edytowane 7 Marca 2007 przez Winter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Wynik IMHO dobry a o marce muszę się przyznać że pierwszy raz słysze, a ile dałeś za te kostki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Jak do tej pory PNY dało się poznac jako całkiem niezły producent graf. Widać pamięci też im posmakowały.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 (edytowane) 229 zł za nówkę, z opakowaniem z 10 letnią GV. http://allegro.pl/item171920971_171920971.html Robiłem testy MemTestem przez 2,5 godziny i zero błędów. Co ciekawe, nawet przy takim taktowaniu i teście w SuperPI, radiator od pamięci jest zimny :) Edytowane 8 Marca 2007 przez Winter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 2,35v na codzien dla teamextreme będzie ok? nic sie im nie stanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Raczej nie powinno, ale jak dostana nawiew to napewno sie nic nie stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 nawiew jest, bez nawiewu 2pi32m w okolicach 15loopu sie zawieszaja... goldmemory czysty.. nawiew jest, bez nawiewu 2pi32m w okolicach 15loopu sie zawieszaja... goldmemory czysty.. z góry wieje 120mm na 5v, w przyszłosci jak bedzie woda na cpu to załoze chlodzenie ocz bo narazie infinity przeszkadza i nie mozna zamontowac na evga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Ja na codzień traktuję GRPRO D9 2.3V - zero problemasa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 (edytowane) a o to moje wyniki pamięci 2 x 1 gb A-DATA DDR2 800 MHZ OEM 1002 Mhz 4-4-4-12 2,4v 1103 Mhz 5-5-5-15 2,4v Edytowane 9 Marca 2007 przez lipa_ml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Ładne wyniki - ale te Adaty to chyba są ProMosy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Ładne wyniki - ale te Adaty to chyba są ProMosy...Jeśli dostają barierkę przy 2.4 i wyżej nihuhu to pewnie i tak. BTW na czym wreszcie budują TwinMOSa Twistera? Hynix czy ProMOS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 a ja mam takie pytanie: jaka jest różnica w wydajności pomiędzy identycznie taktowaną pamięcią CL4 1T, a CL5 2T? i ile trzeba MHz żeby ją nadrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 a ja mam takie pytanie: jaka jest różnica w wydajności pomiędzy identycznie taktowaną pamięcią CL4 1T, a CL5 2T? i ile trzeba MHz żeby ją nadrobić? Intel czy AMD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 nie dawałem wiecej niz 2,4v bojam się :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 BTW na czym wreszcie budują TwinMOSa Twistera? Hynix czy ProMOS? Z tego co mi się o uszy obiło, to Twister PC-6400 jest na selekcjonowanych Powerchipach , a PC-6800 na Hynixach.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...