Kean Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Yotomeczek: nabyłeś te mamki, czy one tylko wypożyczone na czas zabaw? Super sprzęt, gratki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zaraz wrzucę parę ładnych screenów najnowszych kości :D czekamy ... czekamy ... czekamy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) Wuala :wink: G.skill HZ PC6400 2x1 GB (nowe radia) ~ 2,45v (P5B Deluxe) Czyli jest całkiem nieźle :wink: Proszę nie patrzcie na alphy, ale to miałbyć max MHz :lol: Edytowane 19 Czerwca 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) Czyli jest całkiem nieźle :wink: Proszę nie patrzcie na alphy, ale to miałbyć max MHz :lol:Bardzo ladne wyniki jak na stosunkowo tanie memki dla przecietnego kowalskiego, come back HZ :) U mnie lezy kilka kitow "nowej" rewizji HZ, czekam tylko na mobo i tez moze machne jakis wynik. Edytowane 19 Czerwca 2007 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) u mnie HK 8500 (D9 GMH) były znacznie gorsze :( ale spróbują dorwać następny kit, by sprawdzić, czy to tylko słaba parka była. Pewnie jakieś kolejne nowe HZty też wyrwę :) Mały update :wink: Nie pytajcie ile V, bo ktoś mnie zastrzeli... :lol: :rolleyes: Gdyby ta płyta była lepsza (MSI P35 Neo-F) :mur: Na innej mobo przy tych voltach poleciałyby przynajmniej 485 MHz... Update 2 Więcej voltów na te pamięci nie odważę się dać (mam limit w mobo do 3,3v :lol: ), a one mają potencjał (i to na takiej ŚREDNIEJ płycie) :wink: Jestem przekonany, że dam radę zrobić 490 MHz CL3 SPI32M stable B-) Ale PCB w G.skillach (czarne, 6-warstwowe BrainPower) jest BARDZO wytrzymałe, a nowe radiatory lepiej odprowadzają ciepło od starych :) Edytowane 20 Czerwca 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vivaa Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Niesamowite wyniki :o. Graty dla cie ;] Zamierzam kupić te g.skille :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Akurat AE delikatne strasznie, ludki puszczali te pamieci na co dzien sporo ponizej 2.4V, a i tak padaly. Odpukać, moje chodzą od 3 miesiecy na 500 4-4-4 2,25V i mają sie dobrze. Oby tak dalej. @Yoto - radiatory miażdzą :). Kowalska robota prawie. A wyniczki nie powiem, fajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Odpukać, moje chodzą od 3 miesiecy na 500 4-4-4 2,25V i mają sie dobrze. Oby tak dalej. @Yoto - radiatory miażdzą :). Kowalska robota prawie. A wyniczki nie powiem, fajne. Ciekawe ile kosztują te radiatory ... bo pamięci letko droooogawe :D (aha kupiłem je - nikt mi nie chciał nic dać do testów :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Ciekawe ile kosztują te radiatory ... bo pamięci letko droooogawe :D (aha kupiłem je - nikt mi nie chciał nic dać do testów :D) Jak ja chcialem te pamieci do testu to tez nie chcieli mi dac :P Slaby dystrybutor w Polsce je chcial rozprowadzac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) Nie chcieli dać, tylko je spaliłem :lol: A dystrybutor według mnie wcale nie taki słaby, Team się nie przyjął i tyle... Edytowane 20 Czerwca 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 A dystrybutor według mnie wcale nie taki słabyDystrybutor tragiczny <_< Ale fakt pamieci do rozprowadzania wybral smakowite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zależy dla kogo :) Ja na nich nie narzekam :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zależy dla kogo :) Ja na nich nie narzekam :] A ile pamięci od nich kupiłeś? Ocena dystrybutora należy po dostępności pamięci, a teamy jak były to ich tak na prawdę nie było w sklepach, a liczyć na osoby znające się na rzeczy, które kupią w sklepie dystrybutora nie ma co, bo dużo kompletów sie tak nie sprzeda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Jeśli chodzi o teama... było tylko jedno zapytanie :( Cena nie adekwatna do możliwości... Pamięci od RADO wypożyczam do testów :) Jednak u dystrybutora ceni się fakt, że wysyła pamięci do testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazi Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 (edytowane) ale sam fakt powszechnosci firmy TEAM w kraju, pozatym marketingowe podejscie np g.skill byl pzrez dlugi czas sprzedawany na allegro z niezlym skutkiem co nalezalo do wyników samych pamięci, pozniej jego dystrybucja była łatwiesza, marka TEAM jednak jest słabo znana u nas, mimo iż w moim odczuciu reprezentują całkiem niezła klase pamięci, fakt radki do tych memek Yoto dość ciekawie wygładają i swoje też ważyły przy wysyłce ;) Edytowane 23 Czerwca 2007 przez bazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Od takie są memki, które podkręcają się poniżej średniej krajowej... :lol2: MSI P35 Neo-F @ 2.9v P5B Deluxe unmodded @ 2.45v MSI P35 Neo-F @ 2.9v / AC cooling :D Edytowane 3 Lipca 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 wyniczki fajne, volty tez ;]. d9 badz inne ramki padaja z ciepelka, czy nawet z odpowiednio mocnym nawiewem nadmiar voltow tez moze je ubic w jednej chwili??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) wyniczki fajne, volty tez ;]. d9 badz inne ramki padaja z ciepelka, czy nawet z odpowiednio mocnym nawiewem nadmiar voltow tez moze je ubic w jednej chwili??? Niestety padają od Voltów ... Imponujące 650 na 4-4-4 - ciekawe czy wytrzymały by z 3h benchów .... niestety to tylko 2x512 ... Edytowane 3 Lipca 2007 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Chodziły ok. 6h na takich voltach ;) Żyją i mają się dobrze. D9 padają i od temperatury i od napięcia niestety, szczególnie, gdy płyta ma wysokie wahania :( Zauważyłem, że ta MSI jest bardzo łagodna dla pamięci - Asusy z wysokimi voltami ubijają memki trzy razy szybciej. QuadGT też :lol: BTW Tylko 2x512 bo takie Wilk przysłał :( Edytowane 3 Lipca 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Pokaż screena z everesta @650 4-4-4 (przepustowość, opóźnienie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 hehe. sprobowalbym, ale szkoda AE... ;)... chociaz tak z 2,6v moglbym sprobowac ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Ta płyta naprawdę świetnie prowadzi pamięci w przeciwieństwie do mojej, chociaż Corsair 675 przeszły 1M na 1182 5-5-5-15 no ale to nic wielkiego. Bardzo ładnie poszły te GR Pro, ciekawe jak by się zachowały moduły 2x1gb, GMH czy może GKX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 (edytowane) Xtreme Addict ty te memy schładzałeś tylko wentylkiem? Ciekawe czy zainstalowanie bloku na ram poprawiło by znacznie jego oc? Temp z takim bloczkiem byłaby na przyzwoitym poziomie. Edytowane 4 Lipca 2007 przez kamil2201 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) A ja kupiłem OCZ REAPER 1066 i nawet nie zdążyłem ich poddać gruntownym testom - pojechały na gwarę. jedna sztuka padła. W zastępstwie GEIl ULTRA 800 CL4@900 4-4-4-12 2.15V Edytowane 5 Lipca 2007 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Ja to nie wiem.. Teraz te memki padają jak głupie :wink: Oby moje kingi nie padły ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 witam czy ktos moze ma takie kosci http://allegro.pl/item212130064_ocz_2x1gb_...pp_wawa_ss.html cena mysle ze znosna ;) jak co to bralbym 4gb tylko interesuje mnie czy zrobia 1000mhz? :) i czy bylaby wielka roznica do tych http://allegro.pl/item211045449_ocz_2gb_dd...cl4_3_3_15.html pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 1000Mhz na cl4 to prawie robią moje kingi ;] Myśle że na tyle spokojnie się podkręcą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) 1000Mhz na cl4 to prawie robią moje kingi ;] Myśle że na tyle spokojnie się podkręcąpierwsza dobra wiadomosc dzis ;) egzamin z mikroekonomii oblany :( hmm te reapary moze bede mial za okolo 500zl 2gb wiec chyba sie skusze na nie ;) Edytowane 6 Lipca 2007 przez chojrakrock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Panowie, takie szybkie pytanie, czy te memki sa cos warte jesli chodzi o oc ? http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRAM/DDR2...pelny,id,20640/ ?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Ciezko rzucic okiem na dzial prawda? :arrow: Tu o 2x1gb ale duzo info o 2x512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...